Majd egyszer biztos leesik neked,hogy en senkit nem akarok a "mi" oldalunkra allitani,mert nincs olyan,hogy mi oldalunk. Biztosithatlak,hogy kb az osszes allitasodban tevedsz. Sőrt meg nem szoktam inni. A "mi a kérdés" nem arra iranyult,h valoban mi a kerdesed...hanem hogy hol a problema...stb ez egy frazis. Az altalad felpattanasnak velt mozgast nem kevesen lottek meg,foleg a Teslat,de akar Nvidiat is,lasd pomperj az FFbol,de index korrekciokat is. Kulon mufaj,irtam mar. Nyilvan allampapirban ilyen nincs,igy ez szamodra talan szokatlan,meginkabb hihetetlen lehet. Azt hiszem,mindenre reagaltam,bar valojaban egyetlen kerdesed volt csak.
Ja, és az állampapírt vásárlókat utálóknak üzenem, hogy jelenleg többszáz millió ft-nyi állampapírom van, nem bánom, nincs és soha nem volt semmilyen politikai kapcsolatom és egyébként meg bekphatják.
Teljesen egyetértek úgy, hogy életemben csak 2014-ben és 2018-ban szavaztam a Fideszre, mert több olyan lépést tettek eleinte, melyet sok éve vártam, azaz elvárásom szerint cselekedtek. Ez utóbbit csak azért írtam le, mert vannak olyan egyének, akikkel ha valamiben nem értek egyet, de bármiben amit a Fidesz tett 2010 óta igen, akkor már csak Fidesz propagandával agymosott lehetek. Az ilyen egy bites, elvakult emberekkel nem is érdemes kommunikálni.
Látom az Orbán takarodj topicban unatkozók meglepték ezt a topicot is, pedig ott jobban lehetne mindent fikázni. Azt is ami tényleg szar és azt is ami nem, vagy nem annyira (feldobtam a labdát, lehet rákérdezni, hogy van-e valami ami nem szar). Azt gondoltam ez gazdasági topic, de mintha egy politikait olvasgatnék, részvényoldallal fűszerezve. Vissza is mentem több hozzászólás elolvasása után, hogy tényleg a Magyar Állampapír tulajok oldalon vagyok-e. Tehát olyan oldalon, ahol jellemzően azok osztják meg véleményüket, kiknek állampapírja van, vagy annak vételével kacérkodnak.
Én ennyit nem írtam a forumba az elmúlt 5-10 évben összesen .Az dühít fel hogy ez a 3. Állampapír topik amit egyesek szét trollkodnak . Valamikor rengeteg Rába részvényem volt . Már nincs egy sem . Néha benézek a Rába topikba nosztalgiázni. Olvasok , de be nem írnám hogy milyen hülyék az ottaniak ,az ő döntésük.Szerintem ez a topik leginkább arról kellene szoljon amit ktamask csínál . Nem értek mindig egyet vele de ő az előnyökről és a hátrányokról beszél ,számol. Vannak előnyök .Azért veszük mert bizonyos élethelyzetben ez a logikus . És jön pár ember aki nem ismeri a helyzetünket és le fidesz bérencez nem gondolkodással vádol lenéz .Ki lehet számolni hogy pl a lesajnált MÁP+ is van amikor megéri. Ha valaki ezt vitatja mondjon érveket,ez lenne a topik célja,,nem a pedofideszezés . Részemről a vita lezárva
"Várom azok jelentkezését akik azon gunyolodtak " Jó az 5% hozam" írják be Utólag ők mit vettek akkor és mennyi most a hozam ." Boby erre a mondatra válaszolt az ominozus mondattal az állampapir topikban tegnap a nagy zuhanásban.Szerinted ő ilyen tüskékre gondolt amiket ember legyen a talpán aki megtalálja és meg meri játszani vagy egy hosszab befektetésre mint pl egy igéretes részvény vagy index ETF. Itt Állampapír versus valami a kérdés. Gondolj az első reakcíodra amikor láttad a Boby mondatát . Útolag lehet csavargatni
A kontextus: utolsó 3-4 hónapban csináltak ekkora emelkedést. Te kiszemeztél belőle néhány hetes felpattanást, ami teljes mértékben eltér a kontextustól. Ez nem kérdés, hanem állítás. Egyébként mi van akkor, ha ezzel a bravúros ügyvédi jogászkodással és érveléssel úgy érzed, megvédted Bobyt, vagy megvédted a "ti" állításotokat? Nyitsz egy sört, megveregeted a vállad, és megünnepled magad, hogy na lenyomtam "azokat"? Mert azt ugye sejted, hogy itt az állampapírosokat nem fogod átállítani a "ti" oldalatokra? Mire számítasz? Mert ki kell ábrándítsalak. Nem fog senki a "ti" érvelésetek alapján hanyatt-homlok részvénybe menekülni, ahol cherry pickinggel akár 25%-ot is kereshetne a sok buta állampapíros néhány hét alatt.
Találtam minimum két részvényt ,ami hozta az elvárt eredményeket. Korrekcióból összejön indexben lazán 20%,ha valaki csak azt lőtte,vannak kontratréderek . Mi a kérdés?
Nem személyeskedem,csak te kötekszel. Részvényt mutattam,de téged az nem érdekel. (Ott van a kijelentésben) Indexre nem írta, hogy összefüggően hozta össze a 20-30%ot és nem,nem tudok ilyet mutatni,de korrekciókból összejön. Ha tudsz chartot olvasni, akkor megtalálod,egyébként meg szívesen a két részvényt is,nem ciki annyira. Ha azt írom, hogy EURUSD az elmúlt két hónapban összehozott nekem 1000 pipet emelkedésben,akkor te elkezded keresni a charton hogy összefüggően,korrekció nélkül hol emelkedett 1000 pipet, és kijelented, hogy kamuzok? Nos,érzek némi hozzá nem értést így a részedről,ne haragudj.
Nem értem miért kell egy gazdasági topikban személyeskedni? Nem, nem tudok chartot olvasni! Egy olyan index chartot mutassál az elmúlt 3 hónapban ami egy nap alat ,vagy 90 nap alat , vagy egy perc alat 25% emelkedést mutat .
Utolsó gondolat, Boby a mondatában nem említi, hogy ezt az emelkedést egy menetben tolta le bármelyik index,vagyis lehetett ez több részletben is akár,szóval mondattanilag alátámasztható.
Magyar Állampapír tulajok