Vertikálnál csak lefele célárak vannak, appeninnél pedig csak felfele célárak, hiába mozog mostanában együtt a kettő... csak a szokásos, meglepődtem volna ha egyszer az életben fordítva látom...
A BÉT Standard piacra való belépés a Vertikal számára egy természetes következő lépcső az Xtend után, de komolyabb elvárásokkal jár. A Standard kategória már a szabályozott piac része, ahol a befektetők nagyobb átláthatóságot, stabilabb működést és kiszámíthatóbb jelentési fegyelmet várnak el a kibocsátóktól.A belépés alapfeltétele, hogy a társaság nyilvánosan működő részvénytársaság legyen, rendezett tulajdonosi és irányítási struktúrával. Elvárás a lezárt üzleti múlttal alátámasztott működés, valamint az auditált pénzügyi beszámolók rendszeres közzététele. A hangsúly nemcsak a növekedésen, hanem az eredmények fenntarthatóságán és a pénzügyi stabilitáson van.Kiemelt szerepe van a közkézhányadnak is: a részvények egy megfelelő hányadának ténylegesen forognia kell a piacon, megfelelő számú befektető között elosztva. Ehhez kapcsolódik a likviditás kérdése, hiszen a Standard piacon elvárás, hogy a részvényekkel legyen érdemi kereskedési forgalom, ne csak alkalmi kötésekkel jelenjenek meg.A transzparencia szintje is magasabb. A társaságnak rendszeresen és határidőre kell publikálnia éves és féléves jelentéseit, valamint minden olyan információt, amely az árfolyamot befolyásolhatja. A befektetői kommunikáció gyorsasága és minősége kulcstényezővé válik, mivel a Standard piacot jellemzően már intézményi befektetők is figyelik.Összességében a Standard kategória nemcsak szigorúbb szabályozást jelent, hanem nagyobb láthatóságot és bizalmat is. A Vertikal számára ez egyszerre lehetőség és kihívás: lehetőség a szélesebb befektetői kör elérésére, ugyanakkor folyamatos megfelelési kényszer a pénzügyi, jogi és kommunikációs elvárások terén.
Szilvás bukta -----Hozzávalók----- 50dkg liszt 2dkg élesztő 1 csipet cukor 3dl tej 0.5tk só 2db tojássárgája 6dkg margarin ------------ A töltelékhez: szilvalekvár (sütésálló vagy házi) A kenéshez: 5dkg olvasztott margarin A locsoláshoz: 1dl vaníliás cukros tej A szórásához: vaníliás porcukor
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra
dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is, majd a
tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, 8x10
cm-es négyzetekre vágjuk, majd a töltelékből, vagyis a szilvalekvárból
egy evőkanálnyit teszünk a közepükbe, és összecsavarjuk.
A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan
egymás mellé. Olvasztott margarinnal lekenjük, és még fél órát kelni
hagyjuk. 180 fokra bemelegítjük a sütőt, és megsütjük.
Ha megsült, a vaníliás, cukros tejjel meglocsoljuk, még 5 percet a
sütőben tartjuk. Sütés után a deszkára borítjuk, de csak tálaláskor
szedjük szét a buktáinkat.
Igazából nincs kedvem ezt elemezni, de megint olyan ponton van, hogy kell róla pár szó! Azt sem tudom, hogy melyik néz ki jobban az épdu, vagy a vertikál, de az épdu legalább "kieste már magát, vagy közelében van"!
Hetes idősíkon kezdem, itt elég jól látni a csökkenő csatit (amit inkább a felső csúcsokhoz igazítottam, így kedvezőbb) és benne a hullámok mozgását. A 7.83-as támasz közelében lavíroz, ami az 5.25-s céltól választja el. A számozás szerint az 5. szakaszban vagyunk! Ennek több helye lehetősége is van! A jelenlegi támasznál, valamint az alsó pingi környéke 5.25-től lefelé, akár 1 Huf ig is (161.8%) Azért nem kell megijedni mindjárt, ezek a ta lehetőségei és nem a hetes idősíkon kereskedünk. Van még egy helye az 5. szakasznak, ami az elmélet első számú meghatározása, hogy megegyezik az első szakasszal. Ez a 6.25-s dupla aljként lehetséges itt! Ezeket mind jelöltem is.
Na de menjünk át a napos idősíkra, mert "azon kereskedünk", az a mérvadó inkább. Minket most csak az 5- szakasz érdekel 4-5 pontok között, hogy ott hogyan alakul a mozgás. Ezt pirossal jelöltem/számoztam. Volt két jó lehetőség a trendfordulóra, a 2. és 4. szakasznál, de mindkétszer lekonyult, hiába tettem fel a szinteket neki! Most rajzolja az árfolyam a piros 5. szakaszt! (mint a kéknél hetesen) Az 5. helye itt hasonlóan alakul a piros 61.8% nál, ami nagyjából megegyezik a kék 61.8%-al és egy támasz zónát alkotnak! A következő pedig a piros madár alatta. Ez a szint is megegyezik a 6.25-s "nagy dupla alj" (támasz) lehetőségével, valamint a piros első szakasz hosszával (magassága)! Sajnos még alatta is vannak egyezések 4 Huf-ig...! Jobb mint az 1Huf !! :))
Azért még nem tartunk arra és van még egy lefelé kialakult zászlós mozgásunk is! Itt letörte a lobogó alsó trendvonalát. A következő a lokális alj 7.85, ami egyben a hetes támasz (zóna is már) és már egyszer megfogta (lehetséges dupla alj, már most..)!
Felfelé nem rajzolok semmi újat, ott a kék csökkenő trendvonal, amit le kell gyűrni! Ezek lennének a technikai szempontok, határok, de csak szép sorjában. A kék, vagy piros 5. szakasszal nem kell foglalkozni külön!!! Ahol a piros 5. lesz, oda zárkózik a kék 5. is! A funda meg jön valamikor, valamilyen formában... (Jelenleg a technikai kép, még nincs olyan állapotban, hogy fontolgassak egy szuper beszálló keresését.) https://ibb.co/3DDg2tC https://ibb.co/PZ5GZGcM
Farkasfu Úr, ha nem erzékeli a kulonbseget nem az en bajom.Ha másnak ír rólam- s nem nekem, s ezen irása személyemet negatívan tünteti fel, azzal megszólít.Ha ugy gondolja nem, ez nem az en bajom.Minden jót kivánva:Toka Úr mg:Semilyen hatarozatot soha nem kaptam-igen szabálykoveto vagyok.
Nem szép dolog??? Akkor fordítsd meg a dolgot, hogy mi a nem szép dolog! Ugyebár visszaolvasható, hogy anno te kezdted cikizni a másikat és beírásait másolni, ráadásul némileg átírva továbbítani!? Ugye erre emlékszel? Bármelyik topikba írtam, te egyből ott voltál és osztottad az észt, próbáltad cáfolni az írásomat, miután nem egyezett az érdekeddel az egyik elemzésem, stb. (Geri időszak) Ennyit a nem szép dologról! Most nem tetszik, hogy idéztelek??? hmm Nekem sem tetszett! Ennek ellenére, én akkor sem megyek utánad és nem cáfolom, vagy próbálom hamisan feltüntetni a hozzászólásod. Most is te jöttél megint ide, amikor feltetem egy kérdést. (nem neked) Tiltakoztál, hogy te nem teszel olyat, pedig előtte ismerted be éppen (nem először). Vertikalnál is dicsekedtél már vele, de hagyjuk ezeket... A Toka-zásról csak annyit. Azt a nevet írom, amit regisztráltál, vagy megadtál. Nincs ott semmi Úr a nick nevednél és én ezt tiszteletben tartom! Megkértelek szépen, hogy te is úgy használd, mint ami nálam szerepel, farkasfu, vagy rakhatsz rá ékezetet, ha az kényelmesebb, farkasfű és nyugodtan lehet kisbetűvel és az úr sem kell hozzá, csak ahogy szerepel a nicknevem! (minden más formája, már személyeskedés) A mai napig nem teszed, direkt! Akkor miről beszélsz???? Szerintem az várjon tiszteletet, aki ad is, nem csak úgy tünteti fel magát...
Nezze Farkas Úe, a Civita az nekem szorakozás, mindig leirtam hogy boldoggá tesz ha a Top 1-be fellokom, attol hogy ide beirogatja a clubb-ba levo dolgokat-mas is elolvashatja ott!-az mast nem bizonyít csupan azt hogy Ön viszont lelkes olvasó, igy Önnek a mai napon "lelkes rajongó" jelvényt fogok adományozni.Amugy már pár hete én direkt nem irtam sem Önnek sem Önröl sem a kedvenc papirjarol semmit-Ön mégis újra és újra Tokázik-Ön kezdi újra és újra.Amúgy nem zavar, csak szerintem nem szép dolog.
Az öndicséret mindig büdös! csak egy példa az előbbire, meg a profizmusra :)) idézetek:
"Toka Úr! Mi a helyzet az egyik szíve csücskével a Civitával..., van még részvénye e nemes kukorica tésztatermékből..."
"Igen megvan, bár mostanában nem vettem. Szegényt probáltam mindig visszahuzni de egyedul nem megy. Remélem megfordul es nem kell emlekreszvenyé nyilvanitanom."
Nem....mert multihommal es megakránom soha nem volt.Kerem ne gunyolodjon es személyeskedjen, foleg ne keltse azt a látszatot hogy rólam szolhat a határozat.Profibb vagyok mint Ön, ha ezert nem haragszik meg, de igy van.
A dla piper 12.95 ft- ra ertekelte, 15 % diszkontot alkalmazott (mivel ekkora mennyiseg diszkonttal forogna) - igy jott ki a 11 Ft. viszont ott meg elvileg a 2024 szamokkal szamoltak a trend.fm es interju szerint. Az iparagi atlag alapjan 6.6 ev/ebitdaval ertekeltek, igy ertekeltek a ceget. A 3 honappal ezelotti interjuban azt mondtak, hogy 17 %kal kavul 2025re az ebidta - ha jol emlekszem - ami majdnem 15 Ft koruli erteket jelentene ha elfogadjuk, hogy a ceg erteke kb az eves ebitda 6.6 szorosa...raadasul kb tutira mondtak, hogy 2026ban jon a standard kategoriaba...azert az is eleg pozitiv hir... Szoval mivel fuggetlen felek cserebereltek reszvenyeket akkor azert csak lehet valamennyire hinni az ertekelesnek... igy ha mindez igaz...akkor a 8 Ft jonak tunik...de persze ettol meg lehet lesz ennel jobb beszallo pont...a jovobe nem latok...
VERTIKAL Group Nyrt.