A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Ha nagyon szeretnénk bízni abban, hogy Trump környezetében még vannak józanul gondolkodó személyek, akkor lehet ez a bizonytalanság szítása a dollár szándékos gyengítésére egy direkt alkalmazott eszköz, hogy az exportjukat segítsék/a külker-mérleget javítsák?Mai cikk is ilyen célokra enged következtetni: https://www.portfolio.hu/deviza/20250411/megtortek-a-japanok-keszek-lehetnek-erositeni-a-devizajukat-754329 (természetesen mellette a bond hozamok elszállása pont ellentétes az adósság olcsó refinanszírozásával)
Igen, én is annak a párjának gondoltam. Jó lenne, ha korrekciózna 1.10 alá, mert szeretném átváltani a dolláromat euróra. Még bőven a vámos balhé előtt mondtam egy brókerhaveromnak, hogy én hosszú távkn egyértelműen dollárgyengülést várok. Nem is kicsit.
Nekem az volt mindig is az alapgondolatom, hogy C hullám megy fel, ami a 2022-2023-as emelkedés párja lenne. Kb. 1.18 környéke lenne C=A. Időben kb. október környékén lenne arányos. Első, minimális célzóna volt ez a szint. Innentől kezd majd igazán érdekes lenni. Azért ezek elég komoly ellenállások, amik itt húzódnak. Meglátjuk mi lesz, és hogyan kell majd újragondolni a dolgokat (bear v. bull irányba). https://imgur.com/a/PgEhn95 - Csak halkan jegyzem meg, hogy az EWI nem C hullámot vár felfelé, hanem 3. hullámot.
Eurusd ment mint a golyo. Dollar index kemenyen teszteli a 100-at. Az elmult 3 evben ez a 3. alaszuras, es sokszor megkornyekezte. A hetes zaro ar fontos lesz.
ilyen erős euronál (vagyis a dollár gyenge ugye), miért marad ennyire erős a CHF az euroval szemben? a menekülő valuta effektus mindent legyőz? 0,9265 megint (pedig tegnap felugrott 0,9400-re és 2 hete 0,9600+ volt
szerintem sincs, okos emberek nélküli, adhoc, propaganda adminisztráció megy, ahol látszik nem jönnek be a dolgaik, mert nem hallgatnak senkire és nem hoztak olyan embert aki ellent mert mondani egy nárcisztikus bolond hülyeségeinek, azt hogy ezt a nép oda engedte, na ott vannak a nagy bajok társadalmi szinten
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!