Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Tök mindegy, még az sem gond, ha a maximális áron vennék, mi ahhoz is 10% diszkonton vagyunk. Én tartani fogom, jó lesz ez mint ahogy az opust 4iG-et is felhúzták, ennek is szép rv árnövekedési pálya néz ki. Sok-sok-sok millát tettem bele a jegyzésnél! 👍👌🙂
A 4 az 1 hez mutato kb a merlegfoosszeg hitel es betetallomany aranyban johet ki. De itt az MBH aranyaban sokkal kevesebbet tudd kihozni a hitelallomanyabol mint az Otp. Negyed annyi hitele van de a koltsegei sokkal magasabbak amik igy megeszik a bevetelt. Az mbh celja hogy 55% koltseg bevetelt erjen MAJD el. Az OTP meg mar most 39% on van.
"de ha bármilyen mutatót arányosítasz az OTP-hez, akkor kb. - ahogyan írtad is - 25 %-os arány jön ki." . Hol irtam ilyet? Az eredmenyt pl osszevetve en 7 az 1 et irtam. Es akkor feltetelezzuk hogy ugyanolyan jo hatekonysagu lenne a bank es ugyanolyan stabil. Ami nem igaz. Pl . Otp roe 24.4% Mbh Roe 18.1% . Koltseg bevetel arany: Otp 39.5% Mbh: 55% . Ilyenek alapjan pl miert kene hasonlo szinten ertekelni az OTPhez
Nem tartom magam elemző bankszakembernek, de ha bármilyen mutatót arányosítasz az OTP-hez, akkor kb. - ahogyan írtad is - 25 %-os arány jön ki. Ha az OTP részvényárfolyamat 34k, akkor arányosítva ez is lehet 8k. Tudom, a részvényekkel a cég "jövőbeni értékét vesszük meg", de az én szubjektív és relatív véleményem az, amit írtam, a tévedés lehetőségének a fenntartásával, nehogy bárkit is befolyásoljon bármiben!
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban