Dehogy. Kínának jó lesz a 6000 atomrakétás orosz védőernyő. Amúgy: https://nepszava.hu/3218555_ukrajna-oroszorszag-haboru-patthelyzet-jojart-krisztian-biztonsagpolitika Ez is ezredszerre le van írva, világrendi kérdésről van szó, nem fogja könnyen elengedni a dolgot az usa, bár Izrael támogatásával kiírják magukat a Közel-Keletről. A nyugat meg éppen részben recesszióban vegetál, nehogy beletörjön a fogad a popcornba.
Az oroszok által elfoglalt területek 50% -át visszafoglalta Ukrajna, az oroszok fekete tengeri hadereje pedig jó messzire elmenekült, a gumicsónakokkal rendelkező ukránok elől - LOL! Haladnak előre!
Kit akarsz hülyíteni ilyen hazug szöveggel? Senki nem mondta, hogy ásóval harcolnak az oroszok. Az ilyen hazug, primitív áskálódással csak magadnak tudsz valami jó érzést generálni, amúgy semmi egyéb következménye nincs.
Persze, hiszen ásóval és mosógép alkatrészekkel veszik fel a küzdelmet a NATO által kiképzett azovistákkal, banderistákkal. Kész csoda, hogy így is az oroszok haladnak előre.
Az USA a gyengébb, megtámadott államok (Izrael, Ukrajna), az igazság oldalára áll. Az eszkalációról annyit Tudom, szerinted úgy kellene elkerülni az eszkalációt, a még több áldozatot, hogy az USÁnak hagyni kéne, hogy az erősebb győzzön, foglalják csak el Ukrajnát vagy Izraelt. Finoman szólva is egyszerű a világlátásod. Ha az USA magára hagyta volna Izraelt, az arab (muszlim) világ bedarálta volna a zsidókat. A zsidőknak nem egy kis terület a Földön, ott ahol kétezer éve is volt országuk? Azok után se jár, hogy a 2. VH-ban majdnem kiirtották őket? Nyomod a primitív, bonyolultabb összefüggésekből kiragadott kis részigazságaidat, hogy jól érezhes magad az elfogultságaid, gyűlöleteid közepette.
Persze, hogy jó! Ezért voltak bolondok az oroszok, amikor elkezdték, rosszul mérték fel a helyzetet. Ahogy a történészek mondták már az elején, a Szovjetuniónak, az orosz világhatalomnak igazából most lesz vége, nem a 90-es években volt. Kína vazallusává tette az oroszokat, megszűntek a nemzetközi porondon első számú, fontos szereplőnek lenni! Másodvonalasok lesznek, ráadásul katonailag 2 évtizedet (vagy még többet), technológiailag pedig vagy hármat esnek vissza és lemaradnak. Putlet ezt elmérte, nagyon elmérte, majd pedig rossz döntést hozott a Hamásszal, azt hitte a nyugat megosztása segít neki Ukrajnába, de a nyugat simán képes két országot is támogatni, akkora a gazdasági potenciálja.Sose értették a piacgazdaság erejét. Már teljes haditermelésben az oroszok. Az amerikai újságírót azért csukták le, mert megírta, hogy bizonyos városokban éjszaka is nyitva vannak a bölcsödék, mert a szülők a fegyvergyárakban húzzák az igát! Jól lábon lőtték magukat, a nyugat meg előveszi a pattogtatott kukoricát ropogtatva az első sorból végignézi amíg oroszország kiszenved, meggyengül!
Végtelenszer kiveséztük. Az usa ezerrel szállít fegyvereket Izraelnek, pedig tudható, hogy gigászi a palesztin civil áldozatok száma. A háborúknak vannak okai, ez nem felmentés az agresszorok számára, de azoknak sem, akik eszkalálják a háborút. Biden, Blinken belemondta kb. a kamerákba, hogy az ukrán viszály tök jó az usának. Oké.
Persze, nincs értelme, ezt mondjuk mióta. Van 300.000 orosz ártatlan kiskatona áldozata egy bolond diktátor téveszméjének! Nulla értelme volt ennek a háborúnak! ÖRülök, hogy végre egyetértesz!
Van még pár óra és december 14-ig, a HATÁRIDŐ, amit putler adott Adijivka elfoglalására! Ez parancsmegtagadás lesz! Több száz tank, harckocsi, gyalogsági páncélozott jármű, több ezer orosz katona halála és az eredmény, hogy még a kacsaúsztató szélére sem ért oda a világ egykoron második legnagyobb hadserege egy nem létező nép ellen! Mondanunk sem kell semmit! - LOL
Inkább ezzel foglalkozz, idézet a CNN-ről: "Hunter Biden defended his father, saying, “Let me state as clearly as I can, my father was not financially involved in my business, not as a practicing lawyer, not as a board member of Burisma, not in my partnership with the Chinese private businessman, not in my investments home nor abroad, and certainly not as an artist." Szorul a hurok a Biden család ukrajnai üzelmei miatt...
"Én úgy tudom, hogy amikor Orbán 20 éves volt, akkor még nem volt ukrajna" Én meg úgy tudom, hogy 30 évvel ezelőtt még nem volt akkora patkány orbán mint most.
"végzettség" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 tudjuk, másod úgy sincs, az almamatert pedig már sokszor lejárattad a marxista államtörténet mennyire reális a XXI. században? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Költői a kérdés!
Óóó, bár mindenki annyira lenne izgatott, mint én. :) Én úgy tudom, hogy amikor Orbán 20 éves volt, akkor még nem volt ukrajna, tehát nem topik téma ez sem.
Egy "kissé" eltért a topic a címétől és támájától. Persze, ha a háborús fejlemények nem úgy alakulnak, ahogyan azt az ukrán-trollok szeretnék, akkor jön a vagdalkozás és a személyeskedés, ami ékes bizonyítéka annak, hogy elfogytak a topic témájára vonatkozó, számukra és megbízóik számára jó hírek. Szép estét mindenkinek!
Tőled mást nem is vártam a folyamatos személyeskedés és az általános vagdalkozáson kívül. Történelemből, egyetemes államtörténetből pedig olyan végzettségem van, amiről te csak álmodtál, de Emese, téged így szeretünk! :-D
OROSZ-UKRÁN háború