Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 16:12
Előzmény: #23772  Sehmet
Igen, ez nekem is zavaró, én sem találtam, de az is zavaró, hogy egy ilyen előnytelen szerződést egy ilyen szabadságharcos kormány nem tud 12 év alatt felmondani, vagy megváltoztatni. Huszonéve vagyok ügyvezető, tudom a nemzetközi jog sok mindenben más, de azt sem hiszem el, hogy egy ilyen szerződés örökérvényű. Láttam a nemzetközi szerződések közül nem egyet felmondtak parlamenti keretek között.
Törölt felhasználó 2022. 10. 30. 15:06
Előzmény: #23777  Traktoros
Terelőművészetből doktorált. Később trollkodásból. És mindezt társadalmi munkában csinálja.
Bevallotta. :)

Ha leírod neki, hogy Simicska szerint Orbán egy g.ci, akkor visszaírja, hogy Gyurcsány. Esetleg azt, hogy szubszidiaritás. 
LVN 2022. 10. 30. 14:53
Traktoros 2022. 10. 30. 14:12
Előzmény: #23775  Sehmet

Már ne is haragudj, de ezek a vörös diplomás székfoglaló értekezések nem férnek ki egy plakátra.  Maradjunk az orbáni jól bevált formuláknál, amiket a nép is megért. Ilyenekre gondolok:
"Ruszkik haza!"
"Az EU és NATO szövetségesei vagyunk!"
"Mindig is az EU és a NATO szövetségesei voltunk!"
"Keletről jöttünk, nyugatra tartunk!"
Oroszország vajon hányszor sértette meg a nemzetközi jogot? Hány országot tett tönkre? Hány ember élet szárad az orosz vezetés lelkén? Szerintem nem kevés. Neked mégis minden kommentben azt kell kihangsúlyoznod, hogy az USA mikor és mit csinált. Szóval de, érdekes amit írsz, de egyértelműen beáraz Téged. Amúgy például imádom Kun Miklóst hallgatni és soha sincs az az érzésem, hogy egy fikarsznyit is letette volna a voksát a rendszer mellett, vagy mentegetné alanyait. De Te ....
tokugawa_ieyasu
tokugawa_ieyasu 2022. 10. 30. 13:33
Előzmény: #23775  Sehmet
Összezavarod őket a tényekkel. 
Sokkal egyszerűbb nekik ukrán zászlónak öltözni és letérdelni a híres zongorista/bohóc előtt. 
Ebben sikeresek. 
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 12:37
Előzmény: #23773  Traktoros
Csakhogy a nemzetközi politikai viszonyok sokkal szabályozatlanabbak, mint a belföldi életviszonyok, mivel nincs egy olyan, kényszerítő világhatalom, amelyik a nemzetközi normák betartását felügyelné és megsértésüket szankcionálná. Elméletileg - az ENSZ Alapokmányának VII. fejezete szerint - a Biztonsági Tanács van erre felhatalmazva, azonban egyrészt senki nem szeretne harmadik világháborút, másrészt az öt állandó tagból Oroszország biztosan, Kína pedig valószínűleg vétózna, és egyetlen állandó tag vétója esetén - még akkor is, ha a vétózó érintetett - a BT nem hozhatna kötelező határozatot a fegyveres beavatkozásról. Igaz, mondjuk ez Irak lerohanás esetén nem zavarta az USA-t, a nemzetközi jogot megsértve támadta meg Irakot, ráadásul bebizonyosodott, hogy nem voltak tömegpusztító fegyverei Iraknak, tehát a beavatkozásnak semmilyen, respektálható oka nem volt. De azért kivégezték Szaddam Husszeint, stb., és több, mint 150 ezer áldozata van eddig az amerikai beavatkozásnak. De ugyanígy mondhatnánk az Arab Tavaszt, és most pedig azt, hogy a Közel-Keleten az USA fegyvereivel lövik azok a szaúdiak Jement, és ezzel mintegy humanitárius katasztrófát okozva, a világ egyik legvéresebb diktatúráját "működtetik" Szaúd-Arábiában, ahol nincsenek pártok, nincs parlament, az uralkodó szava törvény, és a jogrendszerük a legradikálisabb, legortodoxabb hanbalita iszlám jogi iskolán alapul ugyanúgy, mint az Iszlám Államé, naponta csonkítanak meg és fejeznek le embereket, akár az utcán is.  És ide az USA mégsem akar demokráciát exportálni, sőt szövetségesük. Nem érdekes?
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 12:24

" Ursula Von der Leyen és Németország azt akarja, hogy az EU fizessen, tehát nagyrészt Franciaország! Elég volt, meddig fogjuk még tönkretenni magunkat egy háborút akaró maffia rezsimért?" -  írta a Twitteren. Florian Philippot francia politikus.
https://twitter.com/f_philippot/status/1585155291254956032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1585155291254956032%7Ctwgr%5E48d4d032a8314cfc887550239ffa6695a516b655%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Fnagyvilag%2F20221029-maffiahoz-hasonlitotta-volodimir-zelenszkij-elnokot-egy-francia-politikus.html
Traktoros 2022. 10. 30. 11:50
Előzmény: #23759  Sehmet

Ezzel nem vitatkozom. A folyamatos 2/3 is épp ezt bizonyítja.
Az "oda vezető út problémája": olyan ez mint mikor el kellene fogadni egy rablógyilkos védekezését a kitaszítottságról és a sanyarú nehéz gyermek korról vagy a származásáról. És már meg is van a mentség.
"Tisztelt Bíróság, szegény vagyok, éhezett a család, ezért öltem."
"Kedves Világ, birodalmi ambícióim vannak, ezért Ukrajna az enyém."
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 11:34
Előzmény: #23771  Ingarian
Az alább linkelt, 7 éve kelt cikkben több okot felsorolnak arra vonatkozóan, hogy miért jelentkeznek át magyar településekre az ukrajnaiak és azt is megemlítik, hogy szociálist, stb. ellátásoknál ellenőrzik az életvitelszerű tartózkodást. A hivatkozott szerződés 9. cikkelye kimondja, hogy az öregségi, rokkantsági (többek között munkahelyi baleset vagy szakmai megbetegedés) vagy özvegyi nyugdíj megítélése és folyósítása az adott ország törvényi előírásai szerint a szociális ellátási hatóság által történik azon szerződő fél részéről, melynek területén állandó bejelentett lakhellyel rendelkezik az ügyfél a nyugdíj kérelmezésének időpontjában. Abban az esetben, ha a nyugdíjas átköltözik a másik szerződő fél területére, a nyugdíj folyósítását a lakhelyváltoztatás dátumát követő hónap első napjától megszüntetik.
https://abcug.hu/ukrajnabol-menekulo-magyarok-leptek-el-egy-kis-szabolcsi-falut/
Legalább egy forrást megjelölnél, egy cikket belinkelnél arról, hogy Gyurcsány és Bajnai tárgyalt az hivatkozott szerződés megszüntetéséről? Nemzetközi joggal is foglalkozom, de ilyenről nincs tudomásom. Én hiszek neked, de leginkább a vallásban hiszek, ilyen állításnál jobban szeretem az írásbeli bizonyítékokat, hogy hiteles legyen az állítás.
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 11:10
Előzmény: #23770  Sehmet
Igen, százan laknak egy kétszobás lakásban. Jól összehúzzák magukat. Egyébként minden forrás szerint a Bajnai kormány tárgyalt róla, csak a Kesma szerint nem. 1-1.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:56
Előzmény: #23766  Ingarian
Gyurcsány és Bajnai semmilyen tárgyalást nem kezdett el az ukrán nyugdíjakról! Egyébként több, mint háromezer-milliárd és éves nyugdíjkifizetés, aminek úgy 0,3 %-a kerül azokhoz az ukrajnaiakhoz, akik nemcsak Magyarországra vannak bejelentve, hanem itt is élnek, és az egyezmény szerinti feltételeknek megfelelnek. De nemcsak az ukránokkal, ukrajnai magyarokkal ez e helyzet. Több, hazánkból nyugatra költözött magyar is kap Magyarországról nyugdíjat, aminek az összege összesen több, mint az ukrajnai nyugdíjak. De sok, Magyarországon élő olyan magyar is kap nyugatról nyugdíjat, aki kint dolgozott, de hazaköltözött és itthon él. Nincs ebben semmi különös.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:47
Előzmény: #23766  Ingarian
Akkor légy szíves elolvasni és értelmezni, hogy mit írtam a PhD-ről!
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:45
Előzmény: #23762  Ingarian
Szóval szigorítani akartak, de az akkori Alkotmánybíróság megsemmisítette a szigorítást tartalmazó jogszabályt, mert nemzetközi szerződésbe ütközik. Jó szerződést kötöttek az elvtársak jogelődjei!
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/utanajartak-ilyen-a-nagy-ukran-nyugdijbiznisz/4529/
És Ukrajnába nem folyósítanak nyugdíjat még így sem!
https://24.hu/fn/penzugy/2017/02/20/utanajartunk-hany-halott-utan-vesznek-fel-magyar-nyugdijat-ukrajnaban/
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 10:45
Előzmény: #23764  Sehmet
Nyilván olyan, de a tények, amiket itt leírt azok fedik a valóságot. Hírlklikk és Nyugatifény hetente buktatják Orbánt és kínomban röhögök már rajtuk, de értelmes ember ki tudja mazsolázni a mögöttes tényeket. Szóval 2016? 6 évvel a fülkeforradalom és új alkotmány után? Mi történt addig? Nem volt fontos? Az a tízmilliárdos tétel nem hiányzott? Végülis mit számít az adófizetők pénze, amikor százmilliárdos tételek mennek el a propagandára és ebben még nincs benne az MTVA?
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 10:40
Előzmény: #23761  Sehmet
Bocs, de te kezdted, hogy nem tudom a mi  a PhD. Nem szeretem, ha hülyének néznek. Mellesleg a te érvelésed volt hibás, erre idelinkelgetsz ilyen Kesma lapokat, akiknek a kérdéseik is hazugságok.  Ráadásul téves is volt amit írtál, mivel igaz nem Gyurcsány, de Bajnai elkezdte a tárgyalásokat, amik aztán elsikkadtak. Nekem ne haragudj, de a kesma nem hiteles forrás, amikor azzal riogatnak, hogy a németek éheznek. :D  
tokugawa_ieyasu
tokugawa_ieyasu 2022. 10. 30. 10:39
Előzmény: #23745  hellforceone
Az ukránok Magyarországi nyugdíja felháborító, a fiatal lányok nyugodtan maradhatnak és sikeres beilleszkedést kívánok nekik.
Nem vagyok Fideszes, én minden aktuálisan kormányon lévő maffia szervezetet egyformán utálok. 🐑
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:39
Előzmény: #23762  Ingarian
Ne gyere DK-s propagandasajtóval! Az olyan, mint Feri és az öszödi beszéd. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:38
Előzmény: #23760  Ingarian
Ha elolvastad a cikket, akkor láthatod, hogy 2016-ról van szó, amikor - 2014 után - már az Amerika-barát Jecenyuk-kormány vette át a Majdan téri puccs után a hatalmat, melyet követően már 2014 februárjában elkezdődtek a krími események, és azt követően a pedig a donbasszi történések Donyeck-kel és Luhanszk-kal, illetve az ukrán kormányon belüli változások és a hangsúlyeltolódások. A tárgyalások a 2010-es évek elején kezdődtek a két ország közötti nemzetközi szerződés felmondásáról, amit anno az elődpárt úgy körbebástyázott, hogy nem könnyű a felmondása, ugyanúgy nem, mint az 1977-es Bős-nagymarosi szerződések felmondása sem, amiből nem éppen a legjobban jöttünk ki.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:31
Előzmény: #23758  Ingarian
No, itt kezdődik az önkritika hiánya! Valaki úgy minősít mást, hogy nem ismeri és arra hivatkozik, hogy "az én apukám az erősebb"! Óvodás szint, különösen azzal, hogy "nálad tuti értelmesebb vagyok". :-D

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek