Topiknyitó: lea39 2021. 01. 25. 09:52

Akko fórum  

Moderált topic
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Toka kedd, 20:28
Előzmény: #22719  Toka
Mit minuszolsz...ha nem ertesz a kozgazdaságtanhoz akkor olvass sokat....én sem ma lettem tudós.
Toka kedd, 19:32
Előzmény: #22717  _kt_
A végelszámolás azt jelenti, hogy a cégnek nincs adóssága, minden számláját ki tudja fizetni, és a megmaradó vagyont egyszerűen visszaadja az anyavállalatnak (az AKKO-nak)A pénz- osztalék vagy végelszámolási szufficit formájában jogilag visszaszáll az AKKO Investre.
Toka kedd, 17:47
Előzmény: #22717  _kt_
Érdemes jól megnézni azt a jelentést, mert az egy nagyon jó jelentés volt.A Vágo Úr interjuja kb 2 éve...is érdekes mert szerintem most jutunk el oda.Labanc Ur emlitette az rv ár elemzést, szerintem az jonni fog.Most letakaritják amit letudnak hogy a holdingstruktura elhomalyosodjon, csak a Neo property és a Construct maradjon kb.Pontosan az lesz amit Gero Úr mondott.
_kt_ kedd, 17:15
Előzmény: #22716  Toka
Tényleg, az AKKO egyedi jelentésben van róla szó. Ezek szerint a Vár-Logisztika 2023-ban a vételárat kölcsönadta az AKKO-nak, és az AKKO azóta kamatot fizet a Vár-Logisztikának, ahelyett hogy egyből osztalék formájában kifizette volna?
Toka kedd, 16:41
Előzmény: #22715  _kt_
Kt Úr, szerintem az ifrs szetinti jelentest nézze meg....maga a cég ures...eszkozei nincsenek....a befolyt vetelarat kolcsonként adta az akko investnek..-sajaf maga az Akko a kapcsolt fél-...bent van maga a cég az akko konszolidacios korében csak ures...amugy a wingholdingéban is benne van..az ures leányt vágják most le...ennyi tortént ma.Az elitur meg egy puffer, abbol finanszirozzak elore a projekteket...a D sorozat meg lock up-on van...szerintem azt majd egyben veszi meg valaki, ha itt az idő...
_kt_ kedd, 15:37
Előzmény: #22708  Toka

Sajnos nem volt üres. Nekem az egyik legproblémásabb dolog volt az AKKO kapcsán a Vár-Logisztika esete volt. Volt egy ingatlan Nagykanizsán, (talán Toka úr ismeri is, Vár utca 12. szám, egy bérbe adott ipari ingatlan), amit eladtak 2023-ban.

1. A vevő egy meg nem nevezett kapcsolt fél volt. Kapcsolt fél jelenthet tulajdonosi átfedést, vagy vezető tisztviselőben átfedést, de azt lehet tudni, hogy nem az AKKO vagy annak másik leánya volt a vevő, hiszen kikerült a konszolidációból.
2. Az eladási ár (170 millió forint) alacsonyabb volt mint a könyv szerinti érték (270 millió forint).
3. Az eladási ár alacsonyabb volt, mint amennyiért 2019-ben megvették (220 millió forint).
4. A vevő a vételi árat nem fizette ki, az eladási ár a mai napig követelésként szerepel a mérlegben.
5. Bár egy kapcsolt féltől érkezett minden évben egy kevés pénz (kamat?), a követelések összege nőtt az eladás óta.

Remélem hogy a végelszámolással befolyik a 170 millió forint. Ez a tranzakció volt az egyik ok (az Elitur Zrt. és a D sorozat melett) ami miatt csak félve nyúltam ehhez a részvényhez.
Labanc
Labanc kedd, 15:29
Előzmény: #22713  farkasfu
Iróniára látom nem vagy vevő...
farkasfu
farkasfu kedd, 15:24
Előzmény: #22711  Labanc

Állítólag nagy szaki vagy a technikai elemzés terén, bár ezt nem láttuk még és a kereskedésed sem ezt tükrözi, de főleg a kritikáid! 
Nem régen, amikor megkérdeztem, hogy az Akko waterlooját miért nem fikázod, miért csak az appét, akkor azt mondtad, hogy láttad, tudsz róla, csak nem foglalkozol vele! 
Akkor most miről is beszélsz???
Gyorsan elfelejtetted, vagy a szokásos kavarásod jön megint?

Maradj csak a labanc résnél, azzal nem tudsz bukni, ha lemaradsz róla! :)

Donqatto
Donqatto kedd, 15:15
Előzmény: #22711  Labanc
De már felrajzolta, ha minden jól megy akkor 2030 körül 900 forint lesz XD
Valami ilyesmi rémlik 
Labanc
Labanc kedd, 14:58
Előzmény: #22709  farkasfu
Itt nincs kis-waterloo?
Toka kedd, 14:15
Előzmény: #22709  farkasfu
....azt hittem már a 133 napot emlegeti Farkas Úr, mint a volt géniusz....na legalább kis humora is van-erről az oldalárol is megismerhettem, örülök neki.Hááát..szárnya lesz pedig...fundásan biztosan...
farkasfu
farkasfu kedd, 14:12
Előzmény: #22708  Toka
nincs mit magyarázni, közeleg az ősz, hullanak a falevelek! 😃
Toka kedd, 13:42
Előzmény: #22707  Manufacere
Ideje volt...már tobb éve eladták...tök üres volt...akkor most jogilag levágják ezeket a ballasztokat...gondolom ALQ Sas is jön majd..
zepi
zepi hétfő, 17:16
Előzmény: #22704  Toka
Igen Toka úr, valóban szenzációs a Wing meg Living meggyőző törtetése, még a Lenyúl hiányzik, de hamarosan eljön az is. Micsoda káprázatos forgalom volt ma is. Látszik, hogy  vevő a piac a sztorira. Vagy rosszul látom ?
LACI82 hétfő, 15:47
A forgalom gatya! Sose volt ennél gyengébb! Dolgoznak a forgalom emelésén, mert nem örülnek neki, hogy rekord alacsony... látszik... Mikornyitszky kapitányt Masenyitszky váltotta... rekord rekord hátán ismét az AKKO táján! Ezt posztolják, vagy valami értelmeset már a BÉT-en!
orbitalis csütörtök, 08:43
Előzmény: #22697  Borisz
Hát én ezért picsogtam ugye majd egy évig, mert látványos volt, higy Steinberg Út mennyire leszarta a holdingot és tolta a saját szekerét.
Megváltás, hogy lelépett innen.

Topik gazda

lea39
lea39
3 3 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek