Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 21. 18:23
Előzmény: #35219  antaltibor2
#35220
Akkor az influenza miatt is lezárnád a világot hetekre? Én elhiszem, hogy te ezt hiszed, de ne írjál hülyeségeket, hanem a racionalitáshoz közel álló dolgokat írj. 
antaltibor2 2021. 03. 21. 18:21
Előzmény: #35217  Shut-up
#35219

Shut up: nem vagyok utópisztikus hangulatban. Szerintem ez a vírus tökéletesen kontrollálható az immunrendszerünk révén és a kezdeti pandéimás fázisból lesz egy egyszerű hapcinátha, de amíg ez nem bizonyított egyértelműen, inkább próbáljuk kiszorítani.
Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Én inkább vállanék 3 hónap hadiállapotot az egész kontinensen, hogy söpörjük ki a járványt és utána élhessen mindenki vírusmentes környezetben, mintsem azt, hogy a szezonalitás veszélyével kelljen együtt élni és még 5-10 évig az legyen a téma, hogy milyen frissített vakcinát kell felvenni, vagy hogy hogyan hatnak a mutánsok, véd e a korrábbi immunitás.
én radikális vagyok: meg kell a problémától szabadulni, amíg nem tudjuk hogy mivel állunk szemben.
Igen, inkább vállalnék 4 hónap hadiállapotot, mintsemhogy éveking menjen a para és a fosás.
antaltibor2 2021. 03. 21. 18:16
#35218

Szóval összegezve: Algore, én nem bántani akarlak, sok értelmes dolgot írsz és látszik, hogy van egyfajta tájékozottságod a témában. A probléma az, hogy mivel ez egy új vírus és nem ismerjük (pl,. hogy immunitás hogy működik), nem biztos hogy egyáltalán lehetséges "együttélni vele".
Gyakori közhely volt hogy meg kell tanulni együttélni vele. Egyáltalán nem biztos hogy ez lehetséges, vagy ha igen, ennek évről évre lehet hogy olyan ára lenne, hogy nem tudna a társadalom műkdöni.
Ismétlem, én is hiszem, hogy van az immunrendszerünk annyira okos (és a koronavírus eleve jóval lassabban mutálódik mint az influenza), hogy ha évente el is kapnánk, nem fog nagy problémát okozni és oltás sem fog kelleni a kezdeti évek után (lásd a belinkelt cikket), de amíg ez nincs bizonyítva és nem telik el X év, inkább takarítsuk ki ezt a mocsok vírust.
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 21. 18:13
Előzmény: #35216  antaltibor2
#35217
Szép kis utopisztikus hangulatban vagy. Mintha egy másik bolygón élnél. Még jó, hogy ezt nem merik meglépni az irányítók. Így szépen marad minden úgy, ahogy van. 
antaltibor2 2021. 03. 21. 18:09
#35216

Szóval Algore, én a kisérleti D-C Vitamin terápia, szuper gyógyszerek , a vírus szabadon engedése helyett, igenis arra helyezném a fókuszt, hogy el kell tüntetni, nullára csökkenteni, kipucolni,mert nem tudjuk hogy a vírus endémiás jelenléte milyen problémát/terhet jelent és az immunitás kapcsán sincs biztos eredmény a kezünkben.
Lehet hogy 3 év múlva nem kell majd ismételt oltás. max. egy orrcsorgást fog okozni a vírus, annál aki újrafertőződik, de amíg ez nincs bizonyítva és nem látom egyértelműen hogy így is lesz, azt mondom, hogy köszi, inkább tüntessük el ezt a vírust, ha lehet. És ha ennek az az ára, hogy pár hónap lockdown, akkor az.
És ha ennek az ára az oltás, igenis vegye fel mindneki, minél több ember, mert ha nem is 100 százalékos a védelem a fertőződés ellen, ha akár 75 százalékban csökkenti a vírus terjedését, már akkor is nyertünk.
antaltibor2 2021. 03. 21. 18:04
#35215
Csendben/Algore:
az elmúlt 1 napban a családdal foglalkoztam, nem nagyon olvastam bele a fórumba és a vitátokba, de Köszi Csendben, hogy kiállsz az igazságért Algore-al szemben.
Algore hitvallása nagyvonalakban:1. A lezárás, vakcina szar, csak mutánsokat fog előhozni, hagyjunk a francba, tehát
2. Futótűzként terjedjen a járvány és haljon meg minél több ember, ne imunizáljunk, de annyira csodás az emberi immunrendszer repertoárja, hogy megoldja a járványt pár év alatt (és a földön több 10 millió áldozat árán)3. Sőt, a csodavitaminok és az elhallgatott gyógyszerek a legjobbak, csak bizonyos háttérhatalmak/erők (akik a vakcinálásban érdekeltek), elhallgatják a létező csodagyógyszer koktélt.Algore folyamatosan ezekre utal.Persze, szerinted ott a fiókban a csodagyógyszer, csak nem engedik használni.
Én eleget olvastam, láttam Algore-tól, nincs hitele nálam és egy másodpercre sem fogok stresszelni, hogy ki és milyen hülyeséget irkál a fórumon.A legveszélyesebb, ha valaki féligazságokkal jön.
Ami fontos: 1. Aki lehet, oltassa be magát és védje magát a vírus ellen, elkerülve a szövődményeket, betegséget 2. a lezárások és egyéb járványügyi intézkedések fontosak hogy csökkentsék a vírus mennyiségét.
A kettő együtt elvezet a vírus és a járvány kontrolljához, a kettő együtt hatékony:
https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/rcna444Most scientists agree that there are two main paths out of the pandemic. One involves reaching a threshold known as herd immunity — when enough people have developed antibodies from natural infection or from vaccines that future outbreaks are unlikely. The other requires clamping down on the spread of the virus so much that even unvaccinated parts of the population face little risk of becoming infected.
Ha a vakcinák révén az esetlegesen megfertőzödöttek orrüregeiben kevés vírus lesz is, a vírusátadási lehetőséget jelentősen csökkentjük. Az oltás és járványügyi intézkedések révén a vírus alacsony szinte szorítható vissza és lehet egy normális életet élni. Ismétlem: a járványügyi intézkedések ÉS a lezárások, korlátozások együttesen fontosak exponenciálisan tompítva a járványt.
És momentán arra sincs garancia, hogy a variánsok ellen működni fog a halmozódó keresztimmunitás. Valószínűbb és reméljük ezt, de simán lehet hogy évente, 3 évente, 5 évente oltatni kell majd az újabb variánsok ellen.
Itt egy cikk, a szerző szerint ugyanolyan lesz ez a vírus mint a sima megfázás, oda fog szelidülni:
https://www.nature.com/articles/s41577-020-00493-9
Szeretném ezt hinni hogy így lesz, de jobb félni mint megijedni, tehát igenis dolgozzanak a frissített vakcinákon, HA kell.
De épp azért, mert ennyire sokismeretlenes egyenlet ez a SARS COV2, épp ezért vagyok a zéró, vagy nagyon alacsony COVID híve.
algore 2021. 03. 21. 17:48
Előzmény: #35204  TBSC
#35214
Ha mar ilyen helyesen magadra vetted a dolgot, amit masoknak felrottal, a "megoldasok tanacskent reklamozasa", ez miota jelent kotelezu ervenyt nalad? Igen, szeretem az idezeteket, lehet ezert tunik fel, hogy gyorsan megvaltozott a szoveged :)
Kicsit komolyabbra forditva, a lezaras kritikusokat igyekszel kotelezo ervenyu megoldasok propagalasaval vadolni? Ugyesen jatszol a szavakkal, de elegge forditva ulsz a lovon. Kotelezo ervenyuen a lezarasok es egyeb korlatozasok, es majd az utlevellel a vakcinak vannak propagalva. Azt soha, senki, senkinek nem ohajtotta megtiltani, hogy onkent oda zarja be magat, ahova csak akarja. Oltassa be magat amivel akarja. Amig az nem kotelezo, addig senkinek nem lesz vele problemaja. 
algore 2021. 03. 21. 17:39
Előzmény: #35208  csendben
#35213
Ha majd legkozelebb megfordulsz magyar intenziv osztalyon, kerdezz ra, adnak-e d vitamint barmelyik betegnek, es miert. 
algore 2021. 03. 21. 17:34
Előzmény: #35209  csendben
#35212
Ez egy olyan rizsa mondat, amit minden studyba beletesz egy kulturalt tudos. Ha majd legkozelebb talalkozol ilyennel, tudd hova tenni. 
algore 2021. 03. 21. 17:31
Előzmény: #35208  csendben
#35211
Ha nem tudsz studyt ertelmezni, ne kezdj kritizalni...
Szerettek volna populacio szinten megvizsgalni a d vitamint, mivel minden egyeb szinten es modon bizonyitottak, hogy hat. 
Van bizonyitek korabbrol arra, hogy milyen modon hat (hatasmechanizmus, raadasul nagyon sokfele hatasmechanizmus), van bizonyitek arra, hogy a betegseg sulyossagaval es betegfelvetellel hogyan korrelal, van bizonyitek arra, hogy kezeleskent adva, gyogyszerkent milyen eredmenyt mutat, es most tudomanyos modszertannak megfeleloen populacio szinten is szignifikans korrelaciot bizonyitottak. 
A d vitamint engedd el, biztos van sok minden amiben lehet kotozkodni, ha neked az esik jol, de azok nem a d vitamin mellett szolo bizonyitekok lesznek. 
Egy olyan studyba belekotni, ahol eros szignifikans korrelaciot mutatnak ki, es azt blamazskent ertekelni, hallod, sok minden megesik ezen a forumon, de ez sem semmi :)) 
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 21. 16:21
Előzmény: #35181  fatihszultan
#35210
Egy utolsó leszarom ember vagy, hogy nem zárkózol be - valami ilyesmi reakciók jönnek majd. De nekem is, ha meglátják, hogy ma 21 km-t kéktúráztam. Plusz egy vidéki kocsma nyitva volt (persze sutyiban), ahol egy kávé mellett pár helyivel beszélgettem. Több hónap után remek élmény volt :) ja és persze várom majd a mocskos szájúak kommentjeit :)
csendben 2021. 03. 21. 16:15
Előzmény: #35206  algore
#35209
Inkább erre keress rá: "there could be other factors involved as well." :-)
Érdekes nyelv az angol. :-)
csendben 2021. 03. 21. 16:07
Előzmény: #35207  algore
#35208
Peches ember vagy,azt látom! A sok linkedből pont azt szúrtam ki,aminek a lényege az utolsó mondatban volt! :-) Ez csak azért pech,mert ez alapjaiban megkérdőjelezi,hogy a D-vitamin tett volna csodát! Értem én,hogy nehéz azt mondani.hogy: "Bocsi! Ezt benéztem." Minden esetre egyenesebb megoldás lett volna,mint blamázsként beállítani azt a tényt,amit maguk a kutatók leírtak.....  Ez nem azt jelenti,hogy ne egyen D-vitamint aki hisz benne,azt viszont igen,hogy a csodát nem igazolták (legalábbis a hivatkozott csikkben nem!)...
algore 2021. 03. 21. 15:51
Előzmény: #35205  csendben
#35207
3 linket adtam, es belekotsz az egyik "limitations" reszebe... Szoktal ertekelni studykat? Nem kell valaszolni, koltoi kerdes :) 
algore 2021. 03. 21. 15:49
Előzmény: #35205  csendben
#35206
Angol szotar, "as well" jelentese.
csendben 2021. 03. 21. 15:43
Előzmény: #35201  algore
#35205
Most volt időm előkeresni a D-vitamin csodatevő tulajdonságát igazoló linkedre adott válaszomat:  csendben szerda, 12:21Előzmény: #34777  algore#34783Az első idézett cikkből:  "Strengths of this study Large number of different European populations studied with different policies of food fortification and different population Vitamin D levelsTen months of longitudinal study during rise and fall and rise again of the epidemicLimitations of this study Based on population Vitamin D levels published before the beginning of the pandemic. Though there hasn’t been a pan-European national/international health education initiative about Vitamin D and COVID-19 infection, it has been well covered in the media and could have resulted in changes, though probably minor, at the national level. Because there have been many differences in response to the pandemic in these countries, there could be other factors involved as well.
"Az utolsó mondat a lényeg! :-)....
továbbra is az utolsó mondat a lényeg! :-)
TBSC 2021. 03. 21. 14:12
Előzmény: #35197  algore
#35204
Te úgy is bele vagy buzulva a linkekbe, meg az idézetekbe. Melyik az én általam valaha mindenkire kötelező érvényűként propagált megoldás?
algore 2021. 03. 21. 14:01
Előzmény: #35194  algore
#35203
Az 1 evnel hosszabb ideig varolistan levo betegek szama 18,000%-kal nott a UK-ben 2020 januarhoz viszonyitva. 
Micsoda szerencse, hogy a kronikus betegeket nem hagyjuk Covidban megdogleni, 65 ev alattiak ugysem dogoltek volna bele, inkabb a kronikus betegsegeikben hagyjuk oket megdogleni, igy minden korosztalyt elerunk... 
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 03. 21. 13:56
Előzmény: #35189  pitcairn2
#35202
Szamárságot írsz.
algore 2021. 03. 21. 13:51
Előzmény: #35199  Helix Nebula
#35201
Semmi sem 100% es ved meg mindenkit. A d vitamin viszont minden jel szerint a legnagyobb mertekben ved, minden faktor vagy gyogyszer kozul. Intenzivre nem kerultel, nem? Attol pl 90% feletti hatasossaggal ved a d vitamin es ez nalad is megvolt. (de a 90% sem 100%)

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek