antaltibor2

Regisztráció: 2019-09-24 09:27:11

Hozzászólások száma: 361

Utolsó hozzászólás: 2020-12-20 19:06


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2020. 12. 20. 19:06

Ráadásul a feleségem se kiváncsi rám, mondván hogy huhogó és félelemkeltő vagyok, de úgy gondolom, hogy semmi másról nincs szó, csak olvasottságról és tájékozottságról.
Igenis a biztonság kedvéért, a nemzetek min. 70-80 százalékos vakcinációjig szigorú lockdown kéne, hogy csökkentsük a terjedédést, a megbetegedést, a mutáció lehetőségét.
Szerintem 9 hónap szigor nem nagy ár lenne, hogy egy egytörzsű vírussal álljunk szemben, egy esetleges olyan helyzettel szemben, hogy 3-4 különböző olyan törzs van, ahol az antitestek csak csökkentett módon semlegesítik a vírust.
Nem mondom, hogy ez lesz, de a széleskörű átoltásig, a biztonság kedvéért, ez lenne a kötelező mimimum , látva az Angliai helyzetet is, szerintem ezt nem kell indokolni. És aki számára mégis kell, az meg megérdemli, ha a helyzet leszarása miatt, olyan helyzetbe kerül hogy évtizedekig a nyakán lesz egy megfoghatatlan , agyon mutálódott vírus. Mi a jobb? megfogni most, az elején, vagy szenvedni vele évtizedekig?
CoronaVirus 2020. 12. 20. 18:41

Sőt, sajnálom hogy nincs meg az Európai, Amerikai politikai erő és akarat az emberek teljes bezárására.Ugyanis, most , hogy kész vannak a vakcinák, most lenne a legfontosabb hogy leállítsuk a vírus terjedését, mint a keleti országokban, ugyanis ha hagyjuk terjedni, az csak növeli a mutációk  lehetőségét. Egyelőre az oltások védenek az összes keringő törzs ellen, de ha hagyjuk még az embereket csavarogni fél évig ugyanígy, akkor vajon mi lesz?
Tehát igenis most kussnak kéne lenni és lakat mindenki ajtóján a teljes beoltásig, mert egy esélyünk van, hogy kontrolláljuk a vírust a jelenlegi minimális genetikai diverzitással.
CoronaVirus 2020. 12. 20. 18:35

Majd ha a nyájimmunitás , vakcináció révén a napi esetszám 2-5 új beteg per nap lesz , akkor kidugom az orrom, de addig tuti nem.
Most is tele van a kórház olyanokkal, akik leszarták az egészet, nem szeretnék közéjük tartozni.
Pont az oltás, a fény az alagút végén, kellő ok arra, hogy megduplázzuk és megtriplázzuk az óvintézkedéseket , hisz nem mindegy, hogy az átoltás, milyen közösségi terjedési szint mellett történik meg.
CoronaVirus 2020. 12. 20. 18:31

És kedves Fórumtársak, teljesen mindegy, hogy ki milyen a helyzet komolyságát lenézéő hozzászólást ír, egyértelműen hogy nem tudjuk, hogy mennyi a tényleges fertőzött, mennyi a tényleges tünetmentes, vagy, aki enyhébb tünetekkel ússza meg.
mivel egy életem van, nem kockáztatok a bizonytalanra. (és ismétlem, ezzel védem a közösségem is, nem csak magam is), és elég jópár ismerős, cimbi tapasztalata, aki fiatalon tüdő ödémával szenved és lehet hogy évekig (ha nem élete végéig) tüdőbeteg lesz a COVID miatt.
Szerintem mindenki , aki tehetei vigyázzon, de bárki bármit mond, én vigyázok.
Persze, lehet lehurrogni hogy rettegjek ahelyett hogy élném az életem. De miről is mondtam le? Hagymaszagú leheletekről plázákban, színházban? Azt hiszem, ez elviselhető lemondás, ha a közjót és a járványhelyzetet állítjuk ezzel szemben.
CoronaVirus 2020. 12. 20. 18:24

Tisztában vagyok vele, hogy a vakcináció sem kockázatmentes, de elhanyagolható ahhoz a szörnyűséghez és hosszútávú szövődményekhez képest, amit sokan elszenvednek.
Szóval felőlem irhattok bármit, én egy ember illatát, leheletét nem vagyok hajlandó érezni maszk nélkül a következő fél évben, amíg el nem ér a vakcináció hozzám.
CoronaVirus 2020. 12. 20. 18:23

Mivel az orvosi háttér, háziorvosok is bizonytalanok ilyen járványhelyzetben , nyilván  a minimális kockázat sem éri meg.
Ezzel védem magam, védem a közösségem. A lényeg, hogy a vírusnak minimális esélyt kell adni arra hogy terjedhessen.
Minden ezzel ellentétes vélemény mindenkinek a szíve joga, de nem csak az egyén önmagával és családjával szembeni felelősségéről van szó, hanem a közösséggel szembeniről is.
CoronaVirus 2020. 12. 20. 18:21

Az, hogy ki és mit ír nem érdekel, én csak elmondom, hogy én mit csináltam/csinálok.
A családom teljes mértékig pajzsolva van. kizárólag FFP2-es maszkban megyünk közösségbe, home-officeban dolgozunk és a vakcináció lehetőségéig 0,01 százalék esélyt sem adok magam és családom számára a fertőződésre.
Nyáron szabadtéren mászkáltunk , jártunk strandra, szabadon étterembe, mert a számok lehetővé tették. Most teljesen bezárkóztunk.
Ha a munkahelyem nem teszi többé lehetővé (egyelőre megoldható volt) a home office-ot, akkor felélem a tartalékaim, amik min. 1 évre elegek.
Ez a vírus kiszámíthatatlan, az emberek 50 százalékának semmi problémát nem okoz, a fennmaradó 50 százalékból 40 százaléknak nincs nagy gondja, otthon kiheveri, de így is túl nagy a kockázat, amit nem vagyok hajlandó felvállalni.
Tudom, hogy mozgatni kell a gazdaságot, ellátást, életet, de ennek kétlem, hogy elengedhetetlen része lenne a karácsonyi plázai nyomorgás...én kizárom a fertőzés lehetőségét a vakcináig teljes mértékéig.
Ha mindenki így gondolkodna, nem is létezne a probléma.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 11:19

Ja és megint olvasom a portfolio-n, hogy 2022 végére 380 EURHUF, látjátok, újabb érv alátámasztandó a lenti követeléslistámat.
De befejeztem, nem akarom leuralni a fórumot.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 10:48
Persze kétlem hogy ezekbe (rövid távon) belemegy (hosszú távon meg remélem nem lesz esélye), de ez is egyfajta nyomás, hogy fejezze be a keleti orientációt és a nyugat szapulását és erre az ellenzéki programot/2022-őt is fel lehet fűzni.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 10:39

Amúgy szerintem teljes mértékig meg van mindenki vezetve, aki elkezdett szorongani hogy kilépünk az Únióból vagy hasonló.
Nem, Orbán folyamatosan ezt játssza. Ennek két oka van, 1. a jelleméből fakad, hogy szabadságharcot vív, nem tud nyugton maradni és akkor is belemegy a harcokba, ha nincs politikai haszna, mert ilyen a személyisége , pszichéje 2. a hívek nagy részének tetszik a szabadságharc, ráadásul a migránsozásra, sorosozásra fel lehet fűzni a kommunikációt és le lehet uralni a közbeszédet. hisz a gazdasági eredmények hiányát ki lehet pótolni a szabadságharccal, azzal, hogy küzdünk az ellenségeinkkel és védelmezzük magyarország érdekeit.
De mindemellett szerintem a vétó teljes mértékig blöff volt, ez is csak a szabadságharc része volt, aminek a végén el lehet adni a közvéleménnyel hogy lám, megint megvívtuk a harcunkat. Már mentek a bejátszások, Varga Judit/Szíjártó, Orbán 2 video, hogy lám megegyeztünk, amit ő pontosan tudott, hogy így lesz.
És miközben mindezt a Fidesz hívek hatalmas sikerként élik meg , addig az ellenzék szorong hogy (jajj, ki akartunk lépni az Únióból - Lótúrót) és közben Orbán röhög, hogy megeszik a játékát.
Szerintetek valaha lemondott volna Lengyelország a hatalmas Úniós pénzekről?
Azt is el tudom képzelni hogy már rég meg volt a megegyezés az Únióval a háttérben (mondjuk 1 hete).
És az a gond, hogy az ellenzék megeszi Orbán színjátékát. Kezdjük ott, hogy a megállapodás utáni ellenzéki reakciók is nagyon felemásak és viccesek, amikor azt hallom, hogy "Hahahha Orbán veszített és megtört". Nem, rossz, béna kommunikáció és megint ő irányít!
Azzal kéne foglalkozni, hogy ezen keretek között belföldön hogy buktatható meg Orbán, ráadásul kéne egy csoport, kerekasztal, (lehet FB csoport, növekvő tömeg), aki megmutatja, hogy ez , hogy ő most "elállt" a vétótól kevés nekünk. (azért írtam idézőjelbe, mert mint írtam ez színjáték")
Tehát az, hogy elállt a vétótól kevés, ehelyett azt várjuk el, hogy
- Verbális szinten is fejezze be az únió szapulását
- Hogy igenis erősebb integrációt akarunk, ez ami most van KEVÉS, és szeretnénk EURO-t, indítsa el az ehhez szükséges lépéseket
Stb..stb..
Hogy érezze hogy az Únióval még szavak szintjén sem szabad játszani, mert ez annyira szent tehén a nép számára, sőt , ennél erősebb integrációt szeretnék, beleértve Úniós Ügyészséghez való csatlakozást is.
Tehát ha érezné hogy nem elég nekünk, hogy az Únióban marad (amit sosem akart elhagyni)  , hanem az Únió skepticizmussal kapcsolatos mondatok sem férnek bele. Tehát már a brüsszelezés, Sorozás miatt hatalmas tiltakozásnak kéne lennie, mert ha akkor indul be a tiltakozás, amikor felmerül egy ilyen vétó, az már késő. Éreznie kell hogy már az is sok, ha szídja a nyugati partnereinket, akár utalás szintjén is.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 10:15

Goldi. ezzel nem értek egyet. Mármint Soros véleményével egyetértek nagyrészt, de hogy a választások előtt belement volna ilyenbe Orbán hogy elindítsa az ország kiléptetését, azt fejeltsd el. Még a Fidesz szavazók között is elsöprő az únió támogatottsága. ( Persze, tesztelte a dolgot, nem véletlenül pengette meg a rádióinterjújában, de ez más kérdés. )
Arról már nem is beszélve, hogy nem is lett volna érdeke, hisz semmi lényegi felelősségrevonás és szankció és következmény nem lett volna az eredeti, Orbánék által megvétózni szándékozott javaslat alapján.
Rádásul amíg a kilépési folyamat több évig tart, ugyanúgy mehetett volna a vizsgálat Orbán ellen (a te logikád szerint) és közben a belpolitikai feszültségeket sem vállalta volna be a semmiért. hisz a jogállami mechanizmus alapján sem tudtak volna érdemben, utólag olyan zajt csapni az únióból (főleg olyat nem), aMI A Magyar közvélemény előtt lehúzta volna Orbánék népszerűségét, nem is beszélve a lassú vizsgálatokról. Viszont ha elindította volna a kilépést (amire semmi ráció nincs a fentiek alapján), az viszont akkorát szólt volna, hogy abba tényleg belebukott volna.
Még egy hatalmas ellentmondás van bennem Soros bácsi írásával kapcsolatban (amellett hogy többnyire egyetértek vele és minden tiszteletem), hogy azt írja hogy blöff volt a vétójelzés, utána meg azt, hogy ki is lépett volna az Únióból. ez akkora ellentmondás, mint a tűz és jég. Most blöff volt és sosem vétózott volna, vagy olyannyira elszánt volt hogy ki is léptette volna az országot az Únióból? Szerintem marhaságot írt most Gyuri bácsi, mindamellett hogy teljesen igaza van az esetek döntő többségében.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 10:07

peter: nem merültem el ennyire jogilag ebben és főleg az Unió Alapjogi Chartájában nem, de úgy gondolom, hogy a járványnak, emberéletnek, vészhelyzetnek felül kell írnia az emberi jogokat is. Nyilván a jogalkotó sem tudott/gondolhatott minden esetre.
Nem vagyok jogász, de a mérleg egyik oldalán az áll, hogy megigyál egy bort a rokonokkal karácsony este, vagy bulizz egyet, de cserébe közvetve, vagy közvetlenül ez erősíti a járványt és meghal 100 ember a fertőzési láncolatban, akkor a te szociális igényeid kevésbé fontosak, mint az élethez való jog.
UK-EURo kapcsán egyetértek azzal amit mondasz.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 09:29

És (bocs, hogy ennyi részben írok, de mindig eszembe jut valami) most bukik ki, hogy mennyire szegény(es) ez az ország, hogy bejött a koronaválság. Gyerekek, olyan nyomasztó a város, hogy sírni tudnék.
Megyek körbe és látom a sok "Kiadó" táblát. Látszik tisztán hogy külföldiek nélkül úgy omlik össze a rendszer, mint a kártyavár.
A magyar kultúra szerint a fogyasztás a tesco/lidl-ben egymás taposása, vagy még a plázákban tapossák egymást, de a belvárosban, körúton nincs fogyasztás, a kocsmák bezártak, a színvonalas éttermek bezártak és kiderült hogy a magyar egyszerűen nem jár étterembe, szállodába. Eleve öngyilkosság volt minden boltot a plázákba terelni, mert most ott még van élet, de a hagyományos , klasszikus értelemben vett belváros, SIRALMAS.
Koronakrízis ellenére is, ha egy nyugati nagyvárosban sétálsz, a belváros, város tele van normális üzletekkel, helyben fogyasztó, és étterembe járó emberrel.
Tudjátok mi van most? minden sarkon egy 100 ft-os kínai bolt, élelmiszerbolt, egy-egy bank és amúgy nulla, semmi.
Berlinben, Bécsben , Milánóban, van élet úgy is, hogy nincs turista.
Lehet, eltértem a topic-tól, de minden életszervezés kérdése, egy adott nép döntése.
Az is, hogy korábban így lett szervezve/építve a város tele undorító plázákkal, ahogy az is hogy Orbánék megkapták a 2/3-ot 2010-ben, amikor mindenki, akinek volt szeme, történelmi tapasztalat és figyelt, tudta hogy ez lesz és így fog Orbán viselkedni a hatalomban.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 09:20

És BIdenék sem fogják megbuktatni, mert nem tényező Magyarország a méretét tekintve a világpolitikában.  Lengyelország pl. jóval fontosabb.
Nyugat szempontjából (pl. a németek) gazdasági szempontból fontos Magyarország (egyelőre), de ha sokat ugrálunk, ez sem lesz így, mert már így is szívunk a multiknál (még IT cégeknél is) a folyamatos leépítésekkel és hogy mennek ki a munkák Indiába.
Ha nem lenne jópár szorgos munkás, vagy pár speckó tudású IT-s, aki németül is tud (mert az Indiaiaknál nincs sok németes), nagy szarban lennénk.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 09:14

Peter s : Sorosnak igaza van, ugyanakkor:
- számos nagy tekintélyű Német lap is dícséri Merkelt, nem véletlen
- Nem engedhető meg, hogy az Únió döntő 7 éves költségvetése és segélyalapja egy Úniós szinten kis pici ország miatt bukjon, hisz ha a Spanyolok/olaszok bedölnek, az az egész Úniót és magával ránthatja
- Az Únióban valóban fontosak a jogállami szempontok, de a gazdasági (különsen most), fontosabb, mert ebben a játékban magyarország egy picike pont és a döntő hogy az Únió egésze/egysége megmaradjon és a délieket meg kell segíteni, mindenképpen kompromisszumok kellettek most.
Peter-s : Mi a tanulság? Ne a külföldiektől várjuk hogy a rendszert megbuktassa, ezt a munkát belföldön kell elvégezni
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 09:06

Ugyanakkor vissza a politikába a moralizásról:
Az fájó számomra a legjobban, hogy Orbán blokkolta szándékosan hogy belépjünk az eurózónába. Gyakorlatilag ezzel, a megválasztása óta 37 százalékos pénzromlással, iszonyú módon megkárosítottak minden magyart.
Gyerekek, mindenki azzal jött a Covid előtt, hogy fúú, hogy repül a gazdaság, hogy emelkednek a bérek, szuperség van, ömlenek a családtámogatások, pénzeső. LÓTÚRÓT!
Mindent át kell számolni EUR-ba. Ha EUR-ba számoljuk az emelt fizetéseket, a pluszokat , támogatásokat, kijön, hogy jó esetben is nullán vagyunk.
Populisták pl. franciáknál (Le Pen) , vagy olaszoknál is elkezdték szapulni az eurót. Hát persze, mert könyebb leértékelni a pénzt, csakhogy az nem versenyképesség, ugyanúgy, ahogy a magyar "Növekedés" sem .
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 12. 09:00

Nagyon tetszik, amit írsz és én is ezt a kérdést tettem fel, de rájöttem, hogy ez naív gondolkodás, sosem elég a lopásból nekik.
Bár hozzáteszem (bár tudom hogy a hatalomvágyó politikus külön embertípus), hogy elnéztem :
- Orbánt az elmúlt napokban (de akár az elmúlt 10 évben), hogy mindennap utazgat, veszekszik, sajtótájékoztatókat tart, alkudozik, nincs egy perc nyugtja.
- Trump süttethetné a hasát a Floridai birtokán, de ehelyett kamerák kereszttüzében szenved, gyűlések, folyamatos utazás, gyűrődés.
Ilyen életmód mellett nincs az a vagyon, ami személyesen élvezhető lenne. Persze az oligarchák pl. Habony, élvezhetik csendben, a háttérben, de személy szerint én ezt a politikusi életet akkor sem csinálnám, ha Orbánéhoz képest 2szer akkora vagyonhoz juthatnék. Élvezhetetlen így a pénz is. Mire kijön a hatalomból (bár remélem minél hamarabb), már a szép évein túl lesz.
Én Orbán féle vagyont max. úgy tudnék élvezni, ha szörföznék, resort-okban süttetném a hasam, megtanulnék extrém sportokat, körbejárnám a világot, közben laptopról megálmondám a vállalkozásomat is , hogy work life balance legyen, de ezt az életet SEMENNYI pénzért nem vállalnám.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 04. 12:55
*középréteg
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 12. 04. 12:54

De ha Szájer melegbulija és egy - két balul elsült dolog hozzájön, akkor apránként talán csökkenthető a hívek száma, hisz nincs hiteles, intelligens szellemi holdudvar, csak a sok fröcsögő, de talán ezek pont elégségesek egy ideig ennek a csökkenő tömegnek, akik benyalják a migránsozást.
Egy viszont magával sodorhatja a hatalmat, ha nő a munkanélküliek száma, megélehtési problémák sokasodnak , bár kérdés ennek is a fideszre valo kihatása, hisz a közmunknánk, segélyen tengődő híveknek elég ez és nem észlelnek nagy változást, ha bedől egy csomo cég, hisz eddig is szarul éltek, ezután is úgy fognak.
Kérdésként marad, hogy a csökkenő középréget (akiket kitömnek családtámogatásokkal), mennyiben tudja lefaragni a tábor mértékét.

friss hírek További hírek