antaltibor2

Regisztráció: 2019-09-24 09:27:11

Hozzászólások száma: 443

Utolsó hozzászólás: 2021-03-21 18:35


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2021. 03. 21. 18:35

De amúgy teljesen mindegy, hogy mit írok, mit gondolok.
Ebben a helyzetben mindenkinek van egyfajta saját igazsága, amit próbál igazolni. Én biztonsági játékos vagyok, én azt mondom, hogyha lehet, legyen a kockázat a lehető legkisebb és tüntessük el, vagy vegyük le a vírust minimális szintre, napi 2-3, vagy nulla eset, és aki fertőzött, szigorú karantén, kontatkutatás.
Van, aki azt gondolja, hogy amennyire lehet engedjük a szabad életet, aki akarja, oltassa be magát, cirkuláljon csak a vírus és idővel majd megszelidül a már meglévő / gyűlő immunitás miatt.
Én csak azt szeretném, ha megoldódna ez a probléma minél gyorsabban és azt látom hogy a puha intézkedést bevezető országok folyamatosan szívnak és újra és újra lezárásokra kényszerülnek, míg azok az országok, ahol kontroll alatt van a járvány, partyk vannak, kocsmázás, szabad élet, bulik. Én inkább élek 3 hónapig bezárva teljesen, mint évekig részleges, hullámzó intézkedésekkel.
Én mindenkit megértek, de az elmúlt év sajnos engem igazolt.
CoronaVirus 2021. 03. 21. 18:27

Influenza halálozása kb. tizede, huszada ennek, sosem teltek meg amiatt a kórházak, intenzívek.
Amiatt vagyunk jobb helyzetben a SARS COV2-vel szemben, mint az influenzával szemben hogy jóval lassabban mutálódik a proofreading miatt, tehát van rá esély hogy pár év múltán zéró lesz a jelentősége és meg sem érzed, ha elkapod újra.
Én csak annyit írok, hogy amíg ezt nem látom bizonyítottnak és nincs rá egyértelmű tudományos konszenzus, inkább szorítsuk le / tartsuk alacsony szinten, vagy eradikáljuk, ha lehet.
CoronaVirus 2021. 03. 21. 18:25

Shut up: és ezt akkor is mondom és vállalom, ha szerintem év végére a jelenlegi oltásokkal,  a szerzett immunitással , ezen túl leszünk, így is, de mivel az ördög nem alszik, én azt mondanám, hogy inkább pucoljuk ki a kontinensről.
Aztán ha bebizonyosodik, hogy a halmozódó immunitásunk véd és az egész nem más mint egy megfázás (ahogy a már cirkuláló 4 koronavírus is), onnantól nem kell parázni és élheti mindenki az életét.
De egyelőre nincs egyértelmű tudományos konszenzus , csak találgatások. Amíg így van, addig köszi, de inkább pucoljuk ki a vírust. Ha lehetetlen Európában, költözöm Ausztráliába.
CoronaVirus 2021. 03. 21. 18:21

Shut up: nem vagyok utópisztikus hangulatban. Szerintem ez a vírus tökéletesen kontrollálható az immunrendszerünk révén és a kezdeti pandéimás fázisból lesz egy egyszerű hapcinátha, de amíg ez nem bizonyított egyértelműen, inkább próbáljuk kiszorítani.
Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Én inkább vállanék 3 hónap hadiállapotot az egész kontinensen, hogy söpörjük ki a járványt és utána élhessen mindenki vírusmentes környezetben, mintsem azt, hogy a szezonalitás veszélyével kelljen együtt élni és még 5-10 évig az legyen a téma, hogy milyen frissített vakcinát kell felvenni, vagy hogy hogyan hatnak a mutánsok, véd e a korrábbi immunitás.
én radikális vagyok: meg kell a problémától szabadulni, amíg nem tudjuk hogy mivel állunk szemben.
Igen, inkább vállalnék 4 hónap hadiállapotot, mintsemhogy éveking menjen a para és a fosás.
CoronaVirus 2021. 03. 21. 18:16

Szóval összegezve: Algore, én nem bántani akarlak, sok értelmes dolgot írsz és látszik, hogy van egyfajta tájékozottságod a témában. A probléma az, hogy mivel ez egy új vírus és nem ismerjük (pl,. hogy immunitás hogy működik), nem biztos hogy egyáltalán lehetséges "együttélni vele".
Gyakori közhely volt hogy meg kell tanulni együttélni vele. Egyáltalán nem biztos hogy ez lehetséges, vagy ha igen, ennek évről évre lehet hogy olyan ára lenne, hogy nem tudna a társadalom műkdöni.
Ismétlem, én is hiszem, hogy van az immunrendszerünk annyira okos (és a koronavírus eleve jóval lassabban mutálódik mint az influenza), hogy ha évente el is kapnánk, nem fog nagy problémát okozni és oltás sem fog kelleni a kezdeti évek után (lásd a belinkelt cikket), de amíg ez nincs bizonyítva és nem telik el X év, inkább takarítsuk ki ezt a mocsok vírust.
CoronaVirus 2021. 03. 21. 18:09

Szóval Algore, én a kisérleti D-C Vitamin terápia, szuper gyógyszerek , a vírus szabadon engedése helyett, igenis arra helyezném a fókuszt, hogy el kell tüntetni, nullára csökkenteni, kipucolni,mert nem tudjuk hogy a vírus endémiás jelenléte milyen problémát/terhet jelent és az immunitás kapcsán sincs biztos eredmény a kezünkben.
Lehet hogy 3 év múlva nem kell majd ismételt oltás. max. egy orrcsorgást fog okozni a vírus, annál aki újrafertőződik, de amíg ez nincs bizonyítva és nem látom egyértelműen hogy így is lesz, azt mondom, hogy köszi, inkább tüntessük el ezt a vírust, ha lehet. És ha ennek az az ára, hogy pár hónap lockdown, akkor az.
És ha ennek az ára az oltás, igenis vegye fel mindneki, minél több ember, mert ha nem is 100 százalékos a védelem a fertőződés ellen, ha akár 75 százalékban csökkenti a vírus terjedését, már akkor is nyertünk.
CoronaVirus 2021. 03. 21. 18:04
Csendben/Algore:
az elmúlt 1 napban a családdal foglalkoztam, nem nagyon olvastam bele a fórumba és a vitátokba, de Köszi Csendben, hogy kiállsz az igazságért Algore-al szemben.
Algore hitvallása nagyvonalakban:1. A lezárás, vakcina szar, csak mutánsokat fog előhozni, hagyjunk a francba, tehát
2. Futótűzként terjedjen a járvány és haljon meg minél több ember, ne imunizáljunk, de annyira csodás az emberi immunrendszer repertoárja, hogy megoldja a járványt pár év alatt (és a földön több 10 millió áldozat árán)3. Sőt, a csodavitaminok és az elhallgatott gyógyszerek a legjobbak, csak bizonyos háttérhatalmak/erők (akik a vakcinálásban érdekeltek), elhallgatják a létező csodagyógyszer koktélt.Algore folyamatosan ezekre utal.Persze, szerinted ott a fiókban a csodagyógyszer, csak nem engedik használni.
Én eleget olvastam, láttam Algore-tól, nincs hitele nálam és egy másodpercre sem fogok stresszelni, hogy ki és milyen hülyeséget irkál a fórumon.A legveszélyesebb, ha valaki féligazságokkal jön.
Ami fontos: 1. Aki lehet, oltassa be magát és védje magát a vírus ellen, elkerülve a szövődményeket, betegséget 2. a lezárások és egyéb járványügyi intézkedések fontosak hogy csökkentsék a vírus mennyiségét.
A kettő együtt elvezet a vírus és a járvány kontrolljához, a kettő együtt hatékony:
https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews.com/news/amp/rcna444Most scientists agree that there are two main paths out of the pandemic. One involves reaching a threshold known as herd immunity — when enough people have developed antibodies from natural infection or from vaccines that future outbreaks are unlikely. The other requires clamping down on the spread of the virus so much that even unvaccinated parts of the population face little risk of becoming infected.
Ha a vakcinák révén az esetlegesen megfertőzödöttek orrüregeiben kevés vírus lesz is, a vírusátadási lehetőséget jelentősen csökkentjük. Az oltás és járványügyi intézkedések révén a vírus alacsony szinte szorítható vissza és lehet egy normális életet élni. Ismétlem: a járványügyi intézkedések ÉS a lezárások, korlátozások együttesen fontosak exponenciálisan tompítva a járványt.
És momentán arra sincs garancia, hogy a variánsok ellen működni fog a halmozódó keresztimmunitás. Valószínűbb és reméljük ezt, de simán lehet hogy évente, 3 évente, 5 évente oltatni kell majd az újabb variánsok ellen.
Itt egy cikk, a szerző szerint ugyanolyan lesz ez a vírus mint a sima megfázás, oda fog szelidülni:
https://www.nature.com/articles/s41577-020-00493-9
Szeretném ezt hinni hogy így lesz, de jobb félni mint megijedni, tehát igenis dolgozzanak a frissített vakcinákon, HA kell.
De épp azért, mert ennyire sokismeretlenes egyenlet ez a SARS COV2, épp ezért vagyok a zéró, vagy nagyon alacsony COVID híve.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 19:24

Nem trollkodom. A közösség biztosan hiányzik nekik,, a barátok, ezt nem tagadom. Én azt mondtam, hogy a tanulással, tananyaggal nem veszítettek sokat, ha kimarad egy időszak.
Tedd a szívedre a kezed: hány százalékára emlékszel és használod annak, amit érettségi előtt tanultál? Ez nem trollkodás, tény, az efajta oktatás teljesen értelmetlen, hasztalan. A fiam 8.-os. Ha ma az ő Biosz könyvükből kéne vizsgáznom, eret vágnék. (kivéve matek , általános műveltséget megadó alap információk. ) kevesebb adat/több gondolkodás.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 19:11

Pl. a kínai vakcina mellett érveltek, hogy az nem csak a tüskefehérjét tartalmazza, hanem az egész inaktivált vírust. azt lehetett hallani (itthon is sokan azzal érvelnek), hogy mivel tartalmazza az egész vírust, jobban véd a variánsok ellen.
Ugye ez analógia az immunitás széleskörére / per immun trigger.
De a gyakorlat mást mutat. Az inaktivált Sinovac sokkal rosszabbul muzsikál Brazíliában mint a csak tüskefehérjét tartalmazó RNS vakcinák. Ebből mi következik? Az immunitás erőssége, szintje, sokkal többet számít az egyes variánsok elleni védelemben, mintsemhogy benne van -e az egész vírus a vakcinában, sőt a kínai gyengébben teljesít.
Algore - Középkori megoldás kapcsán - Abszolút az, amit írsz, hogy fertőzzön csak meg minél több embert. Amerikában nemzeti tragédia , hogy ennyi ember meghalt. Szerinted helyes járványkezelést láthattunk? Amikor arról írsz, hogy a lezárás téves stratégia volt és engedni kell hogy a természetes immunitás megoldja a helyzetet , az számomra középkori stratégia, már önmagában az is, hogy Floridát hozod követendő példának.
A WHO hitelessége olyan szinten elveszett nálam, hogy amit mondanak, el sem olvasom, meg sem hallgatom, sőt , szerintem cinkosok voltak a járvány elterjedésében. De ha van bármilyen járványkezelési stratégia, amire hivatkozol és helyes lenne, szívesen elolvasnám, de csak ha nem a WHOtól származik.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 19:00

Az Úrnak, akitől idézTÉL  ajánlanék egy human trial-t, ahol önkéntesek vállaják, hogy megfertőzik őket a koronavírussal. Angliában vannak is ilyenek, ajánlom neki a természetes immunitás megszerzését, ha erre vágyik és még segíteni is tudna az emberiségnek.
@Csendben: Teljesen egyetértek Veled.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 19:00

Az Úrnak, akitől idéztem, ajánlanék egy human trial-t, ahol önkéntesek vállaják, hogy megfertőzik őket a koronavírussal. Angliában vannak is ilyenek, ajánlom neki a természetes immunitás megszerzését, ha erre vágyik és még segíteni is tudna az emberiségnek.
@Csendben: Teljesen egyetértek Veled.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:59
Az Úrnak, akitől idéztem, ajánlanék egy human trial-t, ahol önkéntesek vállaják, hogy megfertőzik őket a koronavírussal. Angliában vannak is ilyenek, ajánlom neki a természetes immunitás megszerzését, ha erre vágyik és még segíteni is tudna az emberiségnek.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:55
A WHO hitele számomra egyenlő a nullával. Ahogy a COVID-ot kezelték Kína kottájából játszva......forog a bicska a zsebemben.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:53

Én azoknak hiszek, akik nem őskontrások, riogatók, hanem tudományos megoldásokat kínálnak és tesznek le az asztalra.
ezen, a 21. században már túl vagyunk, amit te írsz, hogy bízzuk a természetre és majd C Vitamint szopogatva a sarokban, megpróbáljuk túlélni.
Az egyes variánsokra a keresztimmunitás ha működik természetes fertőzésnél is, akkor a vakcinára adottnál is fog és meg tudunk védeni emberéleteket és ha a transmission is csökken, akkor a járvány méregfogát is ki lehet húzni.
Ha jönne olyan variáns, ami számít, lehet módosított, vagy multivalens vakcinát készíteni.
Bocsi, de a középkori módszerekre (oldja meg a természetes és aki gyenge, haljon meg), nem vagyok nyitott.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:49

Ez a tipikus okoskodás, semmittevés. Azóta  pl. elveszítette a hitelét számomra Nagy Eszter, aki ezt nyilatkozta tavaly májusban, hogy szerinte idén se lesz vakcina: https://index.hu/techtud/2020/05/21/valoszinuleg_meg_jovore_se_lesz_vakcina_a_koronavirus_ellen/
Lett vakcina.
Ez megint tipikus okoskodás, hogy ne oltsunk , mert esetleg ez majd variánsokhoz vezet. Ugyanúgy variánsokhoz vezet a természetes immunitás
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:46
Algore: értelek, de akkor ezzel kb. azt akarod mondani hogy hagyjuk a francba, terjedjen szabadon és haljon meg aki gyenge?
Nem az egyetlen épkézláb technika és megközelítés hogy próbáljunk immunizálni és megvédeni emberéleteket?
Ha meg mutálódik, lesz másik vakcina.
Szerintem ez már okoskodás, amit a faszi mond, mert ‘antigenic variants’;-ok ugyanúgy keletkezhetnek úgy is, hogy a fertőzésen már átesett és természetes védettséget szerzett embert próbál a vírus megfertőzni.
Tehát az utolsó mondat hangozhatna így is:
"The latter can serve as a reservoir in the which the virus will have lots of time to incorporate random mutations and ‘test’ its ability to infect already infected and immune people".
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:34

Algore: A munkanélküliségre mondom azt, hogy igenis nyúljon az állambácsi a zsebébe. Érdekes, barátom Berlinben dolgozik és amikor beütött a COVID és otthon kellett maradnia és a cég csak 10 százalékban tudta alkalmazni, az állam 70 százalékso bért adott kiegészítésként.
Oktatás: hát a szocializáció hiánya a gyerkőcöknek biztos hogy rossz, de most hogy jobban belelátok a gyerekek könyveibe, a tanyagba (meg úgy általánosságban a hazai oktatás színvonalát is figyelembe véve), szerintem semmit nem veszítenek a gyerekek a jelenléti oktatás hiányával. Persze ezt nem mondom nekik , mert így is elég motiválatlanok a tanulás irányában, de szerintem minden óra ajándék, amit nem a tanteremben kell tölteniük.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:20
Algore: USa az egyik legszörnyűbb példa, fél millió halott. Nemzeti katasztrófa.
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:18
Algore, értem, lehet, de kérlek olvasd el azért ezt a cikket is. Nem vagyok feltétlenül index-párti, de szerintem korrekt összefoglaló és egybevág azzal, amiket a külföldi site-okon a lenti országokkal kapcsolatban írtam:
https://index.hu/kultur/2021/03/12/koronavirus-sikeres-vedekezes-korkep-covid-zero/
CoronaVirus 2021. 03. 20. 18:04
Algore:
Értem a magyarázatod,  de látod, az angol mutáns a B117 hogy el tudott terjedni és nem volt angliában lezárás és mégis a legfertőzőbb terjedt el, ami még veszélyesebb is.
Te hogy élnél jelen helyzetben? Mit tartanál jó stratégiának? Miben érzed korlátozva magad? Lehet sétálni, kimenni futni, TV-zni, átmehetsz a barátodhoz, autózhatsz, kirándulhatsz. Miben érzed a jelenlegi helyzetet olyannak, hogy emiatt el is költöznél? 
Ha a jelenlegi korlátozások (melyek enyhék) is zavarnak, akkor csak ott éreznéd magad jól, ahol teljesen szabadon élnek most is, és ez csak és kizárólag ott van, ahol szinte zéró COVID van  vagy nagyon erős a kontroll. Az általad áhított szabadság pont ott van.
Ajánlom figyelmedbe a cikket.:
https://index.hu/kultur/2021/03/12/koronavirus-sikeres-vedekezes-korkep-covid-zero/

friss hírek További hírek