Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nk ma, 19:51
Előzmény: #83799  Nemtommilesz
Igen ez igaz,csak betettem az AI véleményt.Az is egy szempont.
Nemtommilesz ma, 19:40
Előzmény: #83798  Nk
Ez a baj az AI al. A vezetői eladásokat nem értette. Ott volt a munkavállalói programra 4 vagy 5 millió reszveny. Ebből 2M -t megvehettek olcsón, es a leanyvallalat megvette toluk a magasabb aron. Tehat vettek es eladtak rovid idon belul, es nem az volt, hogy evek ota ultek rajta a vezetok es eladtak a piacra mert bizonytalanok lennének.
Nk ma, 18:51
Az AI érvei: jelenlegi piaci adatok és a 2026. február eleji hírek alapján mérlegelhetsz néhány fontos szempontot a 4iG (4IG) részvénnyel kapcsolatban:Mi szólhat az eladás mellett?
  • Vezetői eladások: Január közepén a vállalat vezető tisztségviselői több mint 2 millió darab részvényt értékesítettek, ami a piacon gyakran bizonytalanságot szül.
  • Technikai kép: Bár az árfolyam január végén 4280 Ft körül mozgott, a magyar tőzsde (BUX) az elmúlt napokban történelmi csúcsok közeléből fordult le, így egy általános piaci korrekció a 4iG-t is érintheti. 
Mi szólhat a tartás mellett?
  • Részvényvisszavásárlás: Január elején jelentős részvény-visszavásárlási programról döntöttek, ami támaszt adhat az árfolyamnak.
  • Stabilitás: A Scope Ratings nemrég megerősítette a cég BB- besorolását stabil kilátással, kiemelve a dinamikus növekedést.
  • Stratégiai átalakulás: A cégcsoport 2026-os célja a jelentős nemzetközi tőkebevonás és az űr- és védelmi iparági terjeszkedés
Összegezve: Ha rövid távú profitot realizálnál egy bizonytalanabb piaci környezetben, az eladás opció lehet. Ha viszont bízol a 2026-os nemzetközi terjeszkedési tervekben, a tartás indokoltabb lehet. Érdemes figyelni a hétfői nyitás után a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos árfolyamait. Milyen időtávon gondolkodsz a befektetéssel, és mekkora pluszban vagy jelenleg a papírral?
Keraly ma, 11:17
Előzmény: #83783  feel
Ez nem biztos hogy igy van
( rv nelkuliek )
Pl
Nekem egy komoly pakkom van, es hogy az optimizmus atfordul/t negativba ....
Csak rakell nezni a grafikonra.
Es innentol felesleges magyarazkodni, boncolgatni, attol meg a szamok azt mutatajak amit mutatnak.
Borisz ma, 09:02
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260131/megdobbento-terv-latott-napvilagot-ez-lehet-elon-musk-ujabb-orult-otlete-814952
V.ö. #83780 poszttal.
GEO adatközpont, izgalmas elgondolás, sok pénzt fog felemészteni, de az adatközpontok energiaéhségének problémáját valóban kiküszöbölné. Ez lenne egyben a legfőbb előnye is. A napenergia folyamatosan rendelkezésére áll.
Fő hátrányai: messze van, ezért nagy a késleltetése (kb. 1/4 másodperc válaszidő), karbantartás/javítás/fejlesztgetés gyakorlati megvalósíthatatlansága.
Legfőbb technikai kihívások: hűtés (a szerverek által termelt hőt ki kell vinni a "szerverteremből" és el kell sugározni a világűrbe, ehhez irdatlan méretű sugárzó felület kell; szerkezeti szilárdság és tartósság; mechanikai becsapódások általi folyamatos erózió; chipek védelme kozmikus sugárzás ellen.
Szép feladat lesz, láthatóan 4IG és részt kíván ebben. Kíváncsian várom a megvalósítást.
treff
treff szombat, 22:40
Előzmény: #83792  Ahham
“Kár érte, kiváló ügynök volt” :)
BT55
BT55 szombat, 21:07
Előzmény: #83792  Ahham
házmesterek országa
Ahham szombat, 21:06
Előzmény: #83789  nyereg
Mondjuk a dollár is egyre jobban kezd hasonlítani a fabatkára,  de való igaz, minden bizonnyal másképp gondolkodnak, mint egy magyar kisbefektető.
Ahham szombat, 21:03
Előzmény: törölt hozzászólás
Feel, azt mondtad, h a következő politizálásnál repül az illető. Megérkezett az első bátor jelentkező.  ;)
BT55 szombat, 21:00
Törölt hozzászólás
nyereg
nyereg szombat, 20:51
Előzmény: #83788  Ecpec
Nem hinném h számítana nekik, dollárból vennék forintért, nem szaroznak a cégek pár fillérért, forintért, ha tudják h jó befektetés, más kategória, mint mi magyar kisemberként, máshogy is gondolkodnak
Ecpec szombat, 20:20
Előzmény: #83787  nyereg
Nos, ha vennének is , akkor az az érdekük, hogy minél olcsóbban,nem? 😉
nyereg
nyereg szombat, 19:55
Előzmény: #83780  jofej
Ilyen hírekre kevesebbet ér, mint 4000 forint? 
Ilyen hírekre szerintem egy nem túl jó passzban lévő Richter szintjén kéne lennie illetrve folyamatosan affelé haladni, melyik cég az amelyik ilyen szintű külföldi kapcsolatokkal rendelkezik? Egy ilyen sincs a Béten. Simán kéne vennie az Axiomnak részvényeket és mi lenne akkor ha mondjuk az Axiom venne 100 ezer darabot piacon, simán lehetne, cserébe h a 4ig részesedést vett az axiomban....
Istvan1975 szombat, 17:25
Előzmény: #83783  feel
Csak azért írtam, hogy direkt pukkasszak most! Mert ugye főleg azok vannak,kéne, hogy itt legyenek a fórumon, akiknek van papírja. Azoknak meg ezeknek a híreknek örülni kéne! Ha nincs valakinek érdekeltsége akkor minek tölti itt az idejét. Ez is érdekes! De tudtam, hogy több minuszt fogok kapni mint pluszt, ami meg érthetetlen! Tényleg az van amit sokan mondanak, többek között te is, hogy sok eldobta a papírját és nem érdeke már az emelkedés. Sőt irigyek, ha másik meg jól jár. De mindenki eldöntheti tartja e vagy nem. Máig nem értem az emberi írigységet! Amikor pont nekem se volt nem gondoltam negatvan meg írigykedve a másikra! Elintéztem annyival, hogy így jártam, rosszul döntöttem, majd máskor máshogy lesz és még így is tudtam örülni a papír növekedésének. Nem értem. De nem bánom, hogy nem ismerem ezt az érzést mert kicsinyes és nem jó természetből fakad. 
feel
feel szombat, 15:58
A 4iG Csoport és a Czechoslovak Group együttműködése révén 2026 márciusában újraindul a Rába-Tatra teherautók gyártása és fejlesztése Győrben. A megállapodás célja a Rába védelmi ipari pozíciójának megerősítése, egy regionális központ létrehozása, valamint a Tatra járművek gyártása és forgalmazása a magyarországi, illetve a régiós piacon. 
  • Együttműködés: A 4iG Nyrt. és a Czechoslovak Group (CSG) stratégiai partnersége révén a Rába a Tatra Trucksegyik kulcsfontosságú beszállítójává válhat.
  • Termelés: A termelés a győri Rába gyárban valósul meg, amely a közép-európai régió egyik kiemelt gyártási és fejlesztési központjává válhat.
  • Célok: A projekt a hazai védelmi ipar fejlesztését, a NATO- és EU-tagországok számára történő, magyar fejlesztésű és gyártású járművek kínálatát célozza.
  • Időpont: A gyártás újraindítása 2026 márciusára várható. 
Nemtommilesz szombat, 15:25
Előzmény: #83782  Istvan1975
Remélem neked lesz igazad, és gyűjtés volt inkább mint kitárazás. Meglátjuk hétfőn kiszabadul e egérkém :)
feel
feel szombat, 15:23
Előzmény: #83782  Istvan1975
Ne mondj ilyet😀a rv nelkuli irigyek mar orommamorban usztak tegnap.Mennyi ilyet lattunk mar par szaz ft-rol idaig😀
Istvan1975 szombat, 15:19
Előzmény: #83775  feel
Akartam is írni, hogy furi volt, hogy benyomták 4000 alá. Gondoltam lehet hír lesz. Elég sokat begyűjtöttek. Majd 1 nilliárdot. Sokan bánhatják mert ennek hatása lesz árfolyamra. Hétfőn majd kapkofják vissza!:)
Nemtommilesz szombat, 14:55
Előzmény: #83780  jofej
Davos „nem csak egy fórum volt, hanem egy előre tekintő iránytű, amely rávilágított arra, hogy a stratégiát most cselekvésre kell váltani” 
Én ezt várom már Jászaitól, tartsa a szavát, és nem a végtelen PR posztokat a legénységtől. Konkrét termelő egységről szóló bejelentés pl.
jofej szombat, 14:41
Sárhegyi István facebook: "Gratulálunk az Axiom Space csapatának ehhez a valóban lenyűgöző eredményhez és a kereskedelmi űrrepülés terén elért újabb jelentős mérföldkőhöz. Az, hogy az Axiom Space elnyerte az ötödik magánűrhajós küldetését a NASA-val együttműködésben, jól mutatja a vállalat következetes vezető szerepét és működési kiválóságát az alacsony Föld körüli pályán. Szeretnék külön gratulálni Jonathan Cirtainnek, az Axiom Space elnök-vezérigazgatójának, valamint az egész csapatnak ehhez a mérföldkőhöz. Stratégiai befektetőként mi, a 4iG Nyrt. Csoport és a 4iG Space and Defence Technologies, büszkén állunk az Axiom mögött, miközben tovább formálja a kereskedelmi űrrepülés jövőjét. 
Ezzel párhuzamosan aktívan haladnak az egyeztetések további projektek és befektetési lehetőségek kapcsán is, különös tekintettel az Orbital Data Center technológiákra, ahol jelentős hosszú távú együttműködési potenciált látunk."
Nemtommilesz szombat, 14:29
Előzmény: #83775  feel
Ahogy csinálták inkább kitárazás volt. Pár kamu kisebb vétellel hagyták megjelenni a vevőket, feljebb ment 20-30-at a vevői és rájuk öntötték. Én így lattam.
Elon szombat, 14:06
Hétfő fájni fog akik megijedtek és eldobták az arany tojó tyúkot, vagy a minuszolóknak :)
feel
feel szombat, 14:04
A megállapodás a jövőben alapot biztosíthat ahhoz is, hogy a 4iG SDT részt vegyen – az alkatrészek és az alrendszerek gyártásán túl – a teljes Tatra-járművek gyártásában is, valamint új, közös fejlesztési és piaci projektek előkészítésében – akár Magyarországon kívüli piacokon is. A felek hosszú távú célja, hogy a 129 éves múltra visszatekintő Rába a Tatra közép-európai régiót kiszolgáló, Európában második legnagyobb gyártási és fejlesztési központjává váljon.
Elon szombat, 14:01
Pénteki "műesés" lehetett a Rába beindítása miatt .... diszkont beszállási pont bennfenteseknek....
ez a hír nagyon pozitívan érinti a 4IG-t... Főleg állami garanciával.....
feel
feel szombat, 13:59
Jonnek a hirek majd utolag kiderul merre lesz az irany.
Lehet megint osszehangolt kirazas volt.
feel
feel szombat, 13:57
Előzmény: #83773  feel
Mar csak egy pozitiv dontes kell SAFE👌
feel
feel szombat, 13:56
Igen, a legfrissebb hírek szerint újraindul a teherautó-gyártás Győrben! Orbán Viktor miniszterelnök 2026. január 31-én jelentette be, hogy a Rába-Tatra típusú járművek jelentik a magyar autógyártás jövőjét, és a projekt márciusban veszi kezdetét Ugytudjuk.hu.A legfontosabb részletek az együttműködésről:
  • Tulajdonosváltás: A 4iG Csoport 2025 szeptemberében szerezte meg a Rába Járműipari Holding többségi (74,34%-os) tulajdonrészét, azzal a céllal, hogy a gyárat modern gyártási és fejlesztési központtá alakítsa 4iG.hu.
  • Stratégiai partner: A cseh Tatra Trucksvállalattal kötött megállapodás értelmében a Rába bázisán épül ki a Tatra katonai és speciális járműveinek hazai gyártókapacitása Világgazdaság.
  • Célkitűzés: A győri üzem a közép-európai védelmi ipar egyik meghatározó bázisává válik, ahol nemcsak összeszerelés, hanem technológiai transzfer és fejlesztés is zajlik majd Növekedés.hu.
feel
feel szombat, 13:55
Előzmény: #83771  BigD21
Jan 5 cikkben irtak errol.Mai bejelentes pedig az,hogy elindul a gyartas👌
A Rába a Tatra Trucks gyártási és fejlesztési központjává válhat, száguldanak a részvények, kilőtt a 4iG is
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2026/01/tatra-trucks-a-4ig-es-a-raba-lesznek-a-partnerei
BigD21 szombat, 13:50
“…ORBÁN VIKTOR ELMONDÁSA SZERINT PEDIG MÁRCIUSTÓL GYŐRBEN MEGKEZDŐDHET A RÁBA–TÁTRA TEHERAUTÓK GYÁRTÁSA.”
Csomi1977 szombat, 13:16
Mindenki itt mondja a választások . Gondoljatok a hatalmasok már nem tervezték meg előre mi lesz ha Tisza lesz ? Ha lesz SAFE pénz gondolom ők is részt akarnak venni benne . Az a sok szerződés kapcsolat mind kell majd nekik is . Ki fogja majd M.P. -t felvezetni az USA-ba ha nem J.G. ? 
IstiSan
IstiSan szombat, 10:01
Előzmény: #83763  Ecpec
Tegnapi 160 Pont (-3,9%) esés azért dúrva volt.
Igen biztos vannak akik a választások miatt inkább pihentetik a pénzüket.
Vagy talán nem is, mert az Otp stabilan megy 45 ezer felé, a Telekom is megindult 2200-ra, a Mol meg nyáron lesz 4500-is és még osztalékot is adnak.
Felfelé várnám én is, mert van már ebben ennél drágább vételi pakkom is, így nem igen tudok ugrálni.
Szerintem február lightos lesz még. Szedegetik a kicsiktől.
Viszont ha Trump jön márciusba (gondolom nem bohóckodni) és egyidőben kapja majd a Safe-t a cég akkor lehet kilövés. Azután jöhetne pár amerikai befektető is, akik kivették az aranyból és az ezüstből a nagy lét.
(Bocs, ritkán jövök ide fel, de most kikívánkozott.)
Nemtommilesz szombat, 09:23
Kár agyalnunk. Sodródunk az árral. Egészség, család az első. Annyit tehetünk, várunk. Ha valakinek most kell a pénz, gondoljon ki egy taktikát vagy kettőt és azt lépje majd. Többiek várnak. Jó hétvégét! Pihenés, töltődés!
Ahham szombat, 09:08
OFF:
amikor az infláció és a tőzsdeindex össze nem függéséről beszélgettünk, a törököket hoztátok példának:
https://www.portfolio.hu/befektetes/20260120/mutatunk-egy-befektetest-ami-mar-megindult-de-most-gyujthatja-be-a-raketakat-811975
Ahham szombat, 09:04
Előzmény: #83764  Keraly
Hogy kurvára nincs jó hangulat a világ tőzsdéin, akkor a jelenleg erőtlen papírunktól miért várunk emelkedést!?
Nemtommilesz szombat, 07:27
Előzmény: #83763  Ecpec
😀😀😀
Keraly szombat, 06:36
Előzmény: #83761  Kovi1102
Hogy jon ide az arany -9  ezust -27, es kit hat meg ? 
Engem szemely szerint 4IG arfolyama erdekel, mivel abban vagyok erdekelt.
Azon kivul ami felmegy nem bosszant, es amelyik esik, vagy padlot fog az meg egyaltalan nem boldogit fuggetlen attol, hogy nincs benne a megtakaritasombol 1-ft sem.
Ecpec péntek, 23:12
Előzmény: #83760  Nemtommilesz
Hogy országszerte az lesz.🙂
A viccet félretéve;  fogalmam sincs. Szerintem már rákanyarodtunk a választások miatti bizonytalanságra. Ezt komolyabb körök nyilván ki tudják használni, a kisbüfiknek itt nem sok lapot osztanak,azaz mindent tiszteletem azoknak akik mégis letudják kereskedni!  Viszont ez is, mint minden hisztéria majd elmúlik , az eredmények meg majd úgy is jönni fognak. 
De mint örök optimista ,felfelé várnám ha már így rám kérdeztél,csak nem raketta ,hanem enyhe kapaszkodást. 🙂 Majd lesz az is, ha elvonulnak a viharfellegek. 
De ha mégis esne még,- ami benne van a pakliban- sokat már nem fog szvsz. 
Rellim péntek, 22:44
Előzmény: #83760  Nemtommilesz
A hétfő szerintem izgalmas lesz megint. 
Kiderül, hogy pikk-pakk átviszi-e a 4000-ret, vagy a 4000 az olyan ellenállás lesz, amit hetekig, hónapokig fog ostromolni egyre mélyebbről. 
Kovi1102 péntek, 22:44
Ma az arany -9 %  az  ezüst -27 % félnap alatt esett ... vannak olyanok akik ennek hatására dobták ...és  január vége... de azis lehet tegnap látták a 2026 S osztályt és kedden már be is fizetnek egyre :)   persze mindenik jobban szerette a + 180 Ft vagy 270Ft napokat sajnos ez egy ilyen nap, hónap volt remélem február jobb lesz ... mindenkinek sok nyerőt

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek