Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
realmadrid 2021. 12. 08. 19:49
Előzmény: #35979  feel
Ma 9 írásom volt. Tegnap állítólag 13. Messze van ez a napi 30tól.
feel
feel 2021. 12. 08. 19:47
Előzmény: #35977  realmadrid
Ehhez kepest nagyon foglalkoztat ez a 4ig.Minden nap esik 1-2%-ot akkor vehetsz majd 1ft-ert is.Unalmas ez a napi szintu siras kb 30 hsz-el.
Törölt felhasználó 2021. 12. 08. 19:46
Előzmény: #35977  realmadrid
Nem az adósság a lényeg, hanem hogy az általa akvirált vagyonelemeknek mekkora a jövedelemtermelő képessége. Ezt számoljátok ki lszi és tedd közzé. Ja, hogy ezt most nem tudni? Akkor?
realmadrid 2021. 12. 08. 19:41
Azért pompinak abban igaza van hogy az adósság óriási. Azt írja opus 450 milliárd,  4ig 390 milliárd de itt még lefele téved hisz 4ig adóssága csak a kötvényből 465 milliárd.  Nem véletlen hogy napról napra esik. Mindig csak 1-2%ot naponta, folyamatosan , apránként adják.
Metis_papa
Metis_papa 2021. 12. 08. 19:29
Előzmény: #35974  asphalt
A MésziStockhoz elég egy hét is. :)
kaRFi0l 2021. 12. 08. 18:50
Előzmény: #35878  SilentMode
Silent: spekulánsnak én azokat a "befektetőket" nevezem, akik irdatlan komoly vagyonnal, esetleg háttérinformációval mankózva nem egy vállalat teljesítménye, hanem vagy a vállalat, vagy az annak a befeketői valamely gyengeségét kihasználva indokolatlanul feltornásszák egy hírre (legyen az vélt vagy valós, vagy álhír) az árfolyamot, előtte akár tudatosan gyengítik is azt. Egyetlen céljuk van, hogy a többi befektetőt megtévesztve olyan árfolyamváltozást szimuláljanak, amivel az alacsonyabb áron megszerzett részvényeket pár nap után értékesítik a kártyavár csúcsán, majd a rendszerből kivett pénzükkel hatalmas zuhanást idéznek elő és brutál bekeresnek.
Erre azért akárki nem képes, ez előre átgondolt, megszervezett munka, előre megírt forgatókönyv szerint, előre felszabadított irdatlan  milliárdokkal.
Így egy stabil tőzsdei cégben az egyik héten -10%, a másik héten a plusszos héten +20-30-al árfolyam emelkedésre spekulálnak (ezt nagyvagyonnal simán meglehet csinálni) és a piac a kisbefektetők követni fogják őket, mást nem is nagyon tehetnek.
Hangsúlyozom a sérülékenység faktort, kis forgalmú részvény ideális.
A 4IG tökéletes választás volt, a befektetőiben komoly kielégítetlen bizalom volt és ehhez érten egy pozitív árfolyamvárakozás. A külföldi tőke, illetve a hazai nagytőke a politikai kockázatai miatt elkerülik, a bankoknál a hitelfedezeti értéke 0 Ft, tehát nagyon jól spekulálható részvény volt.
Mennyire érdemes még ezt részletezni? Meséljünk azokról, akik a 840 utáni zuhanásba végképp elkeseredtek, beleadtak 740-nél, majd hajukat tépve 960-on visszavették, sőt erre még ráfejeltek gyorsan az Invitech hírre is, hogy megadják a kegyelemdöfést és felrántották az árfolyamot 1096-ig sacc/kb emlékezetből. Akkor úgy hintették a tündérport, hogy majd 1200 fölé száll a rakéta, aztán hol is van most?
Akkora korrekció volt és olyan gyors, hogy szó szerint beleállt a földbe a rakéta, egy átlagos befektető átlagos banki befektetői kapcsolattal mire erre reagált, máris ott volt a zsebében a -30% bukta.
A pénze meg a spekulánsoknál.
Ezeket az embereket én biztosan nem irigylem, már csak azért sem, mert én speciel jól jártam velük, felismertem, felültem a hullámra amit gerjesztettek és 1086-on eladtam a pakkot, kukatörpre keresve magam. teszem hozzá végülis én s megettem azért a kenyér végét, mert a teljes eladásból csak visszakoztam és 93x-en vettem egy pár millióért, ami jelenleg bukóban van, a nagy kép persze brutálnyerő.
Mindenkit át lehet verni a hit a kulcs az egészhez.
Attól függetlenül egy rohadék dolognak tartom,mert sok embert vernek át, ez az erkölcsi normám szerint bűncselekmény.
Tehát az én definícióm erősen eltér a Tiedtől, nem lennék a helyükben, jobb hinni egy vállalatban,mint lufikat fújni és pukkasztgatni egész életemben. Az egyik a befektető a másik a bohóc, még akkor is ha gazdag bohóc.
asphalt
asphalt 2021. 12. 08. 18:13
Előzmény: #35958  totoro
Nem így néz ki egy részvény, ami nagyot tud menni? Akkor hogy néz ki? 
Ha van papír a BÉT-en, ami iszonyat nagyot tud menni, akkor az egyik a 4IG. Az Mtelekom nem növekedési, hanem osztalék papír, virgonc mint egy tanker kb. 
A 4IG a csókosságból lép ki éppen, ezt kellene észrevenni. És vess már egy pillantást a chartra 3 év távlatban, nem tud menni!? Mi van?
Senki nem tudja a tutit. Ez egy kockázatos papír,  nagy víziókkal, nagy lehetőségekkel, nagy rizikóval. Komoly kockázat nélkül nem adnak komoly pénzt a tőzsdén.  De hogy nem tud menni, az f@szság. 
oldrider 2021. 12. 08. 17:56
Előzmény: #35971  SilentMode
A kézremegés attól is függ, hogy ki milyen áron és milyen összeggel szállt be. 
nyugdijas 2021. 12. 08. 17:51
Elobb vagy utobb a Rheinmetal is megmondja, mi volt az elgondolas a tarsulas mogott es konkret kooperacioval fogja ezt bizonyitani.
SilentMode
SilentMode 2021. 12. 08. 17:35
Előzmény: #35970  realmadrid
Fogja, nyugalom. Jönnek még részletek és össze fog állni a kép. 
A 4iG nem a remegő kezűeknek való, nagyon sokszor kiderült már.
realmadrid 2021. 12. 08. 17:30
Előzmény: #35968  papamacika
Ha jól láttam , az albán cég nyeresége 6 milliárd ft. annyi mint a 4ig nyeresége idén. Ebből a szempontból jó vétel. Albán, szerb, montenegrói cég vásárlás, ezt a piac nem díjazza. Ez a mai hír meglepetés volt és még így sem díjazta a piac. 
Törölt felhasználó 2021. 12. 08. 17:06
Előzmény: #35961  totoro
Bocsi, de te mire figyelmeztetsz? Aki összefossa a bokáját egy kis eséstől és hatalmas bukóban kivágja a pakkját? Magad írtad be nemrégiben a leves topikba. Aztán pedig próbálod visszakeresni a veszteséged másutt. Ez lenne a tőzsdei profizmus? Mennyire megbízható az értékítéleted ha érzelmi alapon kereskedsz? Bizonyos időközönként összeomlást vízionálsz és felszámolod a pozícióidat. Tehát a "fortélyos félelem igazgat". Ezzel nekem semmi bajom egyébként, csak a megfellebezhetetlen kijelentésekkel, amivel megjelensz egy olyan papírban, ahol nincs is érdekeltséged, így feltételezem mélyebben nem is foglalkozol a cég ügyeivel. Ráadásul úgy látom, hogy nálad a daytrade, max a swing pozi játszik, más időtávokban nem gondolkodsz, ellentétben pár itt befektető emberrel.
Amúgy én ha valamiért távol tartom magam egy papírtól sosem írok a topikjába, hogy megmentsem az ottani részvényeseket a saját döntésük következményeitől.
papamacika 2021. 12. 08. 16:55
Előzmény: #35965  realmadrid
Hát ez nagy hír volt 🤣🤣
Atti67 2021. 12. 08. 16:55
Tényleg,nem tudod abbahagyni az örökös károgást.Már nagyon unalmas!!
lalika60
lalika60 2021. 12. 08. 16:54
Nálunk csak hideg van
realmadrid 2021. 12. 08. 16:48
Be is árazták a hírt. Esik tovább.
Törölt felhasználó 2021. 12. 08. 16:31
Előzmény: #35962  nyugdijas
Reméljük nem csak együtt működés, hanem komoly emelkedés is! Talán jobban fognak bízni a befektetők, hogy a török nem politikus, hanem milliárdos..........
SilentMode
SilentMode 2021. 12. 08. 16:16
Az olaj és gáz topik nem átpolitizált, itt pedig nem szakmai érvek mentén a részvényt shortolók, hanem kormányváltó hangulattól delíriumban szédelgők mondják meg nekünk a tutit. 
Olyanok, akik SEMMILYEN 4iG poziban nem ülnek. Sem long, sem short irányban.
Azért jönnek ide, hogy minket lehülyézzenek, aztán szívogassák még egy kicsit itt a kolbászmócsingot a foguk között, hogy jól kitöltötték rajtunk a dühüket. 
Szép estét neked!
nyugdijas 2021. 12. 08. 16:10
JG es a 4iG Albaniaban vasarolt. Torokoktol. Tovabbi egyuttmukodes varhato.
totoro
totoro 2021. 12. 08. 16:01
Előzmény: #35959  SilentMode
Nem partyzni kell egy részvénytopikban. Komolyan gyerekes, hogy szerinted csak egyféle véleménynek van helye. Lehet ilyen topik, de akkor az szépen kognitív disszonanciához vezet, egymást erősítve csökken a realitásérzéke a társaságnak. Azok a jól működő topikok, ahol mindkét vélemény ott van, egyenrangúként, és eszébe se jut egyiknek, vagy másiknak hogy a másik ellenség. Nézd meg az olaj és gáz topikot, oda egyszerre írnak be olyanok akik shortolják és olyanok akik longolják, és megférnek egymás mellett. Inkább köszönd meg a figyelmeztető hangokat, nem ellened szólnak, hanem érted. Na tényleg mentem.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek