Ezt a fórumot azért hoztam létre hogy a régi Estmédiások tudjanak beszélgetni trollmentesen.
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.
Időpillanat; bennfentes információ; kölcsönzött részvények; otc; 5 százalék feletti tulaj eladása; Holding meg Nyrt közötti bejelentések stb! Minden volt- van már itt ami a helyzet fokozását reprezentálja. Pali legyen a talpán aki ezeken el tud igazodni!
Ahogy mondod. Van egy időpillanat, amikor keletkezik egy bennfentes információ. Ez a szerződéskötés pillanata, ami a közlemény szerint ma volt. A tegnapi nap időben korábban volt ennél a pillanatnál.
Ma nem vettek egy darabot sem, aztán jött a közlemény. Múltkor sem vettek két vagy három napig, aztán jött a közlemény. Ha kötnek egy bejelentés köteles szerződést, a szerződés megkötésétől a publikálásig nem vehetnek, mert bennfentes vétel lenne. Ebből annyi a fontos szerintem, ha alacsony forgalmú napot látunk, bejelentés várható. A “szegény kicsik” megjegyzést meg had ne kommentáljam. Ezerszer megbeszéltük már itt, hogy a tőzsdei kereskedés nem egy karitatív tevékenység.
A DGH-tól vették kölcsön. Nem szerintem, hanem benne van a közleményben. Arra tippelnék, hogy lesz eladó mennyiség OTC-n, csak nem most, nem ezen az áron. A likvid kategória fő feltétele a 100 milliós napi átlagforgalom. Talán van még valami de azt majd Patfaur elmondja, ő ezt jobban tudja.
Simán megvehették volna tőzsdei kereskedésben, akar tegnap, akár a másfél hónap alatt, ebből a szempontból trükk, mert arra mennek rá, szemét módon h dobálják oda nekik pl mint ma is, ahelyett h megvették volna pl tegnap és ma korrekten a kereskedésben , csak hát ja, olyanok amilyenek, a 40 alá szorítás ment, de 100 fölé már nehogy menjen, a szerencsétlen 5 éve szopatott kicsinek nehogy jó legyen, csak mindig nekik, csak nekik.
Vehetik, semmi nem tiltja, ahogy veszik is. Ez a részvénykönyvben világosan látszik. A likvid kategóriába való belépés adhatna ennek egy löketet, szívesebben vesznek az alapok likvid részvényt, és a belső szabályzatuk is általában azt írja elő, hogy össztőkéjük nagyobb százalékát tarthatják adott papírban, ha likvid. De tiltani most sem tiltja semmi.
Trükknek nem nevezném. Lejárt a határidő, meg kellett szerezni az adott mennyiséget. Ez a legjobb szerintem ami történhetett. Nem vették meg OTC-n a maradék mennyiséget, hanem kölcsönvették, amit vissza kell adni, ergo hiába járt le a határidő, tovább tudják venni. A másik amit nekem ez a hír üzen, hogy nem volt 1.5 millió eladó papír OTC-n ezen az áron.
Ahogy máj.31 -el valami véget ért, S júni.1 el elkezdődött. Úgy most itt is. Ennél volt rosszabb nap is, épp hogy 24 millás forgalommal. Ez annak a duplája! Valamint nagyon negativ hangulat volt máshol is. Vehetjük alapozási fázisnak. Annak pedig kell kis idő mig szilárd lesz, lehessen épitkezni rá. Szép, pihentető hétvégét kivánok!
Delta Szekta
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.