NapPali

Regisztráció: 2018-10-07 16:28:46

Hozzászólások száma: 303

Utolsó hozzászólás: 2024-05-17 05:39


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

92 285
szerda, 23:37
268
2020. 10. 12. 22:53
6 952
szerda, 13:52
1 841
szombat, 22:57

utolsó 20 hozzászólás

Delta Szekta péntek, 05:39
Lehet, hogy nem leszek szimpatikus pár hozzám hasonlóan több mint 5 éve itt levő szemében, de most megvédem őket amennyire tudom. Volt itt NAV büntetés, konkurencia harc, évekig tartó csata az MNB-vel és még sok más. Szerintem amikor átvették az EST-et, ők sem erre számítottak, hogy egy ennyire ellenséges környezetbe érkeznek. De megharcolták. Mindent kisimítottak és most itt vagyunk. Amit Balu kér nagyon rég óta, hogy a cég tegye vissza az árfolyamot, az alapvetően törvénytelen. Egyetlen törvényes módja van. Az, amit most látunk. Közel két éve összeálltunk 1%-nyian, és tettünk a közgyűlésen egy javaslatot, miszerint a cég az eredményt fordítsa sajátrészvény vásárlásra. El is fogadták, meg is vették 36-on… nem erre számítottunk. Azzal nem számoltunk, hogy akkor még nem volt lehetőség, csupán 100 millió forintért tudott vásárolni a cég, mert a csoport több cége még nem tartozott az Nyrt alá. Az utóbbi másfél évben ez nagyot változott. Minden leánycég profitja már az Nyrt-t gazdagítja, ide csatornázták az összeset. Elérték, hogy az informatikai piacon szinte az összes nagy közbeszerzést ez a cég viszi konzorcium vezetőként. Több mint 1200 milliárd értékű keretszerződést szereztek, és már a dioslakit sem látni a közgyűléseken. Ez nekem azt súgja, hogy kiegyeztek a 4ig-val, már nem ellenségek vagyunk, hanem barátok. Ezalatt a majdnem két év alatt összelapátoltak közel 5 milliárd forintot egy olyan részvényvásárlási programra, amit mi két éve javasoltunk. Ha tetszik ha nem, azt csinálják, amit kértünk, és amit te is kérsz Balu itt évek óta. Nem gondolom túl a szerepünket, nem hiszem, hogy mi adtuk a kezükbe a megoldást, egyszerűen mi is tudtuk akkor is, ahogy ők is, hogy ez az egyetlen lehetséges megoldás. Mi akkor azt hittük, készen áll már rá a cég, de a fedezethez kellett még két év. Kivártuk, itt vagyunk. És csak két mondat a személyek fontosságáról. Bodza itt van, minden közgyűlésen kiáll a ventillátor elé és várja, hogy hány kisbefektető sz… bele a propellerbe. Állja a sarat. Berkiről is mondhattok sok mindent, de ahogy már írtam, a könyv beszédes. Állítom, neki köszönhetjük, hogy stabil volt a 30-as szint. És ezeket a keretszerződéseket sem adják bárkinek, azt ki kell járni, hogy odaférjünk. Ők is elmehettek volna, mint ahogy páran el is mentek, legutóbb például Vidra. De itt vannak és lassan beérik a munka. Hosszú volt, sokan nem tudták ezt kivárni sajnos, de remélem azért jópáran vagyunk öt évvel ezelőttről. Ja, és az srv még mindig nem kezdődött el. Ahogy látom, nincs közlemény. Ez még mindig “csak” a piac. 5 milliárd továbbra is készenlétben. Tegnap volt 330 millió forgalom. Az az opusban egy unalmas szerda. Szóval ahogy Kata mondja mindig: Hajrá Delta! Je suis Bodza. Je suis Berki. Három, kettő, egy: ide lőjjetek!
Delta Szekta 2024. 05. 14. 15:29
Szerintem ő 13 forinton áll vételen.
Delta Szekta 2024. 05. 14. 15:02
Üdvözöljük utasainkat a 20 filléres lépésköz földjén.
Delta Szekta 2024. 05. 14. 13:09
Na de hé! Www-vel 13,25-ön állunk vételen. Velünk mi lesz? Itt hagytok?
Delta Szekta 2024. 05. 14. 11:27
Látom nagyon felületesen olvasol. Tegnap már válaszoltam neked erre. Keresd vissza a tegnapi válaszom és korrigálj 25 fillért te is. Én már feljöttem 13 forintról 13.25-re. Az már jó lesz! Megkapjuk!
Delta Szekta 2024. 05. 14. 08:12
Pff…laptop. Értem. De azt mond meg, pálinkát lehet belőle főzni? Akkor szólj ha a samsoniteból kihajtott a barack!
Delta Szekta 2024. 05. 13. 14:41
Ha nem kizárólagos, akkor tévedtem. Ahogy azelőtt is tévedtem, mert én írtam, hogy 4,7mrd. Pedig nem, le is írtam, 1,1+1,7+2=4,8 Mrd. Látod, három számot nem tudok összeadni rendesen, te pedig kettőből céget értékelsz. Számomra egyértelmű, kettőnk közül ki a kompetensebb és tájékozottabb a céggel kapcsolatban. Nem is érdemes a továbbiakban velem foglalkoznod. Ha mégis megteszed, javaslom légy szigorúbb velem, ne fogadj el mindent kritikátlanul. Most is az én számítási hibám miatt a te cégértékelésed csúszott félre. Bocsánat!
Delta Szekta 2024. 05. 13. 11:00
Ebben is igazad van. Semmi kézzelfogható. Pár golyóstoll és néhány fáradt tálca, amin a pogácsát kínálják a kgy-n. Az ilyen elvont hülyeségekkel meg, mint a vagyoni értékű jogok, engem ne kábítsanak! Hogy hány világmárkának a kizárólagos forgalmazói és hogy emiatt tudnak tízezerszámra laptopot szállítani az iskoláknak 10 milliárdos nagyságrendben, az engem nem érdekel. Nem termel az semmit, csak az úgynevezett pénzt, abból meg még pálinkát sem lehet főzni.
Delta Szekta 2024. 05. 13. 09:58
Szóval te azok köze a szkeptikusok közé tartozol, akik semmit nem hisznek el amíg meg nem történt. Nem tudom férfi vagy-e vagy nő, de javaslom, hogy terhesség esetén (megrendelés állomány) nyugodtan kezd el berendezni a gyerek szobát, mert valószínű gyerek lesz belőle, és után nagy lesz a kapkodás.
Delta Szekta 2024. 05. 13. 09:49
Sokkoló amit írsz! Őszintén megleptél ezzel a cégértékeléssel. Sok módja van a cégérték megállapításának, de erről még sosem hallottam. Hogy a cégben levő kp állományt elosztjuk a részvény darabszámmal. Elég baltával faragott, de újszerű. De ha te eltekintesz az eszközértéktől, a megrendelés állománytól a goodwill-től, az éves árbevételtől, az eredménytermelő képességtől és minden mástól, akkor azt is állítod, hogy minden osztalék fizető cég, aki évente egyszer kifizeti osztalékként az előző üzleti év eredményét, az gyakorlatilag rendszeresen lenullázza saját cégértékét is? Atyaég! Köszönöm! Át kell gondolnom a portfólióm.
Delta Szekta 2024. 05. 13. 09:34
Hiszen elkezdtek. Ezt írtam le az egyik hsz-ben ha megnézed, hogy Berki legalább két éve piacon masszívan veszi.
Delta Szekta 2024. 05. 13. 09:32
Köszi, hogy kiszámoltad mekkora osztalék járna részvényenként, ha kifizetnék a cégben levő készpénzt, de ez most miért fontos? Szó sincs osztalékfizetésről jelenleg.
Delta Szekta 2024. 05. 13. 09:29
Az, hogy a story vége lenne, lehet kicsit erős volt, de én jobban örülnék, ha bővítenének. Az opció és a korábbi vásárlások után nagyon meg kéne magyaráznom magamnak, hogy miért jó, hogy csökkentenek.
Delta Szekta 2024. 05. 13. 08:06
Óvatosan örülök, persze. Láttunk már itt sok mindent. Amíg nem kezdik el az srv-t, akár csorgás is lehet újra. De összefoglalva két kifutást látok. Ha Berkiék fognak csökkenni az srv során, az a story vége, ha a Deltások, az a story eleje. Remélem az elején vagyunk. Izgalmas időszak jön.
Delta Szekta 2024. 05. 13. 06:07
Igazad van, ez is egy lehetőség. De az, hogy ők adják el a cégnek, bevallom eszembe sem jutott. Mondom miért: az utóbbi három év összes közgyűlésén ott voltam, ez a mostani volt az első amire sajnos nem tudtam elmenni. Nem én vagyok az egyetlen, páran innen a fórumról mindig ott vagyunk. A kgy általában formalitás, az egyetlen fontos, amiért érdemes mégis elmenni, az a könyv nézés. Ebből az látszik, hogy Berki legalább két éve folyamatosan veszi. Mégpedig piacon. Tehát az eddig megszokott 3x szinten. Volt sok nagy eladó az évek során. Nem túlzás azt mondani, hogy egy időben csak Berki vásárlásainak volt köszönhető, hogy nem mentünk még lejjebb. Aztán körülbelül egy éve elkezdtek a könyvben megjelenni Felcsút közeli nevek, milliós darabszámokkal, itt már nem egyedül Berki vette, de ő is tovább bővített. Ha el is adná, nem hiszem, hogy 10 forint plusszért csinálta ezt végig. Másik ok: továbbra is van egy 50 millió darabra szóló vételi opciója a DGH pakkra, tehát szerintem ő inkább a bővülés irányába mutat. Dóczi pedig teljesen inaktív ilyen téren, nem kereskedik. Egy közgyűlésen volt talán jelen, amikor Tima János Fb tag lett. Azt én sem gondolom, hogy nem lesz OTC vétel az srv-ben, túl sok pénz lenne ez a piacra, elkölthetetlenül sok. Ami viszont szerintem valószínűbb, hogy a Csontos-Bártfai-Pércsi pakk fog itt mozdulni. Pont egy éve hoztak létre mindhárman vagyonkezelő Kft-t. Biztos sok előnye van a vagyonkezelésnek, de amit laikusként is rögtön látok, hogy nem a magánszemély 15% SZJA-t fizeted a nyereség után, hanem 9% társasági adót. Ekkora mennyiségnél én lehajolnék a 6%-ért. Mennyi van náluk? 49-49-21 millió, azaz 119 millió darab. Ebből van Berkinek opciója 50 millióra. A maradék 70 szerintem mozdítható, bár az meglepne, ha teljesen kiszállnának, mert akkor ki vezetné a céget. Ettől függetlenül az ő pakkjuk van szerintem eladásra előkészítve.
Delta Szekta 2024. 05. 12. 19:39
Ja és még egy apróság arról, hogy mekkora lehet a bálnánk akit várunk. Nem emlékszem pontosan a százalékra, ezt majd valaki erősítse meg, de az srv vásárlás szigorúan szabályozott, és nem lehet több, mint a napi forgalom 10 vagy 20%-a. Ebből nekem az következik, hogy ha 1 Mrd srv-t akarnak venni, mellé kell tenni 4 Mrd forgalmat legalább, más vevőtől. Ha esetleg a kedves intézményi befektetők eddig be szerettek volna szállni, de talán megkérték őket, hogy vásárlásaikat időzítsék az srv idejére, akkor ez meg is lehet. Eddig nem jöttek valamiért… és nem 1 Mrd van a tárban, hanem közel 5…ször 5.
Delta Szekta 2024. 05. 11. 15:11
Bocs, de megkérdezhetem, mit vártál a közgyűléstől? A kgy nem az az intézmény, ahol meglepetések születnek. Határozati javaslatok vannak, amiket jó előre ismertek, és vagy elfogadják őket, vagy nem. Itt elfogadták. Egyhangúan. Több mint 200 millió papír elfért egy kis tárgyalóban, ennyi szavazat volt jelen. Csak hogy tisztázzuk, arra kapott most felhatalmazást az igazgatóság, hogy akár a cég 25%-át megvegye. Cirka 95 millió papírt vehetnek. Már csak az a kérdés van-e rá fedezet. Nézzük. Tavalyi eredmény 1,1 Mrd, eredménytartalékban. Idei féléves eredmény 1,7 Mrd, eredménytartalékban. Baross programtól kapott 2 Mrd még nem lett elköltve. Ha jól számolom, 4,7 Mrd kp van a cégben, csak ebből a három tételből, szóval fedezet az van. Akik a héten vettek, ezt a bálnát szerették volna beelőzni. Már csak az a kérdés, mikor kezdik venni. Én annyira nem vagyok szomorú a tegnapi közgyűlés miatt ha nem haragszol.
Delta Szekta 2023. 12. 14. 08:55
Boldog szülinapot!!!
A könyved célcsoportja szerintem egyértelműen a Delta kisbefektetői. Már bizonyítottuk, hogy minden szart megveszünk. 210 oldal üres lap is lehet benne.
Delta Szekta 2023. 09. 28. 09:45
Abelon Kft. 100%-os tulajdonos egymilliárd darabbal. Ennek a 10%-ára alapított tegnap vételi opciót BF. 0 a közkéz. Ha az egyetlen tulajdonos nem tesz be a könyvbe eladási megbízást, akkor senki nem tud venni.

friss hírek További hírek