Topikgazda: Jocek 2018. 03. 28. 15:22

Appeninn real  

545
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stacstac 2025. 02. 18. 11:13
Előzmény: #63499  Eisenburgprofesszor
150 körül vettem egy jó részét - de 2 hete is vettem még egy pakkot

én addig tartok egy papírt, ameddig támogatni tudja az éves célom elérését - ha túl alacsonyra esik egy papírom várható éves hozama, akkor cserélem egy másikra, mert elérhetetlenné teszi a cél elérését

ha csak 20-30%-ot tudok hozni évente, akkor befejezem a tőzsdét, mert kisebb hozam mellett nem éri meg nekem a kockázatot - akkor inkább veszek spekulatív ingatlant a teljes tőkémből, ott nem tudod a teljes betett pénzedet elveszíteni

jó spekit Neked
Eisenburgprofesszor 2025. 02. 18. 11:01
Előzmény: #63497  stacstac
Nagyon olcsón vetted a részvényeket, talán 200 forint alatt. 
Nem gondoltál arra, hogy osztalék miatt tartani fogod több évig? 
tmike 2025. 02. 18. 11:00
Előzmény: #63497  stacstac
Igen ez is egy lehetőség,de megmondom őszintén ezzel nem kalkulálok. A javaslatot elfogadják szerintem. De az is biztos ha a nagy tételek megjelennek az eladói oldalon a javaslat után az is utal majd a rövidtávu jövőre.
stacstac 2025. 02. 18. 10:54
Előzmény: #63496  tmike
ha nem szavazzák meg végül, akkor szerintem nem, mert azok akik tudni fogják, hogy nem lesz megszavazva és nagy tétellel szeretnének kiszállni, azok megjelen(het)nek az eladói oldalon a nagy pakkjaikkal és így nem lesz érdemi kiszálló lehetőség 1800 körül

de persze legyen igazad   :-)

jó spekit Neked
tmike 2025. 02. 18. 10:43
Előzmény: #63494  stacstac
Én azt gondolom ha 250-300 ft os előterjesztés lesz akkor simán ki fogsz tudni szállni 1800-on akár áprilisban is.  :) 
Kru
Kru 2025. 02. 18. 10:42
r 780
Legjobb 5 vételi ajánlat
MennyiségÁr
561776
1.000772
1.595770
1.800768
8.025766
Legjobb 5 eladási ajánlat
MennyiségÁr
124780
371782
1.221784
1.217786
641788
stacstac 2025. 02. 18. 10:38
kevés az eladó - mindenki várja a közgyűlési előterjesztéseket - 2024-es év eredménye és javasolt osztalék - 2025. április 4-e - ott aznap nem kevés eladó lesz hirtelen, viszont vevő is lesz bőven - a két oldal a mostaninál egy sokkal magasabb áron fog találkozni egymással

a nagy kérdés a közgyűlés napja, amikor a tulajdonosok döntenek majd - ez 2025. április 25-én lesz

azt, hogy mennyi lesz az osztalék előterjesztés és azt, hogy meg lesz-e szavazva, a bent lévők, már most is tudják

mi egyszerű népek, csak a fenti 2 napon tudjuk majd meg

én az osztalék előterjesztéstől és a megszavazástól függetlenül tartani fogom a teljes pozimat - ha nem szavazzák meg az osztalékot, akkor még bővíteni is fogok, mert ez a papír további növekedésre van ítélve

persze van az az árfolyam, aminél én is kiszállnák, de azt nem hiszem, hogy áprilisban elérjük (1800 körül)

én egyébként 250-300 Ft közötti előterjesztésre számítok - vagy arra, hogy az új projektcégbe betolnak 40M EUR tőkét és valami nagy dolgot durrantanak vele - a 2 verzió között lehet valahol a valóság, ami történni fog - lehet vegyes verzió is

én csak egy kis speki vagyok, aki ül az erdő szélén és hülyeségeket beszél

jó spekit Mindenkinek
pénzlesö 2025. 02. 18. 10:04
Előzmény: #63492  hekki
Opusz eddig 50x-es  forgalom  165 M
hekki
hekki 2025. 02. 18. 10:00
Előzmény: #63489  pénzlesö
Kb 200 Ft előny volt Opushoz képest. Ideje ledolgozni a veszteséget, irány fel 840 fölé de iziben:)
farkasfu
farkasfu 2025. 02. 18. 09:58
Előzmény: #63488  Colombo
Toka is elérte...:)
farkasfu
farkasfu 2025. 02. 18. 09:55
Előzmény: #63488  Colombo
🤣🤣
pénzlesö 2025. 02. 18. 09:43
772  kellenének a nagyobb vételek már ..
Colombo
Colombo 2025. 02. 18. 09:41
Előzmény: #63487  Marika113
Ezt a felületet Németországból is elérhette volna, ha akarta volna, de nem akarta.
Marika113
Marika113 2025. 02. 18. 09:38
Előzmény: #63485  farkasfu
Metal nem azért lépett le. Elkoltozott Németországba, de lényegtelen.
Colombo
Colombo 2025. 02. 18. 09:37
Előzmény: #63485  farkasfu
Ha jól értem akkor haladunk tovább a kijelölt úton, amelynek a vége még messze van.:). 
farkasfu
farkasfu 2025. 02. 18. 09:33
Előzmény: #63483  treff
Köszi!
Nem akarom a témát tovább nyújtani. Emlékszem rád a Blue topikból még, sokat olvastam! Metal is ezt a vonalat vitte. Rendszeresen tette fel a chartokat, hogy mi merre! Őt is betámadták, aztán lelélpett! 
Mindig volt és lesz egy olyan takony, aki azt hiszi mindent jobban tud, vagy az érdekellentét miatt szórakozik! Az a baj, hogy aki nincs benne ebbe a szituba, az nem tudja mi ez! Kívülről nézve egész más a helyzet tudom, mert láttam már ilyen támadásokat szakmaiság ellen és én is azt gondoltam, mint ti, hogy fapofát felvenni és lepattan az emberről! Sajnos nem ilyen egyszerű, amikor benne vagyunk egy lejáratási hadjáratban! 
Meglátom hogyan tovább, lehet saját topik lesz, de lehet, hogy csak nézelődő leszek, vagy lépek én is! 
Vagy csak egyszerűen MEO-zni fogok  egyeseket! :))
Annak örülök azért, hogy egyre több appos bukkan elő! Meglátjuk hogyan alakul a rv. 1200 felett lesz érdekes és felgyorsulhat! 
A Waterloo csak az első szint, hogy a kezdők és trollok is tisztában legyenek vele! :))
 Ez lehet 1600, vagy 2200-is a gyakorlatban! Nálam a számok játszanak az elmélet szerint és ezért lett az 1815! 
Ahogy halad az árfolyam, úgy lehet majd behatárolni a következő lépést! Persze, ha a funda nem változik majd! Ez lényeges, hogy ne legyen trendforduló hosszú távot nézve! 
"Nagyobb" korrekciót 1200 és 1800 környékére terveztem, mert az elmélet szerint ez a gyakori! 
A többit meglátjuk és majd módosítom, ha kell. Vagy valaki más....

r770
treff
treff 2025. 02. 18. 00:33
"Az ész böcsesség nélkül, a böcsesség ész nélkül, buuutaság! És fordítva is igaz." :)
https://www.youtube.com/watch?v=W6Efnxiu32s
treff
treff 2025. 02. 18. 00:31
Előzmény: #63457  farkasfu
OFF
Ha megengedsz egy személyes történetet a kialakult helyzet kapcsán:
Jómagam régi fórumos vagyok, a portfolion is. Sok mindent és sokféle nickű emberkét megéltem már az évek során. Volt több messiás, lehúzó és kiforgató szándékú nick is - sokáig lehetne sorolni a neveket. Az utóbbi években már egyre kevesebbet olvastam a topicokat, mert meguntam az üres fecsegéseket, a vágyálmokat, én is kezdtem belefásulni több okból kifolyólag (ezeket nem részeltezném), és eltűnt sok olyan ember is, akiket szivesen olvastam, mert szakmázott, elmélkedett a kirakósokról és tőzsdével kapcsolatos értelmes gondolatokat ébresztett. (Bulvár szintű irásokat bárhol lehet orrvérzésig olvasni a neten sajnos). Szinte már csak a Blue topicokba néztem be néha.
Aztán egyszer véletlenül felfigyeltem a nevedre, és ezáltal az Appra. Az Appennin az előélete miatt - elég volt nekem ilyen téren az Opus - nálam a Netbrokerbe be se volt listázva, olyan szinten lesz*rtam!!! Ekkor olyan 250 körül járt az App. Azt vettem észre, hogy egy gyakrabban olvasgatom az írásaid, egyre több helyen és többször látom a neved és a chartjaidat, és ekkor valami elindult bennem, újra kedvet kaptam az egészhez, a TA-ban való jobb elmélyüléshez és fejemhez kaptam, miből maradtam ki az APP addigi menetelését nézve, így hát belevágtam én is. Az egyik legjobb döntésem volt, kár, hogy túl óvatosan és viszonylag későn, de legalább van, és nem nyóccázról :) A lényeg, hogy ezt Neked köszönhetem, azt, hogy rajtad keresztül felfigyeltem a papírban rejlő lehetőségekre!
Emlékszem, például többször magyaráztad is hol ennek, hol annak, felről le vagy lerről fel kell húzni a fibokat esés vagy emelkedés esetén. Olyan türelemmel és részletesen fejtettél ki több témát is, hogy időnként azt lehetett érezni, mintha egy tanár veszett volna el benned, a régi vágású féle.
Aztán jött a vonatos Sárváry, stb-stb., sok minden, és újra aktívabb lettem én is a fórumon. Már akkor is befigyelt 1-2 szitu, amikor érződött, nem tetszik néhány spekának/brokinak(?), hogy próbálod képezni a mezei halandót, ne semmizzék ki őket olyan könnyen a cápák, de ügyesen hárítottad a helyzeteket.
Ezek során a népszerűséged a fórumon érzehetően egyre nőtt, egyre többen figyeltek oda arra, mit írsz, mit rajzolsz, mit gondolsz erről vagy arról. A népszerűségnek viszont egyenes következménye, hogy egyre több lesz a "jóakaró", a "rajongó", a "nézd csak, nincs rajta sapka" beállítottságú megközelítés, és a nagyítóval figyelés annak kapcsán, hogy valamelyik várakozás nem vagy nem úgy jött be, mint ahogy az jelezve volt, így már rögtön lehet reklamálni miatta.
És eljutottunk szép lassan a mostani helyzethez. Szinte puskaporos hordó jellegű lett a fórum. Mindenki frusztrált és tiszta ideg, hol azért mert emelkedik, hol azért, mert nem emelkedik az adott papír. Tény, újabban túl sok és túl gyakori az esemény és azok amplitudója a világban. Ilyen helyzetben egy-két szúrka-piszka, csipkelődésnek szánt/álcázott valódi beszólás, hergelés és bekóstolás pedig elindítják a lavinát, aztán mindenkit betemet a sár és törmelék...és marad a romhalmaz utána.
Ezzel csak azt akarom mondani, mindig lesz és mindig volt, aki be fog szólni, bele fog állni, aki meg fogja nehezíteni az utat akár itt, akár az élet többi területén, de nem szabad foglalkozni velük, hanem azokra koncentrálni , amik és akik valóban fontosak neked és amik valóban inspirálnak, boldoggá tesznek. Ne menj bele felesleges vitákba, ne figyelj oda rá, engedd el. Tudom, nehéz, nagggggyon nehéz, főleg igazságtalanság esetén.
Soha nem fogsz eljutni a célodig, ha mindig megállsz, és megdobálsz kövekkel minden egyes kutyát, amelyik ugat." mondta Churchill. Nekem speciál ez nehézkesen megy (bár már jobban, mint pár éve, miután az egészségem látta kárát), tanulom-tréningelem magam ilyen téren, de látod csak belefolytam a héten én is ebbe a vitázásba. Szerintem te bölcsebb vagy nálam, már csak a mögötted lévő évszámok miatt is. :)
Végül pedig, téged ösztönzött, inspirált és boldoggá tett, ha más tudott nyerni a chartjaid által - ahogy ezt megfogalmaztad kora este. Részben ezek az érzések, cselekedetek tesznek emberré minket. Ne hagyd, hogy más elvegye ezt az örömet tőled ilyen-olyan okból kifolyólag!
ON
Toka
Toka 2025. 02. 17. 22:21
Előzmény: #63480  farkasfu
"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának."(Woody)
Fibonacchi
Fibonacchi 2025. 02. 17. 22:07
Előzmény: #63480  farkasfu
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." (Woody)

Topik gazda

Jocek
3 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek