A másik és reális opció hogy: Eszközállomány 212-ről 225m EUR-rá nő, miközben az egy részvényre jutó nettó eszközérték 1,7 EUR… Azt jelenti hogy új részvényeket bocsátanak ki.
Ez azért érdekes, mert ha gspark módjára kifizetné hitelből az ingatlanáremelkedést osztalékban, akkor 300 forint feletti osztalékot fizethetne idén... Az 1,7 eur nettó eszköz prognózis tényleg arra utalhat, hogy osztalékot fog fizetni. Ha nem fizet valamit nagyon el kell b...ni, hogy ne emelkedjen a nettó eszköz. 100 forint osztalék van akinek 1,1 milliárdot jelentene.
Nem kívánom védeni a céget, de a 2018-as előrejelzés készítésekor a coviddal biztosan nem számoltak, márpedig az az elmúlt két évben keresztbe tett a turisztikának.
Egy pici igazság is lehet benne, ha a Scope ratings 2021-es leminősítésének indoklását elolvassuk: Az Appeninn Holding új stratégiája, hogy i) megerősíti a meglévő budapesti kereskedelmi ingatlanok vétel-tartás portfólióját; ii) elhalasztja a közép- és kelet-európai, működő kiskereskedelmi ingatlanok megszerzésére vonatkozó korábbi terveket; és iii) megkezdi saját szállodai/szabadidős expozíciójának fejlesztését a Balaton és Tokaj térségében. Az új stratégia, amelyet a régi menedzsment 2020 nyarán kezdett végrehajtani, és 2020. október 1-től hivatalosan is az új vezetés hajtja végre, arra késztette a Scope-ot, hogy a vállalat hitelminősítését felülvizsgálja egy esetleges leminősítés érdekében.
A fejlesztési projekteknek való új kitettség hátrányosan változtatja meg a Scope iparági kockázatértékelését. Ráadásul az új stratégia bizonyos mértékig befolyásolja a vállalat versenyhelyzetét az üzleti kockázati profilon belül, ami nyomást gyakorol a minősítésre, különösen a jövedelmezőség tekintetében. A pénzügyi kockázati profilt tekintve a szálloda- és szabadidő-fejlesztési projektek fokozott kockázattal járnak, mivel a jelentős beruházási ráfordítási szinteket a befejezésig vagy azt követően nem fedezik bevételek. Ezen túlmenően az új stratégia súlyos negatív hatással lesz a jelenleg erős adósságvédelemre (amely a korábbi stratégia szerint is erős maradt volna), a hatókörrel kiigazított EBITDA az előrejelzések szerint a régi stratégiához képest csökkenni fog, miközben a kamatfizetések ezzel párhuzamosan emelkednek. A megemelkedett kamatfizetés a vissza nem fizetett banki adósságból és a pénzügyi adósság várható erőteljes növekedéséből adódik, mivel projekthitelekkel finanszírozzák a szállodai/szabadidős projekteket; ez éles ellentétben áll a tőkeáttétel-csökkentési stratégiával. (Gugli fordította)
szerintem az egész annak az eredménye, hogy levonták azt a konklúziót, hogy ezen az áron már nem ad el senki. ha lefelé próbálják tolni azt pedig megveszik. alapvetően szaré hugyé van ez a részvény. aki idáig vett és megtartotta az valszeg jól fog járni, mert gyanus, hogy megindul az értékteremtés. csak azt sajnálom , hogy nem vártak ezzel március elejéig, mert akkor vettem volna még pár ezer darabot.
Mert a NER-es ügynök most kereste fel őket egy visszautasíthatatlan ajánlattal "kedvező időben és kockázati ponton" (most már lehet vele pénzt keresni és nincs kockázat, hogy nem készül el.) Én úgy sajnálom szegény Gaál Gellértet, aki eddig a turisztikai beruházások bizonytalansága miatt tartotta felülvizsgálat alatt a célárat és az ajánlást immár 3 éve. Hát mire fog most hivatkozni szegény...
Bár tettem volna 2018-ban. Látod nem szoktam írni, most sem fogok, csak elképesztő, hogy hónapokat várunk valami hír morzsára, erre előveszik Andersent.......Tényleg elnézést mindenkitől, hogy kirohantam, de ez nekem már tényleg vérlázító. Annyira gáz, hogy ezek tőzsdei cég, hogy az csak na. Becslés, becslés hátán, kamu kamu hátán. És eladják a szállodákat. Erről például miért nem lesz KGY döntés? Na mindegy majd visszajövök áprilisban amikor KÖTELEZŐ LESZ TÉNYEKET ÉS SZÁMOKAT prezentálni az éves jelentésben.
Tisztelt uram, gondolom ezt maga se hiszi el, hogy ezek 100HUF/rv-ét fognak fizetni nekünk......Látja maga is, hogy nem akarnak ezek osztozkodni velünk
mi lenne ha korrektek lennének? úgy szétverték a bizalmat, hogy teljesen érdektelenné vált, mert kamu 1000-el, ami itt megy. Stratégia, ezeknél lófasz sincs
Appeninn real