Topiknyitó: Portfolio 2016. 11. 30. 15:08

Csökken a sebességhatár a ferihegyi gyorsforgalmin  

Ugrás a cikkhez
20 kilométer per órával csökken a sebességkorlátozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton - írja a Napi.hu. Az eddigi 90 kilométeres óránkénti sebesség helyett péntektől legfeljebb 70-nel mehetnek az autósok a repülőtérre...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=14&i=240792
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 01. 23:26
#20
Gyorsforgalmi út: asszem, 1x én is azon mentem, de aztán rájöttem, hogy az Üllői út mennyivel jobb. Az Üllői eleve nem visz be a X. ker. proletár-szívébe, a Dreher stb. sörgyárakhoz, ami egy szűk keresztmetszet közlekedési szempontból. (Aki nem nagyon É felől menne Ferihegyre, annak az Üllői ráadásul rövidebb is...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 01. 23:20
Előzmény: #15  ujonc
#19
Vicces vagy, amikor elkap az ihlet, de ez csak iszapbírkózás. Ha esetleg sikerülne is az iszapba rántani Palit, azzal sem nyersz semmit, mert nem azzal segítesz önmagadon - hanem azzal, ha fejleszted magad. (Ez amúgy mindenkire ráfér, szóval nem ócsárolásképp írtam, csak jó tanácsképp. Bármilyen köntösbe is csomagolod be a mondanivalódat, a harag / gyűlölet átsüt rajta. Ez nem annyira vészes, csak akkor meg minek rejtegetni? :) De amúgy nem jobb fejlődni ill. gyarapodni, mint másokon levezetni a frusztrációt? Volt anno egy csomó női beosztottam, akik nem tudták ezeket véka alá rejteni, és ők ba...tatták folyton egymást. A hölgyek ugyebár átalában nem nagyon "elemezgetnek", hanme gyakran szimplán ösztönösen cselekszenek. Szóval: ha elemzel, talán megtalálod a módját annak, hogy sorsod jobbra fordítsd. Ha nem, akkor olyan megkereseredett leszel, mint a fent említett hölgyek. Tiéd a választás...)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 01. 22:31
Előzmény: #15  ujonc
#18
ezt teszi az, amikor az ember kora este kezd inni

ha nem tudod, honnan kérj segítséget, szólj, dobok pár mailcímet privátban
elemes
elemes 2016. 12. 01. 20:22
Előzmény: #16  ujonc
#17
minden általánosítás hamis. (<--- ez is.)
ujonc 2016. 12. 01. 20:12
Előzmény: #14  elemes
#16
De ugye úgy gondolod, hogy egy részének! Vagy vitába szállnál Bekre bátyáddal?
ujonc 2016. 12. 01. 20:11
Előzmény: #13  Bekre_Pal
#15
"természetesen ez a lakosság egyik része"

Persze ezt írtad is, ők a magyarok. Így írtad:
"a magyar ember meg egyenletes 75-tel megy át mezőn meg falun egyaránt"

"a másik rész és valószínűleg igen, a külföldi is meg figyelembe veszi, hogy épp hol közlekedik és annak megfelelően választja meg a menetdinamikáját"

Ők a nem magyarok.

"ha mindenkire szó szerint vonatkozott volna"

Valóban csak a "magyar ember"-re gondoltál és nem mindenkire. De ezzel a hozzászólásoddal semmi új dolgot nem mondtál az előzőhöz képest (a személyeskedésen kívül). Gondolom erre magadtól is rájöttél.

"fura is lett volna a kifejtésem"

Bizony, az is volt!

"egyébként a magyar ember imád tudálékoskodni is, tudtad?"

Nem, de nincs is jelentősége. Te majd úgy is megismerteted a magyar ember jellemrajzával a nagyérdeműt. No persze nem az összesével csak akire éppen te gondolsz. És, hogy te kire gondolsz éppen amikor írsz valamit? Azt fejtse meg az olvasó.

"még kimoderálnának, dehogy teszem"

Igazad van. Nagy kár lenne érted. Aki ilyen jól ismeri a magyar ember jellemrajzát megérdemli, hogy szépeket mondhasson egy gazdasági fórum topikjaiban róluk. Tudom nem mindenkiről csak egy részéről.
elemes
elemes 2016. 11. 30. 17:41
Előzmény: #12  ujonc
#14
IGEN, a magyar emberkenek vannak olyan sajátosságai, amelyek megkülönböztetik a külföldiektől.

például tipikusan magyarosch az, amikor a nemzeti büszkeség leggyakoribb megjelenési formája a sértődés.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 11. 30. 17:00
Előzmény: #12  ujonc
#13
ezt úgy értsd (jaj, majdnem beszúrtam hogy hülyegyerek, még kimoderálnának, dehogy teszem), ahogy írtam

beül, elindul, felgyorsul 75-re, átér B pontba és megáll. az, hogy mi volt közben, országút, lakott terület, bármi, nem érdekli

természetesen ez a lakosság egyik része, a másik rész és valószínűleg igen, a külföldi is meg figyelembe veszi, hogy épp hol közlekedik és annak megfelelően választja meg a menetdinamikáját. kis gondolkodással rájöhettél volna magadtól is, fura is lett volna a kifejtésem, ha mindenkire szó szerint vonatkozott volna

egyébként a magyar ember imád tudálékoskodni is, tudtad? és képzeld, ezt nem úgy értem, hogy az összes. nem tudom, ezt pl. el bírod-e képzelni

ujonc 2016. 11. 30. 16:53
Előzmény: #8  Bekre_Pal
#12
"a baj legritkábban származik a magasabb sebességből, sokkal inkább abból, hogy az autósok egyik része vánszorog, a másik meg kerülgeti őket"
"a magyar ember meg egyenletes 75-tel megy át mezőn meg falun egyaránt"

Ezt úgy kell érteni, hogy a magyar ember lakott területen belül kerülgeti a "szabályosan vánszorgó" külföldieket, míg azon kívül a külföldiek előzik vissza a vánszorgó magyarokat? Szeretem ezeket a nemzeti jellemrajzokat, annyi intelligenciát sugároz!
elemes
elemes 2016. 11. 30. 16:39
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#11
nem arra reagálsz, amit írtam, ez nem baj, vagyis inkább nem lep meg.

biztos lehetne javítani, én elég jó autókkal szoktam járni, vagy rajta (többnyire csak éjjel vagy hajnalban), egyébként más úton sikerül a reptéri köröket megoldani.

hannoverben kb három nap alatt oldanák meg egy ekkora útszakasz újraaszfaltozását, otthon fél évre saccolom. a 2x2-re bővítés feltétele, hogy az út menti telkeket felvásárolja a Nemzet Gázszerelője és strómanjai, de szerintem annyi pénze még nincs.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 11. 30. 16:38
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
pl. évtizedekkel ezelőtt ki kellett volna vágni a szalagkorlátot, csak biztos valamelyik államvédelmis kimutatta, hogy jó az ahogy van mert úgy jobban meg tudják védeni a nemzet mindenkori kádárjánosát delegáció vonuláskor
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 16:35
Előzmény: #7  elemes
#9
"a leghosszabb nevű úton nem az aszfalt minősége a gond"

Te mikor mentél rajta utoljára?

1. Kurva szar az aszfaltja.
2. Valóban nem csak ezért balesetveszélyes, hanem pl. azért, mert a legtöbb részen egy szűk egy oda-egy vissza sávos út, aminek a szélét ráadásul gigantikus szalagkorlát védi, ami ebben az esetben egyet eredményez: hogy a jobboldalra lesodródó kocsiból is frontális baleset lesz, mert nem leszalad az útról, hanem visszapattan a szembesávba.

Már rég 2x2 sávosnak kellene lennie, vagy másképpen megoldani ezt a balesetveszélyes baromságot.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 11. 30. 16:28
Előzmény: #7  elemes
#8
na most képzeld el, ha leviszik 30-ra a sebességhatárt, milyen biztonságos lesz, és tíz további percecske meg már igazán nem oszt vagy szoroz, el lehet indulni hamarabb, a reptéren úgyis hamarabb kinn kell lenni

amúgy az megvan, hogy bármely 2 falu között, ahol nagy kombájnok pattognak a kátyúkon és minden irányból támadnak a részeg kivilágítatlan kerékpárosok, szintén 90 km/h a sebességhatár?

a baj legritkábban származik a magasabb sebességből, sokkal inkább abból, hogy az autósok egyik része vánszorog, a másik meg kerülgeti őket. vannak országok, ahol érdekes módon nem divat a vánszorgás, hanem ahol 90 van, ott mindenki szépen halad 90-nel, nincs is baj. a magyar ember meg egyenletes 75-tel megy át mezőn meg falun egyaránt, olyan hungaricum ez, mint a tartós középső sávban menés
elemes
elemes 2016. 11. 30. 16:07
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#7
a leghosszabb nevű úton nem az aszfalt minősége a gond, hanem a rendszeres ronda balesetek. a 70-es tábla + néhány traffipax hamar kipontozza a notórius gyorshajtókat.

egyébként ez egy kb 9 km-es útszakasz. 90-nel nagyjából 6 perc a menetidő, 70-nel pedig 8 perc. aki emiatt kési le a repülőjét....
Phylaxa 2016. 11. 30. 15:52
Előzmény: #1  Portfolio
#6
Ez a legjobb bizonyíték, hogy nekünk nem való az olimpia. Miért nem lehet ezt megérteni? :)
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 15:42
Előzmény: #1  Portfolio
#5
Még véletlenül se az utat javítsuk meg, hanem igazítsuk a szabályokat a szarhoz...

Ha valahol beszakad az út sebaj, kiteszünk egy sebesség korlátozást, meg egy hé baszki itt se akarunk semmit csinálni vedd észre, hogy itt hagytunk egy gödröt táblát és akkor el is van intézve..

Én meg majd kiteszek az adóbevallásomba egy nem fizetek táblát és az is el lesz intézve.... vagy egy fizetés korlátozót:)
villamlaca 2016. 11. 30. 15:39
Előzmény: #1  portfolio
#4
Szerintem 0-ra kellene lecsökkenteni a sebességet, akkor teljesen balesetmentes közlekedés lenne !!!
-bubu-
-bubu- 2016. 11. 30. 15:16
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
voltak rajta aszfalt cserék mikor a soros elnökséget vittük az EU ban , de,hogy soha sehol nem tudják szintbehozni a csatornafedeleket az egy vicc........

tragédia az egész úthálózat
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 15:12
Előzmény: #1  portfolio
#2
70? ott még az is sok pár szakaszon

ramaty az egész úgy ahogy van

kádár óta nem is volt felújítás )))

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek