Topiknyitó: Portfolio 2016. 11. 30. 15:08

Csökken a sebességhatár a ferihegyi gyorsforgalmin  

Ugrás a cikkhez
20 kilométer per órával csökken a sebességkorlátozás a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton - írja a Napi.hu. Az eddigi 90 kilométeres óránkénti sebesség helyett péntektől legfeljebb 70-nel mehetnek az autósok a repülőtérre...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=14&i=240792
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 03. 22:13
Előzmény: #44  ujonc
#46
Részemről el vagy nézve.
apocca
apocca 2016. 12. 03. 20:56
Előzmény: #44  ujonc
#45
nem kell elnézést kérni, itt még egy nagyon lightos elkanyarodás volt, ennél sajnos sokkal gyorsabban és hamarabb eljutnak az emberek egy tök hétköznpi témától indulva akár az anyázásig, meg pártszimpátiájuk szerinti acsarkodáshoz.
ujonc 2016. 12. 03. 20:38
Előzmény: #39  apocca
#44
Igazad van. Elnézést mindenkitől, aki a téma helyett minket olvasott!
apocca
apocca 2016. 12. 03. 20:28
Előzmény: #41  upgrayeddAKS
#43
mongyuk az utóbbi, de láccik nem vagy nyóckeres feka:):) (hiába határa az ülleiut)
amúgy a minek kell a gyorsforgalmi... az a hsz 1 és mondjuk a hsz 37-ig tartó rövid út kapcsán ugrott be.

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 03. 20:15
Előzmény: #38  Bekre_Pal
#42
Valószínű, hogy ezért is olyan népszerűek azok a konteók, amelyek szerint a külföld (vagyis az ellenségeink) nevezik ki a nyakunkra a kormányokat...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 03. 20:13
Előzmény: #39  apocca
#41
ez valami törtdimemziós gráf-fraktállal jött ki, hogy hármunknak kell, vagy valami vicc volt, amit mi, fekák nem értünk? :)

Ha utóbbi, akkor... challenge accepted...!

Ha a traffipax-zsernyák ledolgozta a 8 órát,
Menjen kátyútlanítani Tompos Kátya tomporát :)

(ennél jobb rímeket nem lehet tőlem elvárni...)

Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 03. 19:40
Előzmény: #36  ujonc
#40
ugye?

haha
apocca
apocca 2016. 12. 03. 19:40
Előzmény: #37  upgrayeddAKS
#39
hármótoknak miért is kellett a gyorsforgalmi, meg az Üllői út?:):)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 03. 19:39
Előzmény: #37  upgrayeddAKS
#38
minden országnak olyanok a politikusai, amilyet a népe megérdemel. sajnos a mi politikusainkat is mi állítottuk elő a választói igénytelenség útján. aztán meg megy a sírás.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 03. 17:57
Előzmény: #33  ujonc
#37
Ha van kedved, mazsolázgass Pali hsz.-eiből. Nekem nincs. Amiket olvastam Palitól, érdekes módon tudtam jól értelmezni - igen, tény: nem mindig fogalmaz precízen, ahogy az emberek kb. 99,9%-a sem teszi ezt, amikor pl. nem akadémiai székfoglalót ír, hanem kommentet egy fórumra :)

"Amik nagy többségében külföldiek, de ez alapján nem fogok ítéletet mondani a külföldi kamionosokról."

Pedig az ukrán és román kamionosok rosszabbak, mint magyar "kollégáik" úgy általában véve :)

Menj nyugodtan a "gyorsforgalmin", én meg megyek majd az Üllőin :)

"A hozzászólásodban leírt példákat nem tudom miért írtad?"

Hát talán azért, mert nem tudtam előre, hogy ezeket ill. hasonlókat te is észrevetted. Sokat vitatkoztam már LMS-sel, de azért a gondolatolvasást nem tanultam még el tőle :)

Magyarok téma: valahogy csak sikerül kb. mindig szellemi ill. lelki nyomorékokat a hatalomba juttatnia ennek a népnek (már elnézést kérek a hendikeppelt emberektől a hasonlat miatt, ám ha a régi "cestodák és trematodák" hasonlatomat használom, akkor nem biztos, hogy átmegy a lényeg... nem sokan veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek, és nem is várom el...)
Ugyanúgy köztünk élnek a gerinctelen szolgalelkű s..nyalók, mint Mérő Lászlók, Zacher Gáborok, stb. Épp csak M.L.-kból stb. sajna kevesebb van, mint a s..nyalókból, gyárfásokból, orbánokból, rogánokból, matolcsicskákból, stb. Na mindegy, nem megyek bele ennél jobban. A lényeg úgyis az, hogy Magyarország még annyi %-nyi s..nyalót, tolvajt, idiótát stb. sem engedhet meg magának, mint amennyi mondjuk Ausztriában van. Tehát ha egálban lennénk, már akkor is régen rossz. Egy szó, mint 100: tele vagyunk korrupt féreggel, idiótákkal, stb. Így "építjük" sajnos ezt az országot, hogy azoknak mindig legyen hely. E felett sokan nem tudnak napirendre térni. Ugyanis nem muszáj ennek így lennie - ebből a közlekedés csak egy szelet. Minden fronton "meg kellene támadni" a sötétséget, de ehhez először szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy mi magunk ba..tuk el olyan bő 99%-ban. Nem az EU, nem az oroszok, nem a pirézek. Mi, magyarok...
ujonc 2016. 12. 03. 17:06
Előzmény: #35  Bekre_Pal
#36
"majom" :-)))
Te mindig tudod fokozni!
Témázgassatok nyugodtan, hónapokon vagy akár éveken keresztül. Jó egészséget!

"majom" :-))) Ez a Pali, ez a Pali, mókás egy figura!
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 03. 16:10
Előzmény: #34  ujonc
#35
hadd oldjam fel az ellentmondást, hogy ne gyötörjön a kétség: 1-2 hónapja, aztán valamit kérdezett az asszony és folytattam ott hogy másfél hónapja. az 1-2 és a másfél nem annyira tér el egymástól, úgyhogy szabadon választhatsz a kettő közül. volt október közepén egy családi hepaj amikor fröccsöztünk 1-2 pohárral, ezért emlékszem elég pontosan.

remélem, kielégítő volt a válasz és visszatérhetünk az érdemi témához, majom
ujonc 2016. 12. 03. 10:17
Előzmény: #32  Bekre_Pal
#34
Nem pontos meghatározás számomra az "egy-két másfél", de nem probléma. Tudjuk be ezt is az "éjféli valaminek". :-)
Versenyt meg nem fogok indítani, hogy ki ivott régebben alkoholt. Lévén ellenőrizetlen lenne az egymásra licitálgatás. Így egy jót mosolygok magamban a te feltételezésedről irányomban.
ujonc 2016. 12. 03. 10:14
Előzmény: #31  upgrayeddAKS
#33
Ezt úgy veszem, mintha azt írtad volna, nem tudok olyan hozzászólás idézni ahol Bekre Pál nem negatív éllel szól a magyarságról.
A hozzászólásodban leírt példákat nem tudom miért írtad? Szándékoztál ezzel bármit is bizonyítani? Én is itt élek, ismerem a közlekedési morált. És kikérem magamnak, hogy engem ez alapján ítéljenek meg. legközelebb, ha hasonló szituációba kerülsz nézz szét magad körül. Lásd meg hányan figyelnek a kocsijukból elborzadva, megbotránkozva, értetlenül ugyan úgy ahogyan te is teszed. Aztán gondold végig az előző hozzászólások alapján, hogy akkor ők most külföldiek vagy a "magyarokra jellemző" Bekre Pál által leírt jellemrajz hibádzik-e valahol!
És nem. Szerintem nem jobb az Üllői, mert forgalmas és tele van lámpával. Akkor alternatíva, ha feltekeredett egy autó a gyorsforgalmin a korlátra vagy beszorult egy kamion az aluljáróba. Amik nagy többségében külföldiek, de ez alapján nem fogok ítéletet mondani a külföldi kamionosokról.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 02. 23:15
Előzmény: #29  ujonc
#32
Hogy 15 50-kor se józanodik ki?

Ha rám céloztál, akkor nagyobbat nem is tévedhettél volna, amikor ezt írtam, már legalább egy-két másfél hónapja nem találkoztam csatos bambinál erősebb itallal. Viszont volt egy éjféli valami újraindulásra hajazó dolog az oldalon, érdekes volt megfigyelni.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 02. 20:32
Előzmény: #30  ujonc
#31
Ne gondolkodj túl sokat, mert szemmel láthatólag megárt :)
Nem ütőset akartam írni, hanem tanulságosat, de már belátom, hogy felesleges volt. Valószínű, hogy megmaradsz a dagonyázásnál, bármit is szórnak eléd...
Ismered azt a mondást, hogy akinek nem inge, ne vegye magára? Rettentően sok a baleset és a fegyelmezetlen sofőr Magyarországon. A nagyobb gépek (munkagépek, teherautók, stb.) vezetői meg egyenesen közveszélyesek. (Tisztelet az igen kevés kivételnek.) Legtöbbjük pont olyan, ahogy Pali leírta - a "normál" úrvezetőkről ált. jobb véleménnyel vagyok, bár ott is lazán előfordul olyan, hogy átjön az "én sávomba" szemből, mert máshogy nem tudja bevenni a 90 fokos kanyart 80-nal...
Ilyenkor nem nagyon van idő rendszámot leolvasni és jelenteni a hülye zsernyákoknak, de nincs is értelme. 1x egy forgalom elől elzárt területen parkolót jelentettem be az idiótáknak, de nagyon le akartak rázni, mert nyilván teher lett volna megemelni a seggét és odaszólni a kollégáinak. FYI az úttest kellős közepén parkolt a fax a verdájával a Thököly és a Dózsa találkozásánál, ahol van egy forgalom elől elzárt terület a jobb oldali és a másik sáv között. Tehát az útkereszteződés előtt állt meg pár méterrel a barom (5m-en belül még útpadkán sem állhatsz meg, nem hogy az úttest közepén) kb. a forgalmi lámpák alatt. Remélem, egy kamion telibekapta egyszer az ott álló verdát :)
Persze az sem volt semmi, amikor vadbarmok a szírénázó mentőt szorították le, és eltörték az egyik mentős karját... nyilván nagyon fontos dolguk volt, hogy a leszorítás is belefért...
Szóval a (közlekedési) kultúra a béka feneke alatt van, és ezen nem segít semmi, csak az önkritika, a szembenézés a tényekkel, stb.
Ferihegy: a lényeg az volt a mondandómban, hogy az Üllői út jobb általában. Kiemeltem azt is, hogy 1x jártam a másikon, hát jól elb...tam a "lényeges" részét, hogy min megy keresztül :)
ujonc 2016. 12. 02. 16:00
Előzmény: #19  upgrayeddAKS
#30
Gondolom valami ütőset akartál írni, nem sikerült. Csak annyira, amennyire képben vagy a gyorsforgalmit illetően. Én nem akarok lerántani senkit sehova. Nem én kanyarodok folyton oda, hogy a magyar ember mennyire ilyen vagy olyan. Ha nem akarod megérteni keress olyan hozzászólást Bekre Páltól, ahol valami pozitívat ír róluk , rólunk, mert én történetesen annak vallom magam. Nem melldöngetősen, ahogy szeretik beállítani egyesek, csak annyira hogy ezt észrevegyem.
ujonc 2016. 12. 02. 15:55
Előzmény: #23  Bekre_Pal
#29
"ezt teszi az, amikor az ember kora este kezd inni"
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 02. 00:26
Előzmény: #23  Bekre_Pal
#28
a pf-t biztosan felnyomták már a trollok (ha már visszajöttek a moszkvai továbbképzésről), hogy Ferihegynek írták a Liszt Ferenc Airportot :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 02. 00:22
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#27
oda se neki :)
a lényeg amúgy is az volt a mondandómban, hogy az Üllői út jobb általában
Törölt felhasználó 2016. 12. 02. 00:17
Előzmény: #25  upgrayeddAKS
#26
közelében van, de tényleg átvertek:)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 02. 00:16
Előzmény: #21  Bekre_Pal
#25
a "közelébe se" azért erős túlzás, mert a Ricsi Gedeon is arrafelé van, bár lehet, hogy most összemostam 2 különálló esetet...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 12. 02. 00:14
Előzmény: #22  Bekre_Pal
#24
Lehet, de mentségemre szóljon, hogy régen volt, és a cég fizette + rendelte meg a reptéri transzfert (is) :)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 02. 00:02
Előzmény: #20  upgrayeddAKS
#23
és még a pf oldal is genyózik, tessék
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 02. 00:02
Előzmény: #20  upgrayeddAKS
#22
ha téged arra vitt a gyorsforgalmi, akkor szar a navid vagy nagyon geci a taxisod :)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 12. 02. 00:00
Előzmény: #20  upgrayeddAKS
#21
téged nagyon elvitt a navi vagy a taxis, az amúgy se megy az említett irány közelébe se

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek