A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Kosz legyen szerencséd! Nem tudom ,de gondoltam nem egy szárnyaló kamion ez cammogjon nektek de hosszan Nézegettem lehet ha most vki megveszi telapora 7-8 k is lehet
Ha csak rövid swingre gondolsz, hogy 3 nap alatt csinálsz 20%-ot, akkor nagy valószínűséggel csalódni fogsz. (De akár ez is benne lehet.) Jelenleg kell egy kis türelem hozzá. Viszont a cég jó, vannak fent elemzések, videók. Dinamikusan fejlődik, és diszkonton forog. (Konzervatív) Condorde elemzés szerint 6560Ft a célár, amiben nagyon sok minden nincs benne, ami időközben elkészült vagy akvirálva lett. Anno én rövidre gondoltam beugrani, de aztán rájöttem, hogy sokkal jobban járok, ha tartom.
Zárásra leszek kíváncsi, ha ~5340 fölött zár (csak telón nézem), akkor kitört, jöhet az újabb felfelé kör, irány 6200 környéke. Gépen megnézem pontosabban majd.
5360 kikapva, 5660ig alig van ellenállás, ~700db. Azt hiszem ez megiramodik felfelé most már rendesen. Lehet még veszek 😁 5700on is vettem, most is olcsó.
R:5300Ft Lassan elkezdenek rájönni, hogy mennyit is ér ez a részvény. Elvileg már látszik, hogyan záródik az év pénzügyileg. (Az én cégemben már pontosan látjuk.) Nagyon sok minden el is készül első negyedévben, szerintem gyorsabban lesznek itt a célok teljesítve, mint 2030.
Egy kis AI egyszerű számolgatás: 1. A nyereség (EPS) kiszámítása
EBIT cél: 100 millió euró.
Becsült Adózott Eredmény (Net Profit): Az EBIT-ből le kell vonni a kamatokat és az adókat. Egy egészségesen működő, ilyen méretű vállalatnál konzervatív becsléssel az EBIT kb. 70-75%-a marad meg tiszta profitként.
Számoljunk ezzel: 70 millió euró tiszta haszon.
Részvények száma: A Waberer'snek jelenleg kb. 17,7 millió darab részvénye van. (Feltételezzük, hogy nem bocsátanak ki újat és nem vonnak be).
Egy részvényre jutó nyereség (EPS - EUR): 70 millió EUR / 17,7 millió részvény = kb. 3,95 EUR / részvény.
2. Átváltás Forintra
Mivel a BÉT-en forintban kereskednek a papírral, át kell váltanunk az eurós profitot.
Tételezzünk fel egy jövőbeli, stabil 400 HUF/EUR árfolyamot.
EPS (HUF): 3,95 EUR * 400 = kb. 1 580 Ft nyereség részvényenként.
3. A "Fair" P/E szorzó alkalmazása
Itt jön a kérdésed lényege: mi a "régiós szint"?
Jelenlegi árazás (BÉT diszkont): A magyar papírok gyakran 5-7-es P/E-n forognak.
Logisztikai szektor átlaga (Nyugat-Európa): Gyakran 10-14-es P/E.
Konzervatív középút (Régiós szint): Egy stabilan növekvő, osztalékfizető cég esetében a 10-es P/E ráta tekinthető egy reális, egészséges piaci árazásnak.
A végeredmény (Elméleti árfolyamok)
Ha a cég eléri a céljait, az árfolyam a következőképpen alakulhat a különböző piaci hangulatok (P/E szorzók) függvényében:
Konzervatív forgatókönyv (P/E = 8):
1 580 Ft (EPS) × 8 = 12 640 Ft
Reális "Régiós" forgatókönyv (P/E = 10):
1 580 Ft (EPS) × 10 = 15 800 Ft
Optimista / Növekedési árazás (P/E = 12):
1 580 Ft (EPS) × 12 = 18 960 Ft
Következtetés
Ha a Waberer's valóban teljesíti a 100 millió eurós EBIT stratégiát (amit az évtized végére, 2027-2030 környékére datálnak), és a piac ezt egy átlagos európai értékeltséggel díjazza, akkor az elméleti árfolyam valahol 15 000 és 16 000 forint környékén lehet.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link