Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Régóta " tőzsdézek ", még középiskolában kezdtem, viszonylag korán ( MOL-al, az állam privatizált, ha jól emlékszem és abból vettem a kis husvéti locsolásos meg szülinapos, meg nyári munkás összekuporgatott pénzemből :) ). 1850 körül vettem akkor tájt, ha a 2008-as válságra gondolsz, 3600 körül eladtam, nem tudtom kitartani addig, amig kellett volna. A tőzsdézést azért tettem idézójelbe, mert inkább befektetési stratégiával mentem az elmúlt 15 évben, azaz vettem és tartottam, főleg blukat. A kezőség abban mindenképpen igaz, hogy a BUX2612 teljesen új nekem. Idén felmondtam a munkahelyemen 47 évesen és úgy döntöttem, hogy megpróbálok a befektetésekből élni az életem hátralevő részében, így elkezdtem tanulni a kereskedést, ezért próbálkozok a BUX2612-vel, teljesen új nekem ez a dolog. Pár hete azt sem értettem, mit vonogat le tőlem minden hó végén a számlámról, illetve a vételárat miért nem emelte le. Ezeket már értem.
Mindig nagy pénzmennyiség volt, ebben igazad van, én ettől annyival írta mást/ többet, hogy nem elég hogy nagy pénzmenyiség van / volt, hanem hogy az emberiség 20%-nál folyamatosan nő... máshogyan a 80% elkölti minden hó végén az utolsó filérét fogyasztásra és ez áramlik a 20%-hoz.... ennek a folyamatosan növekvő pénzmennyiségnek folyamatosa áramolnia kell a tőzsdére. Másképpen: a jegybankokm hiába próbálkoznak esetleg a pénzmennyiség suűkítésével, ennek már nincs hatása, mert ennél jóval nagybb vagyon áramli át a 80%-tól a 20%-hoz, mint amit a jegybanki politika ellensújyozni tud. A tőzsdék emelkedésre vannak kárhoztata ez miatt hosszú távon ...
Nem tudom mióta tőzsdézel mutatod kezdő vagy de valószínűleg nem annyira kezdő mint beállítod. Nekem megvan amikor 1250nél senkinek nem kellett otp. Oké ott gazdasági válság alja volt. Aztán 3000nél kínlódodott, lasszóval nem találtunk vevőt a piacon, ott poshadt. 2020ban covid után 7800körül tartottam lelket otpsekben, kutyának nem kellett, egyszerűen nem tudott elindulni, hiába mutatta ék a kitörést. Most esni nem akar, noha teljes agymenés ez a meredek grafikon több éve korrekcio nélkül
Neked van még shortod? Közgazdaságilag igazad van, én egy dolog miatt látom értelmét az emelkedésnek. Brutál mennyiségű pénz van a gazdagoknál, nekikmindegy hogy 5 vagy 4 százalék a kamatszint. Elkölteni nem tudják, a 4-5 százalék nekik nem pénz, maradnak a tőzsdén. És az ó pénzmennyiségük csak nő folyamatosan, hiszen a népesség 80%-a elkölti a teljes bevételét, ami folyamatosan a népesség 20%-hoz vándorol... képtelenség nekik elkölteni, megy a tőzsdére...
Kár ennyit töprengened. Téged igazol a piac,megy fel. Este jól beverték USAt FED után, erre reggelre felnyomják pluszba. Piactorzítás van. Nem tudom meddig tehetik ezt meg. Azt sem ez mire jó.
Igen, akkor hoztam volna helyes dontest, ha kockazatcsokkentes miatt eladom. Bar hogy is alakul ma, ez mar szerencsejatek nekem, nem volt jo dontes a reszemrol
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!