Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2015. 09. 16. 10:13
Előzmény: #6559  signal2
#6560
signal2
signal2 2015. 09. 16. 09:52
Előzmény: #6556  jacksonhole
#6559
A vészéfkbehúzás valóban erős érv a kvóta ellen...

ATYAÚRISTEN!
Törölt felhasználó 2015. 09. 16. 09:48
Előzmény: #6552  signal2
#6558
"A kvóta csak a menekült státusz idejére vonatkozna, nem végelges maradásra."
Így igaz, a menekült nem kap állampolgárságot, és amikor a hazájában biztonságos lesz a helyzet, nyugodtan vissza lehet toloncolni. Sokakkal ellentétben én úgy látom, hogy Merkel egyáltalán nem hülye, valószínűleg most majd mindent be fog vetni, hogy a nagyhatalmak és az EU rendezze a szíriai helyzetet, és amikor az megoldódik, akkor a nagy többséget vissza fogja paterolni, kivéve azokat, akik tényleg hasznosak Németországnak.
exmnbs1 2015. 09. 16. 09:47
Előzmény: #6556  jacksonhole
#6557
jacksonhole 2015. 09. 16. 09:43
Előzmény: #6552  signal2
#6556
Ráadásul a kvóták a gyakorlatban sem alkalmazhatók (ld. tegnapi, berlinbe tartó német vonat esete: többszöri vészfékbehúzás, stb.).
Az a gond, hogy hiába találja ki az Uniós vezetés, hogy pl. Romániában kell elhelyezni 5ezer migránst, ha ők nem ott akarnak élni.
A kvóta tehát kb. úgy erőlteti Juncker, mintha a Holdon élne.

Phylaxa 2015. 09. 16. 09:38
Előzmény: törölt hozzászólás
#6555
Ezért is őrültség amit eddig csináltak. Ha ennyire kell nekik, akkor célirányosan vigyék be őket az országukba. Tervezetten és más országokat hagyjanak békén.
signal2
signal2 2015. 09. 16. 09:32
Előzmény: #6551  Törölt felhasználó
#6554
Erről már kijött a napokban egy jelentés, miszerint eddig kb 4.000 terrorista jöhetett így Európába eddig.
Törölt felhasználó 2015. 09. 16. 09:31
Törölt hozzászólás
#6553
signal2
signal2 2015. 09. 16. 09:28
Előzmény: #6550  pandatag
#6552
"Kvóta látszatmegoldási léte: lerágott csont.(nem a valódi problémára ad választ, meghívó az otthonmaradóknak, és arányosan nőhet ahogy nő a tömeg, mit kezdesz, ha majd 5 milliót kell elosztani, pedig az elemzések szerint ez még csak a kezdet..stb....stb )"

Mit kezdesz a már itt lévőkkel? 5 millió? Spekuláció, költői túlzás. A kvóta csak a menekült státusz idejére vonatkozna, nem végelges maradásra. Éppen minket tehermentesítene.

"De, erről egyszerűen meg lehet győződni, tessék népszavazást kiírni a kérdésben." Egyetértünk! Kár, hogy az Orbán-kormány úgy ellehetetlenítette ezt az intézményt, hogy gyakorlatilag nincs esély rá. Megcsókolhatod a sejhaját!

Törölt felhasználó 2015. 09. 16. 09:27
#6551
Javaslom mindenkinek, hogy ezt nézze végig és próbálja értelmezni (25:50-től van egy érdekes szivárogtatás is benne):
link
pandatag 2015. 09. 16. 09:20
Előzmény: #6549  signal2
#6550
Kvóta látszatmegoldási léte: lerágott csont.(nem a valódi problémára ad választ, meghívó az otthonmaradóknak, és arányosan nőhet ahogy nő a tömeg, mit kezdesz, ha majd 5 milliót kell elosztani, pedig az elemzések szerint ez még csak a kezdet..stb....stb )

Ami a véleményt illeti, jól látod.
Jelenleg az a vélemény amit az unió vezetői megpróbálnak erőltetni, köszönő viszonyban sincs az UNIÓ 500millás lakosságának többségi véleményével. De, erről egyszerűen meg lehet győződni, tessék népszavazást kiírni a kérdésben. Ettől korrektebb, reálisabb, demokratikusabb megoldás jelenleg: nincs.

+
Merkel évtizedes kancellári pályafutásának legnagyobb léptékű és leggyorsabb kudarca ez. A történet pedig még nem ér itt véget, hiszen 1. úton vannak és útra készülnek azok a további százezrek (milliók), akik az elmúlt alig néhány hét hurráoptimista német nyilatkozatai bátorítottak az elindulásra 2. Németországban is jön az ősz, a tél meg a jövő év, és meg lehet majd nézni, mikor mennyi migránsnak lesz elege a sátortáborokban, kiszuperált kaszárnyákban és egyéb szuper helyeken való tétlen üldögélésből. 3. Mikor lesz ugyanebből elege az adófizető, dolgozó német állampolgárok döntő többségének. És mikor fog ugyanez politikai változásokhoz is vezetni.
signal2
signal2 2015. 09. 16. 09:12
Előzmény: #6548  pandatag
#6549
Ez nem az igazság, hanem két vélemény.
Mi a te véleményed,
Mi a baj a kvótákkal?
Amit pedig legtöbbször bírálnak a magyar helyzettel kapcsoaltban, hogy képtelenek vagyunk a legalapvetőbb ellátást is biztosítani a azoknak, akik benyújtották a menedékkérelmet, és várakoznak az elbírálásra.
Azzal természetesen egyetértek, hogy meg kell védeni az EU-t.
... csak éppen nem menekültektől. Ez nem egy támadás az EU ellen! Miért harcolunk folyton, ha nincs háború? Ha a magyar átlagban tényleg olyan, hogy mindig kell egy ellenség, akkor nem csodálom, hogy a nem ezt gondoló kisebbség menekül innen.
pandatag 2015. 09. 16. 09:05
Előzmény: #6547  signal2
#6548
or: A mi törekvésünk az, hogy Európa egészében helyre álljon a rend. Aminek feltétele, hogy az unióba kizárólag törvényes úton lehessen érkezni. Mi megtesszük a magunkét: Magyarország jogkövető. Jó lenne, ha a többi uniós tagország is követné a példánkat – itt most elsősorban Görögországra gondolok. Azért bántottak minket annyit az elmúlt hetekben, mert betartjuk a valószínűleg már eleve elégtelen szabályokat.
link

link

Robert Fico, aki a bevándorlási krízist a legnagyobb Európát érintő válságnak nevezte a második világháború óta, értelmetlennek és elfogadhatatlannak nevezte a kvótákat, ugyanakkor bírálta az Európai Unió csúcsvezetését, amiért az a válság kezelésével összefüggésben eddig nem hívta össze az EU tagországok állam- és kormányfőinek csúcsértekezletét.

"Azt is tudjuk miért, mert olyan igazságok kerülnének a felszínre, amelyek több tagállamnak kellemetlenek lennének" - hangoztatta Robert Fico. Kifejtette: ilyen "kellemetlen igazság" , hogy a Líbiát lebombázó uniós tagországok, vagy azok, amelyek támogatják a szíriai polgárháborút, közvetlenül hozzájárultak a migrációs krízis kialakulásához.

"Ha büntetni fogják a tagállamokat, mert saját véleményük van, az az Európai Unió végét jelenti" - Így Fico.

Az igazságot sokan nem szeretik, ez az igazságot nem érdekli.
signal2
signal2 2015. 09. 16. 08:54
Előzmény: #6546  exmnbs1
#6547
Így a németek:

"A müncheni főpályaudvar egyik szárnyát az újonnan érkezők fogadására alakították át, tolmácsok és angolul jól beszélő önkéntesek irányítják a vonatról leszálló menekülteket az adatfelvevő helyre.
Élelmiszercsomaggal és ivóvízzel látják el a menekülteket, és igyekeznek távol tartani tőlük azokat a személyeket, akikről feltételezik, hogy szalafista, azaz szélsőséges iszlám propagandával akarják csábítani az egyedül érkező fiatalembereket.

Eddig a jelek szerint az ilyen célú próbálkozásoknak nem sok sikere volt, mert az újonnan érkezők elsöprő többsége éppen azért jön Németországba, hogy békében élhessen.

A rendőrségi szóvivő szerint az egyre nagyobb gyakorlattal rendelkező német rendőrök leleplezik a menekültek turpisságait, például azt, hogy sokan abban a hitben, hogy a szírek feltétel nélkül menedékjogot kapnak, magukat szír nemzetiségűnek vallják, és csak akkor hajlandók beismerni, hogy iraki kurdok, amikor a feltett kérdésekre képtelenek arabul válaszolni.

Utóbb valamennyien rájönnek arra, hogy a migránsok azonos bánásmódban részesülnek, annak ellenére, hogy Németország lassan valóban elérkezik teherbírásának határához."

Így a magyarok:
"Amit az új törvények bevezetése után a magyar kormány csinál embertelen és jogilag is abszurd. Egy olyan helyzetet hozott létre, amelyben meggátolja, hogy a menekültek áthaladjanak az országon. A kormánynak hétfőn az EU-s belügyminiszterek tanácskozásán lényegében lehetősége lett volna elfogadnia azt az ajánlatot, amely 54 ezer menekültkérelmi eljárást átvesz Magyarországtól, és ezzel 0-ra söpri ki az országra háruló terhet. Orbánék máshogy döntöttek. Ők a menekültek ellen harcolnak.

Ahelyett, hogy az EU a tagállamok döntő többsége által szorgalmazott megoldásba állt volna bele, a kormány inkább magyar megoldást választ, vagyis inkább fideszest.

Aki Szerbiából jön és menekültkérelmet nyújtott, attól megkérdezik, Szerbiában nyújtott-e be kérelmet, ha igen, visszaküldik az eljárás lefolytatására, ha nem, elutasítják a kérelmet pár óra papírmunka után, arra hivatkozva, hogy Szerbia biztonságos ország. Szerbiát a magyar kormány egy törvénnyel nyilvánította biztonságos országnak. Persze lehet fellebbezni Szegeden. De a menekülteket nem engedik be Magyarországra, így nem juthatnak el Szegedre a tárgyalásra, bár fellebbezni tudnak. Ellenben a fellebezés idejére nem maradhatnak az országban. Pluszban pedig a magyar kormány él azzal a lehetőséggel, hogy az összes kérelmezőt egy évre kitiltja a schengeni övezetből. Pont mint az irodalomtanárunk, aki gyűlölte az osztályunkat, és levonta a maximum külalak és helyesírás pontot mindenkitől érettségin.

Tehát a menekültek jóhiszeműen és jogkövetően bejönnek a tranzithelyekre, és lényegében minden ocsmányságot elkövet velük szemben a kormány, amit csak elkövethet.

A menekültek állnak a magyar határnál, ahol véletlenül egy hónap alatt olyan rendszert tudtak előállítani, amely sajnos egyszerre csak pár embert tud kezelni. A két tranzitponton tíz darab, 3-4 fős konténer van, és csak akkor engednek be új embert, ha valaki már végzett. A menekültek százai pedig a mezőben várakozhatnak. (Percről percre tudósításunk a határról itt.)

A magyar kormány arról is elfeledkezett gondoskodni, hogy ellátás jusson azoknak, akik a kérelemre várnak. Minő véletlen. Ahogy az is, hogy a szerbekkel nem kommunikált a magyar kormány, sutba dobva az elmúlt tíz évben nagy nehezen felépített barátságot.

Persze lehet menni Horvátország felé, ahol a szerb-horvát határon még mindig sok helyen aknamezők vannak, és át lehet majd kelni a Dinári-hegységen vagy az Alpokon, hogy Ausztriába érjenek ezek az emberek. Pluszba kicsit még fokozhatunk egy kis szerb-horvát határvitát.

Lehet ezt máshogy hívni, mint kegyetlenség? Lehet utálni a menekülteket, lehet gyűlölni őket, de attól még emberek lesznek, és emberekkel nem bánunk így, nem szopatjuk őket halálra. Az egészben az elképesztő (persze amellett, hogy ezzel lényegében jogalap született arra, hogy bármilyen emberrel, magyarokkal is így szórakozzon a Fidesz), hogy simán csinálhatna mást is Magyarország, kérhetne még több segítséget, és a kvótarendszeren kívül is lenne lehetőség a ránk jutó terhek levételére, kb. 0 forintból emberségesen bánni ezekkel az emberekkel.

De Orbán Viktornak víziója van, és európai mértékű politikus akar lenni: ehhez pedig nem drága neki a konfliktus, az emberek szenvedése. Inkább választja a kegyetlenséget teljesen értelmetlenül, ha ez szolgálja politikai céljait. Mi pedig ülünk és szépen lassan elfogadjuk a 22-es csapdáját."

exmnbs1 2015. 09. 16. 08:25
Előzmény: #6545  exmnbs1
#6546
új
exmnbs1 2015. 09. 16. 08:25
Előzmény: #6541  _pampa_
#6545
úgy megbízásod van?
exmnbs1 2015. 09. 16. 08:23
Előzmény: #6542  _pampa_
#6544
pandatag 2015. 09. 16. 08:10
Előzmény: #6542  _pampa_
#6543
Mi a felelőssége azoknak a szülőknek, akik a gyerekeikkel beszállnak 50-en egy 10 főre szabott csónakba és nekiindulnak a nyílt tenger felé. Allah megsegít?
_pampa_ 2015. 09. 16. 07:46
Előzmény: #6541  _pampa_
#6542
Ezek azok a brutális csúsztatások amire semmi szükség!

"Az ENSZ és a Nemzetközi Migrációs szervezet csalódott. Szerintük a döntés hiánya miatt újabb menekültek veszhetnek a tengerbe."
atv.hu

A migráns azért indul az életveszélyes útra mert az ENSZ nem tud MEGFELELŐ menekülttábort biztosítani számukra!

Ezért ne hárítsa a felelősséget Európára! Főleg ne a keleti felére aki teljesen vétlen a ok keletkezésében!
_pampa_ 2015. 09. 16. 07:18
Előzmény: #6540  Bumbika
#6541
Nem értem,hogy a szerbek miért nem csitítják őket? Azt sem, hogy miért nem szállítják el egy lezárt határról?

Így teljesen azt a tévképzetet ébreszthetik a migránsokban, ha elég agresszívek lesztek akkor beengednek titeket!

Ott kellene lenni az ENSZ,AI, stb... munkatársainak és nyugtatni a tömeget.

Ilyenkor hol vannak?

Magyarország lezárta Szerbia felől a határát. Megteheti!
Ahogyan az ENSZ szerint meg védheti! Igen,megvédheti az illegális behatolóktól!

Ezt kellene elmagyarázni az embereknek, meg azt,hogy ERŐSZAKKAL nem érnek el eredményt!

Amennyiben a mostani határzárásnál az ERŐSZAK győz, akkor Európának vége!
A már bent lévő migránsok minden országban ERŐSZAKKAL fogják érvényesíttetni az AKARATUKAT!

Ebben a nehéz helyzetben nem bírálni kellene a magyar kormányt, hanem mindenben segíteni!

"Amennyiben Röszke elesik, akkor elesik,Pozsony,Bécs,Berlin,Párizs,London" stb...

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek