félig off (technikai): Pannynál volt egy hír januárban (?), hogy árjegyzői szerződést hosszabbítottak 2027 végéig, de a mennyiséget lecsökkentették 3600-ról 2500 darabra, erről ott voltak gondolatcserék. Alteonál 2000 darabra emlékszem és +/-300 bp max. sávra, kerestem, hogy hol állhat most az árjegyző, de nem jött ki a matek. Úgy látom, BÉT+MBH ezt is lecsökkentették valamikor 900 darabra. Csak erről szerintem nem volt hír... (könyvben darabra nézve nem olyan jó, de mondjuk az árjegyzői pakk mérete az eredetihez hasonló marad, durván kb. 5 M Ft)
"Összességében a várakozásunknak megfelelő, jelentős javulást mutató negyedik negyedéves eredményről adott számot az ALTEO. A január elején publikált előrejelzésünk szerint az elkövetkező években a most látotthoz hasonló nettó eredményt és tovább javuló EBITDA-t várhatunk, amit az új (impresszív) stratégia megvalósulása írhat felül, méghozzá pozitív értelemben. Mind a célárat, mind az ajánlásunkat felülvizsgálat alá vesszük."
Jajj, de szép. Minden meetingről ilyen hírekre akarok kijönni. :-Đ Jelentés nekem tetszik, stabil a cég, illetve jól reagálnak a +/- változó környezetre is, folyamatos a fejlődés, de ezt tudtuk. Lehet, hogy az árfolyamemelkedés egy kicsit gyors most, ez a 6k szint megpiszkálása nekem nem tűnik annyira meggyőzőnek, mint ahogyan átvitte az 5k-t, de majd alátámasztják a további hírek. Áprilisig (előterjesztésig) sok dolgot nem várok, de bármikor beeshet valami hír. És előtte is szabadulnak fel még márciusban állampapír pénzek. Szerintem még ma vagy holnap reggel jöhet a Miró kommentje is, MBH-t napokon belül saccolom, illetve szerintem lassan a Scope is adós egy update-tel, mert még a 40 mrd-os hitelszerződésre sem reagáltak.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.