Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 12:20
Előzmény: #131738  maxwax
#131740
I know in your line of work time is money! :)    Akkor nem is értem, hogy miért vagy rendszeresen itt? :) Én is délután megyek füvet nyírni, ha nem esik az eső. Szép napot!
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 12:15
Előzmény: #131736  maxwax
#131739

Szerintem ennek a topicnak, az ebben lévő hivatkozásoknak nem is az a célja, hogy a másikat meggyőzze, hanem az, hogy mindenki a saját véleményét elmondja/leírja.
.
Szeged szép város, még rokonok is élnek ott, az egyikről cikk is készült, hogy 90 éves kora felett is bejárt az egyetemre és tanított. És gyermekei is ott élnek, ketten még tanítanak is az egyetemen, sőt ... Érdekes lenne, ha éppen te ... Ahol én élek, ott is viszonylag elfogadó közösség él, külföldiek is dolgoznak, és csaknem mellettem lakik az egyik legnagyobb ellenzéki párt vezetője, és névnapokon át is járunk egymáshoz. Persze, nem a politika a téma, hanem olyan, ami közös, ami összeköt. A külföldiekhez visszatérve, a filippínókat például kimondottan kedveltem, mert a gyáregységben az egyik leghatékonyabban dolgozó, megbízható és szerény emberek, akik még a fizetésük egy részét sem veszik fel, hanem utaltatják haza. Volt olyan, hogy az Intersparban előttem voltak, megismertek és jóval nagyobb tiszteletet mutattak, mint a magyar vagy az ukrán dolgozók, pedig nem követeltem meg soha. No, és a lényeg, hogy kevesebb volt a készpénzük, és a bankkártyájuk nem volt náluk, de kisegítettem őket pár-ezer forinttal. El sem tudod képzelni, milyen hálásak voltak. Másnap bejöttek hozzám és vissza akarták fizetni, de nem fogadtam el. Szóval szerintem valahol itt kezdődik az elfogadás, nem pedig az utcán laptopokkal és mobilokkal vonuló illegális migránsok "befogadásánál".
.
Én egy megyei jogú városban élek, de azért Pécshez és Budapesthez is kötnek bizonyos szálak, de tanultam Belgiumban is, és a munkám miatt több - nemcsak európai - városhoz kötnek "munkahelyi szálak". A nagyobb városok mindig is toleránsabbak, befogadóbbak és liberálisabbak, mint a kisebbek, ahol viszonylag zártak közösségek élnek. És ez nemcsak Magyarországra vonatkozik.
maxwax
maxwax 2024. 03. 23. 12:08
Előzmény: #131737  Sehmet
#131738
Okoskodhatsz, de lepattan rólam! Leírtam, mit gondolok, ráadásul gyönyörű idő van és megyek vissza a kertbe. Több értelme van, mint veled foglakozni, mert számomra a legfontosab, a legértékésebb a világon az időm. 
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 12:01
Előzmény: #131734  maxwax
#131737
Csak a bevezető részt idéztem, de az nem "ollózás". Akkor nézzük meg, hogy mit jelent az "ollózás". Egyrészt ez nem újságcikk, hanem a topicban hozzászólás, másrészt a forrásmegjelölés is ott van, belinkelve. Ez nem szakdolgozat, hogy az Oxford, Harvard-féle hivatkozási szabályokat kelljen rá alkalmazni. :) De az újságcikknél is kell a hivatkozás, és nálam ez megvolt, azért írtam, hogy ....
.
"Ollózás főnév -t, (-ok), -a 
.
1. (hírlapírás)   Az ollóz (1) igével kifejezett cselekvés; újságcikknek részben v. egészben való kivágása és más újságba való beillesztése. A vidéki lapok régente jórészt ollózással készültek. ||   a. (átvitt értelemben, rosszalló) Vmely írásműbe, cikkbe mások cikkéből, könyvéből nagyobb részeknek jórészt szó szerint való átvétele, a forrásra való hivatkozás nélkül. Ollózással készült tanulmány. || b. (rosszalló) Ennek eredménye; összeollózott cikk, írásmű. Ez ollózás, nem önálló munka.” (Arcanum)
maxwax
maxwax 2024. 03. 23. 11:54
Előzmény: #131732  Sehmet
#131736
Mi soha nem fogjuk egymás véleményét elfogadni, egymást meggyőzni, mert más a szubjektumunk.  Hiába olvassuk ugyanazt, pontosan a személyiségünk miatt mást is szűrünk le ugyanabból.  
Egyébként Svédország miatt kicsit érintett vagyok. Persze, vannak ott is változások, de szeretnék én itthon úgy  élni, mint ők. 
Tudod miért szeretk Szegeden élni? Mert abba születtem, hogy az egyetem,  a kutatóintézetek miatt természetes, hogy élnek külföldiek a világ bármely részéből, különböző bőrszínnel a városban és persze ne felejtsem el a vajdaságiakat sem. Itt egy elfogadó közösség él, ezért képtelen a fidesz nyerni.
gazmber 2024. 03. 23. 11:49
Előzmény: #131727  gazmber
#131735

vannak itt akik teljesen, szándékosan félremagyaráznak egy esetleges 'kormánybuktatást' és az abban való segédkezést..is
az a qrmány, ha egy tisztességes rendes, törvényesen működő qrmány lenne akkor hiába szervezkedne bárki bármivel elég nehéz lenne bukásra bírni...
viszont ha az qrmány egy 'ajlas szemét maffiózók'(?) gyülekezete akkor bárkinek akinek lehetősége van igenis kötelessége tenni azért, hogy oda kerüljenek ahová valók és ezért minden - törvény előtt elfogadott, megtűrt ezközt be is kell vetni... (?) szvsz
maxwax
maxwax 2024. 03. 23. 11:41
Előzmény: #131731  Sehmet
#131734
Pontosan tudom, miért írtam, hogy ollóztad. Ha a clod az volt, hogy a cikkre felhívd a figyelmet, akkor bemásolod a linket és nem vágsz ki belőle egy hosszabb részt, ami talán éppen a felvezetés volt. 
Nem kell ezen megsértődni.
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 11:18
Előzmény: #131729  maxwax
#131733

No, akkor még pontosabban: egy cikk belinkekelése nem "ollózás", másrészről pedig próbáld értelmezni, hogy a cikk által hivatkozott kutatás eredménye mi volt:
.
"A kérdőívet 2022 február 1. és március 4. között összesen 238-an töltötték ki. A lekérdezés módszertana nem teszi lehetővé, hogy az eredményeket általánosítsuk a Svédországban élő magyarok teljességére nézve, de ahhoz mindenképpen fogódzót nyújthat, hogy egy hozzávetőleges képet kapjunk a válaszadók problémaérzékeléséről. Eredményeink azt mutatják (1. ábra), hogy a svédországi életet személyes tapasztalatból ismerő válaszadók nagy részének véleménye szerint valóban romlott a helyzet az általunk megkérdezett területeken. Ez leginkább a gazdaság állapota, a közbiztonság, a közhangulat, illetve az általános életszínvonal tekintetében igaz, itt a válaszadók nagyobb része (55,4 % – 66,5 %) adott negatív választ („jelentősen romlott” vagy „kicsit romlott”)." (a hivatkozott cikkből, és nem a magyar helyzettel összehasonlítás részéből)
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 11:12
Előzmény: #131729  maxwax
#131732
Tökéletesen tudom, hogy mit írtam, és ezt így is gondolom! De próbáld meg összefüggésében értelmezni, amit írtam, különös figyelemmel az ennél rosszabb alternatívák elutasítására.
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 11:10
Előzmény: #131729  maxwax
#131731
Szerintem nem tudod, mit jelent az "ollózás". Légy szíves guglizd ki, hogy most mire hivatkozva írtad ezt, és tedd fel a topicra, hogy én is tudjam, mit kamuzol, mivel és miért szórod magadról a sarat másra!
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 11:08
Előzmény: #131536  bigyula
#131730
"Varga miért is tartott balhétól" - no, itt a lényeg, te írtad le! Egy, önmagát ügyvédnek tartó férj és családapa nem balhézik, hanem jogszerű eljárással teremti meg a jogi helyzetet, amit szeretne. Persze, hogy nem fér ebbe bele sem a balhézás, sem a "kormánybuktatás" annál, aki nem küzd személyiségzavarral. Az sem fér bele, hogy hülyeségeket beszéljen arról, hogy az OBH-alelnök mama egy, állítólag alakulás előtt lévő párt "zászlóbontó nagygyűlésében" segédkezzék. Vagy nem tudja ez a fickó, hogy mit beszél, és még mást is kellemetlen helyzetbe hoz, vagy ha igaza van, akkor dühöng a demokrácia, mert még egy, az EU által is bírált, állítólag kormányérdekeket védő igazságügyi szervezet, amelynek Szájer felesége volt az elnöke, kormánybuktatásra szerveződő összejövetelben segédkezik az OBH alelnök mama, ami még egy, szimpla bírónál is szigorú fegyelmi vétség - már a rendszerváltozástól kezdve, előtte pedig bűncselekmény volt.
maxwax
maxwax 2024. 03. 23. 11:01
Előzmény: #131726  Sehmet
#131729
Már megint aszerint ollózol vmiből, ami szerinted alátámasztaná a fideszes meggyőződésed. 
Nos, olvasd végig és akkor bánni fogod, hogy felhívtad rá a figyelmünket :) 
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 10:57
Előzmény: #131544  bronz
#131728
Igen. De eddig sem védtem semmit és senkit. hanem bemutattam a másik oldalt is egyrészt, másrészt pedig csak annyit írtam, hogy vannak problémáim a Fidesz több intézkedésével, azonban nála a mérleg serpenyője még mindig az ő javukra billen, figyelemmel az ellenzék összeszedettségével, és informális vezetőjük korábban bizonyított "kormányképességével". Úgy gondolom, hogy ezzel az aktív szavazók többsége is így van, és remélhetőleg az ország jövőjét meghatározó választások már olyan gazdasági körülmények között lesznek, amelyek most a bizonytalanok táborát növelők visszatérésére is hatással lesz. A morális megújulásra van elsősorban igény, aztán jöhet a többi.
gazmber 2024. 03. 23. 10:53
Előzmény: #131723  maxwax
#131727

teljesen jogos, hogy a mocskos fülkés izék korrupt susmogását végre 'rögzíthette' vki...hajrá még több ilyet...
azt mondják mindig , ha tudomásod van korrupcióról tégy feljelentés...aztán kiröhögnek mert semmid sincs amivel igazold, csak a kósza szóbeszéd...
most ha lesz akkor legalább lehet némi 'izzadás' a karmelita körül, mert más következmény ebben a tróger izék világában úgyse valószínű... (?) szvsz
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 23. 10:48
#131726

A NATO-csatlakozás nem oldotta meg a svédek belső válságát
.
https://www.portfolio.hu/krtk/20240323/valosagos-foldi-pokol-lett-svedorszagbol-akkora-a-valsag-az-orszagban-hogy-az-mar-nem-is-igaz-676401
.
"A fenti, idézőjelben lévő cím talán túlzónak és hatásvadásznak tűnik, ugyanakkor meglehetősen hűen adja vissza valóságot. (Írásunk címét többek között a következő hír inspirálta.) Már amennyiben „valóság” alatt a hazai média, illetve a politikai közbeszéd egy része által az elmúlt években Svédországról kialakított képet értjük. Kutatásunkban azt vizsgáljuk, hogy ez a narratíva mennyiben tartható, amennyiben tudományos szempontok szerint összegyűjtött adatok és percepciók segítségével tárjuk fel azt, hogy valójában mit is tudunk a svéd társadalom állapotáról, és mit látunk, ha mindezt Magyarországgal hasonlítjuk össze. Jelen írás egy most kezdődő kutatás első eredményeit foglalja össze"
geza77
geza77 2024. 03. 23. 08:59
Előzmény: #131720  ronaldinyo
#131724
ki mondja és mit akar elérni vele?  ki is ez a Szaács Árpád: 
Szakács Árpád (Köröstárkány, 1980 –) erdélyi származású magyar újságíró, szerkesztő, könyvkiadó, kommunikációs szakember; a Mediaworks volt főszerkesztője, Dúró Dóra főtanácsadója. 
(Bayer Zsolttal közös munka) A kultúra diktatúrája, Kárpátia Stúdió Kft., Köröstárkány-Kápolnásnyék, 2018
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szak%C3%A1cs_%C3%81rp%C3%A1d_(%C3%BAjs%C3%A1g%C3%ADr%C3%B3)
mediaworks:  
Országos napilapok 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mediaworks_Hungary_Zrt.
ennyi
maxwax
maxwax 2024. 03. 23. 08:57
Előzmény: #131721  ronaldinyo
#131723
Amúgy mit fizetnek ezekért a kommentkért, mert ahogy elnézem, számtalan topikba kommentelted ugyanazt, amit ide is? 
maxwax
maxwax 2024. 03. 23. 08:54
Előzmény: #131719  ronaldinyo
#131722
Amióta elhangzott, hogy hangfelvétele van, amit nehéz cáfolni, nos azóta azt nyomja a fidesz és ezek szerint te is, hogy milyen jellemtelen az, aki hangfelévtelt készít egy "baráti beszeéletésen". A mai világban lövésünk sincs arról, hogy mikor, hol, ki és milyen felvételt készít rólunk. 
Valószínűleg Magyar Péernek akkor már átlépték a tűrésküszöbét, ezért vette fel. A Pegasus nem volt problémád? Ez most igen? 
Amúgy Varga Juditnak tuti ajánlottak vmilyen pozíciot a fideszhez közeli világban, hogy némán mondott le, viszont most megszólalt. Más nők családon belüli erőszaka esetén érzéketlen volt, most hirtelen fontos lett a saját ügye. 
ronaldinyo
ronaldinyo 2024. 03. 23. 08:40
#131721
WHO DIKTATURA-DIGITÁLIS DIKTATURA.MAGYARORSZÁG ELVESZETT?GRATULÁLOK MAGYAROK.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek