Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Konszenzus: 8,55–9,10 mrd EUR ➡️ Alulteljesítés (a sáv alja alatt)
A piac itt stagnálást várt, de a Porsche kisebb
visszaesést hozott.
2) EBIT (üzemi
eredmény)
Tényleges: 595 millió EUR
Konszenzus: 565–631 millió EUR ➡️ A sáv alsó-középső részén, de nem erős
A piac inkább 620–630 milliót várt, tehát
ez gyenge középmezőny.
3) EBIT-marzs
Tényleges: 7,1%
Konszenzus: ~8–9% ➡️ Jelentős
alulteljesítés
Ez a legkritikusabb adat, mert a Porsche célja 15–17%
hosszú távon. A 7,1% messze alatta van, és a piac ezt nagyon figyeli.
4) EPS (egy
részvényre jutó eredmény)
Tényleges: ~0,40 EUR
Konszenzus: ~0,47 EUR ➡️ Gyengébb a vártnál
5)
Járműkiszállítások
Tényleges: 60 991 db
Konszenzus: ~70 000+ db ➡️ Erős alulteljesítés (–14,7%)
Ez a modellváltás (Taycan, Macan EV) miatt
várható volt, de a piac így is negatívan értékeli.
6) Nettó cash
flow
Tényleges: 514 millió EUR
Konszenzus: ~300–350 millió EUR ➡️ Jelentős felülteljesítés
Ez az egyetlen pozitívum.
8) Modellmix –
fontos megjegyzés
A Porsche kiemeli, hogy:
a Taycan frissített modellje még csak most fut fel
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart m1-en az látható,h telizöld aljú, felső kanócos gyertyák próbálják megfogni 27100-nál. ideig-óráig. az alsó telizöld mutatja a vételi erőt. Robotka kimaxolta a 27100-et másodjára is...
van az a mondás, hogy 1 nap esés nem esés. az még mindig csak korrekció. Hát ez most lehetne az. Irány NQ réstöltés 27116-27158 ha elakad a GAP előtt 27116 előtt, akkor onnan oldalazás lefele.
Sajnos nem zártam 27000nál, bíztam abbanmh legalább 4h aljig lenéz, 26900-ig, 26880+20, mutyi. tehát lifityiszt. olaj plafonon, nq meg +100..27000-ról. a p....ba már de tényleg.........
Na jónapot.. Újra Nasdaq shortba 27.230-ról.. a szépséghiba az,hogy közben olaj shortokat is nyitogattam,és ez elvitte a nyerőt..Az Opecből való kilépést nem vettem figyelembe..
Lattam tobbszor, mennyit dolgozol, gratula, remelem tudod tartani 80% felett a gain/loss aranyt. Dehogy tudom. Március 30 óta kőkeményen letérdeltem. Azóta se kaptam magam össze. Sajnos.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?