Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Én elsősorban nem erre hegyezném ki a dolgot, hisz ez a "jó helyen" nyitott pozikkal kikerülhető. 9500-on, 10-15%-os emelkedések után azért valahol már egyértelmű, hogy olyan túl hosszú veszteségsorozat már nem jön.
Szerintem a gond ezzel a módszerrel az, amit Birger Schafermeier ír le a könyvében: Ha ezzel a módszerrel kereskedsz, gyakorlatilag azt éred el, hogy mindig akkor van nagy pozícióméreted, mikor az árfolyam ellened megy (hisz olyankor veszel további kontraktusokat.)
Ettől függetlenül nyilván helytálló az is, amit idéztél, csak szerintem nem ez a legfenyegetőbb egy 9500-as daxnál nyitott short-sorozatban.
"...Valójában a módszer csak akkor működne, ha a játékosnak végtelen sok pénze lenne, és bármilyen sokáig, és bármekkora tétekkel játszhatná a játékot. A valóságban előbb-utóbb bekövetkezik egy olyan hosszú vereségsorozat, ami alatt elfogy a pénze, vagy eléri a megengedett maximális feltehető összeget. Így a martingale-t játszók általában sok kis nyereség után egy katasztrofális veszteséggel fejezik be a játékot."
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?