Topiknyitó: Portfolio 2012. 01. 06. 17:02

Megalapozatlannak tartják a leminősítést Matolcsyék  

Ugrás a cikkhez
A Fitch mai bejelentése, miszerint megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot megalapozatlan volt - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium péntek délután kiadott közleményében, amely a Fitch mai döntésére reagál. 2012.01.06...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=161035
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
aliben 2012. 01. 07. 06:48
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Én meg azt nem értem, hogy egy ország vezetésével megbizott embernek miért nem kell átesni komoly pszichológiai vizsgálaton, mint oly sok alattvalójának.
Sok ámokfutó diktátort meguszhatott volna a világ.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 07. 01:49
Előzmény: #16  szivacs
btw. a tudások szó semmit nem jelent :)
ezt mondta a belső hang? dadog? :)
pedig kölökkoromban sem voltam dadogós, akkor ez az előző életemből jön :) vagy a szívcsakrámból, netán isten igéjéből :)

válassz az ezo dolgok közül, ők is kitalálnak valami magyarázatot a dolgokra, ha nincs rá logikus magyarázat :)

1x egy indiai jógi azt magyarázta, hogy az álmunk miért bizonyíték a lélek létezésére :)

persze baromság volt, és én amúgy még tisztelem is a keleti bölcseleteket, stb.

csak mondjuk a dogmatikus "bármibe belemagyarázunk bármit" típusú dolgokat nem mindig...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 07. 01:45
Előzmény: #16  szivacs
rá kellene nézni a klavira :)
uio

ez a sorrend
nincsenek közvetlenül egymás mellett, de igen közel vannak, és egyetlen elütésről beszélünk... majd ha 1000-ből 869-et látsz ilyet, akkor szólj :)
az e-t és az a-t is gyakran felcseréli az ember, pedig még csak nem is egy sorban vannak, de filózz nyugodtan a pszichológiáról, ha adsz valami forrást is hozzá, mert így bemondásra ilyen tudománytalanul hangzó elméletecskét csak nem hiszek már el :)

az irományos dolog meg baromság... a párommal semmi értelmes vitát nem lehet folytatni, erről van szó. bepótolom estefelé az "intelligens vitára irányuló igényem"... régóta írok sokat egy-egy alkalmommal, ami azért is tűnhet soknak, mert ritkán írok, de akkor meg ált. sokat.

de ne hidd el, linkeld ide inkább valamelyik okostojás pszichomókus eszmefuttatását, hátha találok benne valami hasznosat... ha meg saját kútfőből jött, hááááát :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 07. 01:18
Előzmény: #14  Dezso_Laszlo
honnan tudod, ki milyen konstruktív? bárki részt vehet akár a topikokon is, de a civil életben meg pláne társadalmi célú mozgalmakban, stb.
az meg, hogy sokan igyekszenek az elméletedben kimutatni annak gyengeségeit, inkább vedd építő jellegű kritikának... pl. aki nem örül annak, hogy igyekszel valamit megvalósítani, amire hited szerint szükség van, az biztosan kicsinyes, hiszen amiben gondolkodol, az egyértelműen működik bizonyos esetekben, persze nem 30 paksnyi méretben, de mondjuk pár megawattot állítanak úgy elő...
ha ez növekszik, mert tettél valamit, az jó mindenkinek...
nem is látom be, miért kell mimóza-léleknek lenni, amikor itt max. negatív "beszólásokat" kapsz, az üzleti életben meg akár az álmodból rémálom is lehet, pl. ha a hatóságokkal kell megküzdened, stb.
nem azt mondom, hogy akik kritizálnak, azok fel akartak készíteni indirekt módon, de hogy sok szamárságot is kijelentettél, az biztos, lásd 2060-ra összeomlik a növényvilág, amitől 1500-2000 C fok vagy mennyi lesz, etc.
nyilván a kötelező 6 éves sorkatonaság sem valami nyerő ötlet, bár az nem ütközik természettudományos tényekbe :)

a társadalmi részéhez nem szólnék most hozzá, elég későre jár, meg amúgy is: itt kb. mindenkinek az az érdeke, hogy minél fejlettebb társadalomban éljen, így igaz az, hogy mi itt a fotelből hiába vagyunk jobbító szándékkal, ha az alkoholizmus, erőszak etc. "tombol odakint"
szivacs
szivacs 2012. 01. 07. 01:18
Előzmény: #15  upgrayeddAKS
ha elütés lett volna, nem téma, mindenkinél előfordul, de nem az (nem is egymás mellett vannak a betűk a klavin), mélyebbről jött, a belül kimondott hasonló hangot írtad le öntudatlanul, az vitte az ujjadat erősen mellé - ami éppen arra a belső bizonytalanságra utal amiről írtál és amit valójában túlzott igyekezettel akarsz elfedni a túlpörgetett irományaiddal :-)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 07. 01:02
Előzmény: #12  szivacs
mondanám, hogy kicsinyes dolog egy elgépelésbe belekötni, de inkább csak annyit mondok, hogy kösz a sajtóhiba helyreigazítását :)
végső soron olyan tempóban bomlasztod a kurmányt az NGM élén, hogy ennyit igazán elnézhetek neked :)
kérhetek egy dedikált példányt a "mi kis ábránk"-ból, amit 1999 szilveszterén készítettél a szabadságfokunkról? :)
végső soron egy ravasz forradalmár dedikált műve, aki megbuktatja a rendszert, az sokat fog érni 1x :)
Dezso_Laszlo 2012. 01. 07. 01:00
Előzmény: törölt hozzászólás
Pár napja demokráciához szóltam hozzá, említettem, hogy a nép uralma irracionális. Ezt úgy értettem, hogy a többségi akarat és a helyes döntés között oksági összefüggés egyáltalán nincs, a korreláció mértéke pedig igen nagy szórást mutat. Ennek is megvan a magyarázata. Van, amihez mindenki ért (de tényleg, pl. a kenyér minősége), az ilyen kérdésekben a helyes döntések jól korrelálnak a többségi akarattal. De - sajnos - vannak olyan üzleti területek, ahol a hazai választók túlnyomó többsége enyhén szólva tájékozatlan, az ilyen kérdésekben a korreláció - természetesen - tart a nullához. Ezért írtam, hogy DINASZTIKUS TÁRSADALOMBAN, ahol a szülők átadják tapasztalataikat a gyerekeiknek, ott a döntések helyessége sokkal inkább biztosított, mint egy ALACSONY MŰVELTSÉGŰ, demokratikus társadalomban.

A topik jól mutatja ezt, bár akik szakértelmük alapján segíthetnének (penznyelo, etc.), azok átálltak negatív tevékenységre (egyoldalú, javaslatok nélküli kritikára), tkp. tanultak ovitól és társaitól (akik ellenzékben épp ilyen romboló tevékenységet folytattak).
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 07. 00:58
Előzmény: #12  szivacs
"Vannak viszont olyanok, akik nem ilyenek, az ő tudásuknak nem része annak tudása, hogy milyen keveset tudnak - na ők szokták a legnagyobb bajokat okozni."

na ezzel a marketing-rizsával kivételesen egyetértek... van pl. egy kretén kormány, amely ki akarja oktatni közgazdaság-tanból a fél világot: majd mi megmutatjuk, hogyan kell csinálni...
érdekes, hogy az ÖSSZES kísérletük kudarcba fulladt eddig, mi több: más országok hasonló kísérletei is...
szóval ez a kurmány megpróbál perpetuum mobile-t előállítani annak ellenére, hogy eddig soha senkinek nem sikerült, de majd nekik, a félművelt analfabétáknak biztos sikerül majd...
ja és ennek a kurmánynak nagyon sok olyan drukkol, hogy "csak még egy kis erőfeszítést, és biztos meglesz a siker", akik szintén fenti kvalitásokkal rendelkeznek (félművelt analfabéták)
na ez az igazi probléma, amiből talán rájössz, hogy mi a gebasz ezzel az országgal... minden idióta, aki belelapozott egy hvg-be, azt képzeli magáról, hogy gazdasági szakember, miközben még a sok éves, stb. tapasztalattal rendelkezők is azt mondják, hogy kb. ez meg ez lesz, ill. talán ezt meg ezt el lehet érni, stb.

erre fel ezek a félművelt analfabéták tutibiztosra mondják, hogy a háttérhatalom a vérünket akarja (akkor is,ha az logikátlan), mindenki összeesküdött ellenünk (akkor is,ha az logikátlan), másokra nem pikkelnek, csak ránk (akkor is,ha az logikátlan) és a kormány meg fogja találni a helyes utat akkor is, ha az az út logikátlan (persze aki keres, az talál, és megtalálják benne a saját belső, ámde primitív logikájukat)

a világ nem fekete meg fehér, de a szubhumánok és akiket a szubhumánok megfertőztek a maguk idióta mémjeivel, azok azt akarják hinni, hogy de...
szivacs
szivacs 2012. 01. 07. 00:35
Előzmény: #10  upgrayeddAKS
Kösz a szükséges +t, imádóim bosszúságára :-)

"vannak, akik belül nagyon is bizonytalanok, pl. mert tudják, hogy nagyon kevés a tudások" = tudásuk, pl. kontaminálnak :-)

Vannak viszont olyanok, akik nem ilyenek, az ő tudásuknak nem része annak tudása, hogy milyen keveset tudnak - na ők szokták a legnagyobb bajokat okozni.
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 00:23
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Jut eszembe, árulja már el valamelyik Fidesz hívő, hogy a nagy magyar szabadságharc hol tart? Hogy milyen célt szolgál ez a buta és gyerekes szembehelyezkedés a nyugattal?

Most nagyobb a mozgásterünk 320 Ft-os eurónál vagy 265-nél volt az? Most nagyobb a mozgásterünk 11%-os hozamszintnél, vagy 6-7 között volt az? Most nagyobb a mozgásterünk bóvliban, vagy eddig volt az? Most nagyobb a mozgásterünk, hogy az EU folyton figyelmeztet, vagy eddig vol az? Stb.

Értem az üres lózungot a függetlenségről, de szerintem jelen pillanatban sokkal jobban függünk, mint bármikor máskor...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 07. 00:19
Előzmény: #6  szivacs
de hogy ne szomorkodj, adtam pluszt, mert nagyon lemínuszoltak... :)
én nem vagyok olyan kicsinyes, mint settenkedő bakács tamás :), aki suttyomban mínuszolgat, mert beszóltam neki :) és megbántottam
1x amúgy le is írtam egyik vitámban, hogy ez nagyon jó módszer a sötétség eloszlatására :)
mármint az ego zúzása :)
vannak, akik belül nagyon is bizonytalanok, pl. mert tudják, hogy nagyon kevés a tudások másokhoz képest, ezért sem szoktak nagyon kijelentéseket tenni, teóriákat, munkahipotéziseket közölni, és inkább kérdezgetni igyekszenek, amivel amúgy marketing-fogás gyanánt jól tudják leplezni tájékozatlanságukat... megfigyeltem pl. hogy ún. pénzügyi tanácsadók képesek ezt a trükköt jól alkalmazni... a másik, amikor jól hangzó szakértők véleményét mondják el, persze az összefüggéseket nem látják át, mert lövésük nincs a közgazdaságtanról, pénzügyekről, etc.

de a lényeg végül is az, hogy a life-long learning koncepciót propagáljam... nem írok túl hosszút, mert nem olvasod el :) és akkor nem rohansz tanulni :)
Törölt felhasználó 2012. 01. 07. 00:12
Szivacs, te egyre színvonaltalanabb vagy. Én a szivacsok helyében már kikértem volna a névazonosságot. Pedig egy szivacs se képes sokra.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2012. 01. 07. 00:12
az a baj, hogy könnyebb ezt szabályozni, pl. IQ-hoz kötni, etc. mint bizonyos kampányfogásokat megtiltani a politikusoknak.
az igazi persze utóbbi lenne, de a gyakorlatban lehetetlen kivitelezni... tehát mégoly bizarr is, akkor is jobb megoldás, mint hagyni, hogy a könnyen félrevezethetők elúsztassák az egész országot pl. úgy, hogy gyöngyökért eladják a szavazatukat a többet ígérőknek (most nem is a választási csalásra gondoltam)
lehet, hogy fáj az igazság, de az emberi faj történelmében mindig is az aljanép volt a fejlődés korlátja, azokhoz fordultak ill. őket használták ki az aljasok (vallási vezetők, királyok, politikusok, etc.)
szivacs
szivacs 2012. 01. 06. 23:47
Na van aki meg az ellenkezőjét akarja:
"Választójogot minden fogyatékos állampolgárnak!"

Pali, akkor most mi legyen???
szivacs
szivacs 2012. 01. 06. 23:45
Előzmény: törölt hozzászólás
Le a demokráciával!
Váltsák le a népet!
Hülyék ne szavazzanak!
Ja, hogy ki a hülye? Aki nem arra szavazna, akire Bekre_Pal mondja!
ts3 2012. 01. 06. 18:40
Előzmény: #3  myrath
Nem értik, hogy ha az embereknek nincs kenyere, akkor miért nem esznek kalácsot.
Bekre_Pal 2012. 01. 06. 18:22
Törölt hozzászólás
myrath 2012. 01. 06. 17:33
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Nem értik miért nincs meló, nem értik miért zúgolódnak az emberek a szegénységtől, nem értik miért megy külföldre az értelmiség, miért viszik ki a pénzüket a befektetők, miért nem jön ide friss tőke-beruházás, miért baszogatja őket mér az európai jobboldal is....és még sorolhatnám....sajnos!
Törölt felhasználó 2012. 01. 06. 17:10
Előzmény: #1  portfolio
Nem értik a lemonősítést, nem értik, miért ugrott az országkockázat, nem értik, miért ugrottak a hozamok, nem értik miért esett a Ft. Én meg nem értem, mit keresnek ezzel a tudással vagy hozzáállással ott, ahol vannak.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek