"Masszív felvásárlásokra számít idén a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a BlackRock World Mining Fund portfólió menedzsere, a bányászati vállalatok körében. Az árazás ugyanis a szektorban most igen kedvező, a magas készpénzállománnyal rendelkező vállalatok ezért fokozhatják felvásárlási tevékenységüket." (Portfolio)
Gyors számolást végeztem:
- 228 millió euró az 228*307=70000 millió Ft, ami 70 milliárd kb.
- ez a cég negyven százalékát érte tegnap este, azaz a 100 % az 175 milliárd Ft.
- gondolom a pénz sürgős, így talán a cég még többet is ér, az új tulaj nyilván diszkont áron vásárol be, de ez nem is fontos
-ha jól emlékszem 50valahány millió részvény van összesen, de nincs 60.
- eszerint diszkont áron valaki 3000 Ft-ot fizet kb. részvényenként.
- mivel ezt senki nem hiszi el a jelek szerint, kivéve a kitalálóját,meg pár jobbsorsraérdemest, ezért javaslom, hogy mindenki csináljon, amit akar.
Viszont az egészet úgy foglalnám össze, hogy ez nem büntetőügyi, mnb-s vagy hasonló jogi probléma, hanem Lipótmezőt azonnal bővíteni kell, ha lehet minden kerületben és városban nyissanak egy kihelyezett tagozatot, egyik szárnyon az átbaszók, másikon az átbaszottak. Esténként lehetne Monopolyzni, vagy Gazdálkodj okosant játszani. Persze csakis játékpénzzel. Lefekvés előtt jöhetne ex, az ápoló és elmondhatná az átbaszottnak, hogy mekkora balfék, az átbaszónak pedig, hogy mekkora g..i:)
Engem csak az érdekelne, hogy mi történik villanyoltás után. De az már olyan szép, hogy el sem merem képzelni.
nem kapnák meg a cianidosra.szóval szerintem inkább nem cianidos, környezetvédő technológia lesz a Hun Miningnál, plusz EU-ban is betiltják a cianidos bányászatot 1-2 éven belül,vagy múlva.
meglátjuk mi lesz itt.
mennem kell,jó éjt! feküdj le te is,nem éri meg ennyit netezni,függőséget okozhat könnyen,de ezt most komolyan mondom! a végén függő leszel,vagy vagy már!
erről a cianidos nem cianidos felvetésről az jut eszembe a genya időkben milyen lelkesen szidták a First Solart a technológiájáért és dicsőítették a nemlétező genyásat
mint az összes előző is, aminek 5-ször tolták ki a határidejét és ami pl arra alapul hogy létezik szállítási lehetőség)))))))
ki fog majd ingyen bányászni és főleg minek, mégcsak alig több mint 30 éve áll ott a kitermelt barit)))))
Erről tud valamit? Ugye, ha újranyitják a rudabányai bányát, akkor környezetvédő, tiszta technológiával fog majd a jövőben folyni a bányászat? Remélem igen!!
Az EU-ban egyébként nagy valószínűséggel 1-2 éven belül véglegesen betiltják a cianidos, környezetszennyező bányászati technológiát!
(Áder János köztársasági elnök Úr is kezdeményezte ezt már az EU Bizottságnál, plusz más parlamenti pártok is támogatják a betiltását)
ilyen kérdésekről beszéljünk itt, ne is foglalkozzunk az állandó pesszimistákkal.
Reálisan, objektíven elemezzünk mindent, így a jó.
beígért összegek 2013 júl óta:
100m tőkeemelés, 1.3m részesedés eladás
4m tőkeemeéás
228 m hitel
2992000t barit ára és foglalója
1m barit ára foglalója mind EUR
Mindenképpen írok majd bővebb választ, észrevételt, amint több időm lesz fórumozni.
Szakmai kérdéseket is fölvetek itt a fórumban, amiket érdemes lenne megbeszélni itt.
A ma esti hír szerintem elég pozitív és én bízom is a cégben, a szakmai menedzsmentben is (bányászatban jártas szakemberek), hogy a kemény, kitartó munkájuk beérik és lesz gyümölcse!
Szerintem ez a normális egy cégnél (legyen akár tőzsdén jegyzett vagy nem jegyzett), hogy dogoznak rendesen a cégnél, van valós gazdasági tevékenység (akár több éves tervezési, előkészítési munkák után) és nem a részvényekkel való spekuláció a fő cél!
Ez itt a lényeg, fejlődjön az ország, legyenek új munkahelyek és ha újra is nyitnak bányákat, akkor ez történjen tiszta, környezetvédő technológiával és ne cianidos technológiával!
HUNMINING -- a magyar bányászatért
Lesz-e valaki,aki rátalál Rudabányára?
Üdv: