Tehát akkor 1 nagy lehet kevés lesz B.CS. leváltásához.
Furcsa ezt írnom 1 olyan papírról amivel milla felett vagyok nyerőben 1,5hét alatt,de ha megjelenne 1 nagy és sikerülne leváltani,tuti emelkedést indítana el.
Tv2 engedély a Szigetre csak a kezdés előtt 1-2 nappal várható:)
Érdekes!!!Tényleg Gerendainak érdekében áll elbizonytalanítani a kicsiket?Ki gondolja azt komolyan,hogy pl.2 nappal a kezdés előtt nem kap engedélyt a Sziget.Nevetséges.
Ami viszon a lényeg.B.CS. tényleg fél,hogy valaki-kik átveszik tőle a hatalmat.Hír a BÉT-en.Ezt csak kiragadtam belőle:Egy Részvényes vagy Részvényesi Csoport sem gyakorolhatja a
szavazati jogok több mint 20 (húsz) százalékát.
A „Részvényesi Csoport” azon Részvényesek csoportját jelenti,
amelyek befolyását a tkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény
mindenkor hatályos rendelkezései értelmében nyilvánosan mköd
részvénytársaságban történ befolyásszerzés tényének, illetve
mértékének megállapítása során egybe kell számítani.
13
Amennyiben egy Részvényesi Csoport a szavazati jogok több mint 20
(húsz) százalékával rendelkezik, a Részvényesi Csoport összes
szavazati joga 20 (húsz) százalékra csökkentend olyan módon, hogy a
Részvényesi Csoport által utoljára szerzett részvényekhez (vagy azok
érintett hányadához) kapcsolódó szavazati jogokat figyelmen kívül
kell hagyni.
Minden Részvényes köteles az Igazgatóságot tájékoztatni arról, hogy
maga vagy a vele azonos Részvényesi Csoporthoz tartozó Részvényes
tulajdonában tartja-e a Társaság részvényeinek 20 (húsz) százalékát.
Azon részvények vonatkozásában, amelyek megszerzésével a részvények
vagy a szavazati jogok 20 (húsz) százalékának a meghaladása
megtörtént, a Társaság a részvénykönyvbe bejegyzi, hogy azok alapján
szavazati jog nem gyakorolható.
Tehát 20% szavazat fölé nem mehet senki.
Ez eddig nem tudom,hogy volt-e.B.CS. félti a pozicióját.Talán ő már tudja,hogy ki-kik veszi.Mi még nem.
Köszi a választ!
És ez miért is volt jó a papírnak? Akkor amikor hirtelen 26 forintról 200 valamennyire emelték akkor elosztották 10-zel a darabszámomat, és magyarán azóta kétszer annyit ér a részvényem? Olyan mintha most 26 forint helyett 43 forinton állna? :D
Várható a névérték elérése? Ebben a nagy Görög meg egyéb válságban hogy-hogy felfele megy a papír?
Aki itt hápog, hogy ez igaz-e, annak azt mondom igen :D
Nyaralok, meg dolgozok, és nincs időm nézegetni minden nap. Sajnos :( Most OTP-ben gondolkozom, hogy fektetek egy kicsit, mert ez a szar hónapok óta csak esik. Talán névérték emelésnél kellett volna hígítanom, és akkor talán nincs akkora károm a 100 forintos esésről :D
Annyi történt, hogy a névérték ezer forint lett 100 helyett. Ezért a részvényeid darab számát tizedelték. Így most van 200 db. részvényed, jelenleg 412ft. db áron. Semmilyen kár nem ért, bár erről volt némi vita, van aki szerint igenis ért. Szerintem nem ért, ugyan annyi a pénzed, mint a névérték emelés előtt csak a db. szám változott.
Mi az Isten történ? Most látom, hogy az Econet megszűnt, és Est-Media lett? MIért? És hogy a francba? Azon az értéken számolt papírjaim meg felhígultak? Volt vagy 2000 részvényem, erre meg most csak töredéke van. A tökömbe már. Vártam hogy visszamenjen 100 fölé és 1 hónapig nem néztem mia fene van, és erre meg beolvasztották?
Valaki le tudja írni tömören, hogy mi történt? És ilyenkor ami értéken volt,ahány forintom volt abból hoztak ki annyi részvényt amit tudtak?
Te én tényleg még egyszer megkérlek, ha idézel, azt a szövegkörnyezettel együtt tedd meg. Ha nem érted összefüggésében, arról nem tehetek. Ha ott elolvasod az előtte lévő hozzászólásokat, akkor biztos lefog jönni neked is, hogy az írásom irónia volt. Biztos tudod, az mit jelent.A smile-t is látod a végén, gondolom.
ESTMÉDIA.HU
és kellő komolyságot az uraktól
(hi-hi..............:)))))))