Topiknyitó: Portfolio 2010. 07. 28. 11:35

Magyarország szenvedte el az egyik legnagyobb népességfogyást tavaly  

Ugrás a cikkhez
Több, mint 500 millióan élnek az Európai Unió 27 tagállamában a 2010. január elsejei állapotokat tükröző Eurostat-adatok szerint. Egy év alatt ez 1.366 milliós népességnövekedésnek felel meg uniós szinten, eközben Magyarország azon tagállamok közé...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136542
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ujonc 2010. 08. 05. 12:13
Előzmény: #196  Törölt felhasználó
Az indokaidon nincs mit cáfolni!
A kérdés az, hogy mi az egyénnek a prioritási sorrend?
Te mammon isten oltárán áldozol. A pénz ami téged motívál. Mások (köztük én is) ezt háttérbe szorítják. Sokkal könnyebb beleülni egy jól (jobban) működő valamibe, mint létrehozni azt.
Széchenyi a világ bármely részén élhetett volna, nem ezt tette, megvoltak az indokai.
Persze gazdag volt. Itt is jól élnek a gazdagok, de vette a fáradtságot és megpróbált jobbítani Nemzete sorsán.
Ezen különböző értékrendű emberek nem fogják tudni meggyőzni egymást. Vagy én ébredek rá a te igazságodra vagy a te életfelfogásod változik, mindaddig amíg ez nem lesz így, nem értünk egymással egyet.
Törölt felhasználó 2010. 08. 05. 09:59
Előzmény: #195  ujonc
a lenyeg nem ez....cäfoljatok az indokaim.........legaläbbis probäljätok meg$$$$$nem sokat kell visszaolvasni.......
ujonc 2010. 08. 04. 20:42
Előzmény: #194  Törölt felhasználó
Ez szép dolog volt! Gratulálok!
Azonban nem felejtheted el, hogy ott nem csak te tettél a hazádért. Hogy addig eljuss igencsak támogatott az ország. Abban az időben az élsportolóknak járt a sportállás. És még mielött elkezdenéd, igen máshol, jobb anyagi körülmények között lévő országban még jobban tudták, (tudják) támogatni a kiugró teljesítményt.
Sajnálom, hogy elfordítottad az arcod az országtól. Sok szerencsét!
Törölt felhasználó 2010. 08. 04. 14:56
Előzmény: #191  szivacs
bocsi 2 percem ismet van...a haverodhoz...aki hüle halljon meg ilyen modon....szerelem...stb ok bärmi lehet....egyebkent is magyarok vezetik europäban az öngyilkossägi listät..........ha mär euroban is 7 szämjegyem lesz.....en nem fogok ilyen tenni........de a lenyeg nem ez.....leirtam az indokai,hogy miert is nem erdemli meg magyarhon az olyanokat ,mint en is-----azokat kell pro es kontra megcäfolni.......egyebkent 86-ban a vilägbajnoksäg-kezlabda 2 helyezest elert csapatanak kerettagja voltam-------ennnyit a magyarsagrol......az indokaim cäfoljätok......
ujonc 2010. 08. 03. 17:03
Előzmény: #189  Törölt felhasználó
Megértem azokat akik, így gondolokodnak mint te. Egy életünk van(?).
Azonban leszólni azokat akik másképp döntenek nem szép!
A vendéglátóst meg, aki csak úgy bemondásra adózik, hát egy kicsit furi.
Gyere haza őstermelőnek! :- )
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 17:02
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
jobban járunk, ha kint maradsz és élvezed az osztrák/bevándorlók paradicsomát "KISMAGYAR":)
amúgy ezt a hülyeséget, hogy "nagymagyar" honnan szeditek ilyen nem létezik, vagy magyar valaki vagy NEM magyar
se nem kicsi, se nem nagy, egyszerűen Magyar
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 16:57
Előzmény: #189  Törölt felhasználó
Tudod volt egy gyerekkori barátom, egy emeleten laktunk, együtt fociztunk az udvarban. Fiatalon kiment Bécsbe (bocs Wien), boltban dolgozott a Mariahilferen, aztán tulaj lett, nagyon bejött neki. Batár mercivel járt haza (bocs Magyarországra) vadászni, élt mint marci hevesen, nagyon boldog volt, szórta a pénzt. Az egyik vadászaton Tolnában vasárnap hajnalban a magaslesen golyót tett be a sörétes helyett és végzett magával. Scheissschuss! Sajnáltam.
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 16:56
Teljesen mindegy hogy hol,mikor,mi vagy ki de a megfutamodás gyáva dolog. És aki gyáva az is marad. Nem elfutni kell hanem felvenni a kesztyűt bár ezt hiába magyarázom egy gyáva embernek.
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 16:48
Előzmény: #186  szivacs
Egyetertünk...ha az lenne-----de n em az$$ es aki egy picit is foglalkozik komolyan vele-lätja mär regen-makro es mikro szinten is a jövöt$
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 16:48
Múltkor még a két dzsiped miatt jelentgettek fel az irigyeid. Kamuzol össze-vissza:)
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 16:45
Előzmény: #185  Törölt felhasználó
meg egy aprosäg---itt a szep kis sportkocsim nem zavar senkit...mint mutyisztänban---ahol m inden irigy birka naponta jelent fel miatta.....VIEL Kraft und Geld zumNichts----was schön langsam Ungarn wird........und wird-leider-----nicht vergessen meine Worte§§§§§§
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 16:43
Előzmény: #183  Törölt felhasználó
Ausztriában jó - az osztrákoknak.
Ausztriában jó - a magyar bevándorlónak, ha kipróbálod, megtudod 20-30 év múlva, hogy jól döntöttél-e.
Bár nekem úgy tűnik, hogy te szíved szerint itt maradnál, ha ez is egy legalább olyan normális ország lenne, mint Ausztria. Szerinted ki fogja megcsinálni helyetted és amikor elkészült szól neked, hogy jöhetsz élvezni?
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 16:41
Előzmény: #180  Törölt felhasználó
az a baj veletek NAGYMAGYAROKKAL......hogy TI szolgäljätok kim csak igazän a rendszereket.....tartom:mutyisztän----adozz es kussolj...jog es k0vetkezmenyeknelküli valami......ha ez kell nektek---csak örizzetek es hüen a nagy kupacot.....ha nem erted mit <<rok---az is azt jelzi-hogy nem az en hibäm miatt nem vagyunk egy szinten........szembesülni klellene vegre......es nem fräzisokat pufogtatni....
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 16:36
Előzmény: #177  ujonc
küzdeni akkor kell-ha van ertelme.....itt rend van....ez is fog m,aradni§§§
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 16:35
Előzmény: #176  szivacs
ahol a penzem kell es csak az az hungary----szerintem---itt kint beszelgettem a kocsmärossal-recepciossal.....nincs penztargepe...bevall amennnnyit akar nagykertöl elhozott tetetlek alapjän es beken hagyjäk$$$$$$ levegöt veszel mutyisztänban...miböl;;;;;
ujonc 2010. 08. 03. 15:25
Előzmény: #181  Törölt felhasználó
:- )
Ez mekkora figura!
Mindig meg tud nevettetni!
Pár száz évvel ezelőtt udvaribolondnak jó lett volna!
Aztán ha túl komolyan vette volna magát, lecsapták volna a fejét.
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 15:21
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 14:52
Előzmény: #175  Törölt felhasználó
már írtam neked, ha máshol boldogabb leszel menjél próbálj szerencsét
a többi no comment
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 14:11
Előzmény: #178  ujonc
Ez a szöveg is megérne a nagy hazafi tollából egy elemzést:

"nekem az a hazám ahol pénzt keresek és meg is élek belőle"
ujonc 2010. 08. 03. 14:10
Előzmény: #177  ujonc
Ja! És a páromnak a táskájából Ausztriában emelték ki a tárcámat. És érdekes volt Ausztria elnégeresedését is konstatálnom!
Vegyülj, keveredj!
He he! Felejtsd el a gyökereidet!
Ez valakinek jó (elárulom nem neked)!
ujonc 2010. 08. 03. 14:07
Huh!
Ez nagyon gázra sikeredett!
Miután az általad felismert dolgokkal szembesül az ember két dolgot tehet.
1. Küzd ellene, mert ide született, jelentenek valami megmagyarázhatatlan dolgot számára az ősei aik iránt tiszteletét így tudja leróni.
2. Ez a könnyebbik. Elsomfordál, mondván mennyivel könnyebb az élet itt vagy ott.
Magyarország névre halgat, jól emlékszel. És mond csak az unokádnak mit fogsz javasoli, miután "cigányia" lakói kinövik az országot és nyugat felé kacsintgatnak majd? Mert gondolom te sem hiszed, hogy az Ukránokat fogják riogatni.
Három-négy generáció alatt jó sok pénzt gyűjtsetek, mert az üködnek ezzel a tendenciával már a Holdra kell költöznie!
Persze ez csak akkor lenne így, ha mindenki a te gondolkodásodat követné.
Elhiszem, hogy Ausztriában könnyebb az élet és tudom, hogy itthon nehezebb!
Bizony küzdeni nehéz!
Üdv. exHonfitársam!
szivacs
szivacs 2010. 08. 03. 12:16
"...a nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely..." - bárhová mész, ott sosem leszel otthon és csak egy jöttment bunkó magyarnak néznek, akinek csak a pénze kell, amíg van. Próbáld ki.
Törölt felhasználó 2010. 08. 03. 10:42
Előzmény: #156  Törölt felhasználó
No egy picit visszaolvastam...nekem az a hazám ahol pénzt keresek és meg is élek belőle...és nem a ADÓZZ ÉS KUSOLJ ÉS LÉGY KISZOLGÁLÚ MÁSODRANGÚ ÁLLAMPOLGÁR!!!!!!......lásd leendő cigányia---ma még magyarország névre hallgat-ha jól emlékszem....ez anagy magyaroskodás semmit nem ér.....és értelme sincs---nézz szét és láss-aki teheti elmegy...nehéz ingatlant eladni de elmegy és nem is vágyik vissza.....én sem és más sem----aki itt van...és nem nagy mutyisztánban.....apróságok:de itt kint Ausztriában 15%-kal olcsóbb a üzemanyag---a kaja -étterem sem drábább-ez a szálloda 4 csillaggal sem drágább sokkal több extra szolgáltatással----karinthia kártyával ezer helyre ingyenesen mehetsz......nem láttam véletlenül sem cigot...itt nincs lopás-betörés....a helybéliek elmondása alapján...........hol jó élni??????a házak picivel drágábbak-mint cigányiában...picit.....de kapsz egy más minőségű életet.......ez a lényeg!!!!!a benső öntudat...nos azt meghagyom magyam részéről a NAGYMAGYAROKNAK......
szivacs
szivacs 2010. 08. 02. 13:01
Előzmény: #172  Törölt felhasználó
Ha jól emlékszem annyit írtam, hogy te is hatalomba juttatad és ott tartottad az előző kormányt, amire azt írtad, hogy nem rájuk szavaztál de nem írtad meg, hogy kire és konkrétan nem is kérdeztem, meg nem is igazán érdekes. Mivel elég szűk a választék a pártpiacon és a minőség meg a fogyasztóvédelem is meglehetősen gyenge, nem jogos, ha a választókon próbálják meg számonkérni a választottak teljesítményét. A pártokrácia eddig még nem tudta bebizonyítani, hogy hasznára tud lenni Magyarországnak, inkább az ellenkezője mondható el. A megosztó szerepét azonban kiválóan betöltötte, lásd akár az itteni fórumokat is. Gondoljátok, hogy jelenleg Magyarosrszágnak érdeke a megosztottság fenntartása vagy fokozása? A jelenlegi helyzetből összefogás nélkül képesek leszünk kimászni? Ha továbbra is azt keressük, ami elválaszt, biztosan meg fogjuk találni bárkivel szemben akár családon belül is - tuti módszer a társadalom atomizálására és a cselekvőképes közösségek szétverésére! Ha energiáinkat arra fordítjuk, hogy megtaláljuk azt, ami összeköt bennünket, amiben közösek az érdekeink és céljaink, amiben együtt tudunk építeni a rombolás helyett, akkor életképes lesz a magyar társadalom. Az eszemecserének, vitának is akkor van értelme, ha az építés benne a közös cél, nem egymás legyőzése, hanem jobbá tétele.
Phylaxa 2010. 08. 02. 12:39
Előzmény: #171  Törölt felhasználó
De igen akkor is furcsának találtam, de most meg is kérdeztem. Számomra érthetetlen, hogy ilyen kérdés felmerül. Ha engem kérdezne valaki akkor a korrekt válasz a " Semmi közöd hozzá", szerintem. Én ezt válaszolnám, csak gondoltam, hogy megkérdezlek már erről, mert furcsállanám, ha bármit is el hinnél egy konkrét válaszból, ami más mint amit írtam. :)
Törölt felhasználó 2010. 08. 02. 12:34
Előzmény: #171  Törölt felhasználó
És nem mellesleg szivacs is feltette ezt a kérdést nekem...
Törölt felhasználó 2010. 08. 02. 12:33
Előzmény: #170  Phylaxa
Mi ebben a furcsa? Nekem is feltették nem is egyszer, akkor nem írtad rá, hogy furcsa... Csak akkor furcsa, ha én kérdezem ezt?
Phylaxa 2010. 08. 02. 12:32
Előzmény: #169  Törölt felhasználó
Nem tartod furcsának, hogy egy ilyen kérdésre választ vársz? Már a kérdés is furcsa, de te tudod.
Törölt felhasználó 2010. 08. 02. 12:26
Előzmény: #166  szivacs
Nem engedtem el semmit a fülem mellett, neked kifejezetten válaszoltam egyrészt pont arra a kérdésre is, amit én is feltettem neked és várnám a viszontválaszt (napok óta hiába), másrészt szintén baromira nem témába illő hány nickkel írogatsz jellegű kérdésedre is válaszoltam.

De ha valami véletlenül lemaradt, hát hajrá, kérdezz nyugodtan.

Én azért várom a választ továbbra is: kire szavaztál?
szivacs
szivacs 2010. 08. 02. 12:23
Előzmény: #164  datoja
Attól, hogy valaki nem tud valamiről, az még hathat a sorsára. A lecsúszásuk okairól sem tudtak, mégis bekövetkezett. Ez ellenkező irányba is működik. Vannak olyan országok és korok, amikor csökken a szegénység.
Hajléktalan, "mélyszegény": vannak olyan ide vezető utak, amin segítséggel vissza lehet vezetni azokat, akik maguk is hajlandók tenni magukért. Pl. elnéptelenedő falvakban letelepítés sok családnak bevált.
Csicskáztatás: köztörvényes bűncselekmény, annak megfelelően kell kezelni, nem eltűrni.
Törölt felhasználó 2010. 08. 02. 12:18
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
ő kezdte, mint az oviban
szivacs
szivacs 2010. 08. 02. 12:13
Előzmény: #161  Törölt felhasználó
Ha úhy veszed, te többel is. Bár én nem gondolom tartozás megalapozásának, ha valki feltesz egy kérdést, aminek semmi köze a témához, miközben a témához kapcsolódókat elengedi a füle (szeme) mellett.
datoja 2010. 08. 02. 12:04
Előzmény: #161  Törölt felhasználó
Most már nekem is tartozik. :)
datoja 2010. 08. 02. 12:01
Előzmény: #159  szivacs
-"Akik szegényednek, azoknak van még lehetőségük, hogy ezt helyrehozzák"
Ezt szerintem az érintettekkel levélben,vagy személyesen közöld,ők nem olvassák ezt a fórumot.
Az viszont érdekelne,milyen lehetőséget tudsz felkínálni egy hajléktalannak,egy csicskának,egy mélyszegénységben élőnek,hogy "helyrehozzák" életüket és ezután gazdagodjanak.
datoja 2010. 08. 02. 11:42
Előzmény: #162  datoja
A "három csapás törvénye"-t pedig kiegészíteném az elítélt meddővé tételével
datoja 2010. 08. 02. 11:39
Előzmény: #102  B Gabor
Szerintem aki az anyjának se kell,jobban jár,ha meg sem születik./Talán mi is jobban járunk így./
Törölt felhasználó 2010. 08. 02. 10:43
Előzmény: #159  szivacs
Szivacs, tartozol még egy válasszal.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek