Topiknyitó: Portfolio 2010. 06. 09. 16:57

Újra az önkormányzatok szedhetik az iparűzési adót  

Ugrás a cikkhez
Az önkormányzati adóhatóságok mintegy kétszer olyan hatékonyak az iparűzési adó beszedésében, mint az APEH - nyilatkozta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy frakciótársával, Zombor Gáborral közösen benyújtott...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=134374
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stock33
stock33 2010. 06. 10. 07:48
Előzmény: #1  Portfolio
#7
egyébként is a hipát el kellene törölni... a legigazságtalanabb adóforma, ami csak létezik. és egyben a legnagyobb hátrány, ha már a versenyképességen akarunk javítani. amíg ez létezik, addig hátrányban vagyunk a környező országokkal szemben. lehet bármilyen "hatalmas" adó- és járulékcsökkentéseket bejelentgetni.
stock33
stock33 2010. 06. 10. 07:42
Előzmény: #1  portfolio
#6
ekkora globális marhaságot....

kósánk szerint állítólag az önkormányzat hatékonyabb az adóbeszedésben, de ha nem tudja beszedni, akkor majd az apeh szedné be.

baromarc, legalább ne mondaton belül mondj ellent magadnak.... vagy ismered a \"hatékony\", hogy mit jelent a hatékony jelző??? az a hatékony, aki nem tudja beszedni az adót, és az nem hatékony, akitől ilyenkor várod a beszedését???

na ez tényleg komplett idiótának nézi azokat, akik rá szavaztak :)

végre kirúgtak volna párezer léhűtőt az önkormányzatoktól, errefel ez a majom vissza akarja őket hozni... ez lesz a OEP \"reform\" sorsa is (pl. nyenyi bevallások feleslegessége)? miután sikerült onnan is kiszűrni a párhuzamosságot, majd jön egy kósa szintű majom, és azt is visszacsináljuk?

jut eszembe: nekem több vállalkozásom is van, és a hipa fizetése során sose kerültem a helyi adóbeszedőkkel személyes kapcsolatba. az apeh viszont 1-2 évente ellenőriz ezt-azt. ott legalább dolgoznak, nem csak adatbázisokat buzerálnak.

korábban sokszor kérdeztem a fidesz szavazóit, hogy mit várnak a párjuktól. a tettek önmagukért beszélnek....
Törölt felhasználó 2010. 06. 09. 20:45
#5
"A korábbi szabály visszaállításától az adómorál javulását is reméli. Zombor Gábor rámutatott: az önkormányzatok közvetlenebb kapcsolatban vannak a helyi vállalkozásokkal, rugalmasabban történhet a beszedés, ha ez a két fél tárgyal egymással, továbbá javít az adómorálon, ha a vállalkozó érzékeli, biztosan helyi fejlesztésekre fordítják a befizetéseit.
"

a két fél tárgyal egymással" ...ja persze, lehet alkudozni, meg nokiás dobozokat ajándékozni

javít az adómorálon ....ja persze, mert olyan a magyar ember és a vállalkozó

ha a vállalkozó érzékeli, biztosan helyi fejlesztésekre fordítják a befizetéseit."
...nevetséges kijelentés ez is!

u.i.: hogy melyik hatékonyabb Apeh vs önkori ......ki, mikor, hogyan mérte azt,hogy melyik hatékonyabb??? semmi hivatkozás nincs erre...
togyozo 2010. 06. 09. 20:00
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
ennyit a bürökrácia leépítéséről...
Törölt felhasználó 2010. 06. 09. 18:23
Előzmény: #1  Portfolio
#3
Ez volt az eggyetlen jó lépése ezeknek a szemét komcsiknak a nyolc év alatt, mondom ezt könyvelőként ismerve az iparűzési adó bevallásának a módját. Remélem nem fogják ezt megváltoztatni, szedje csak az apeh a cuccost, egységes nyomtatványon, és tudjuk feladni ügyfélkapun keresztül.
Törölt felhasználó 2010. 06. 09. 17:13
Előzmény: #1  portfolio
#2
Akkor önkoriknál sem lesz leépítés?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek