Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 02. 25. 14:10

Államadósságunk (pénznyelőnek)  

...neked nem volt jó ott ahol van ,immáron megbújva lent a sűrűben a többség számára elérhetetlenül, neked nem tetszett, hogy dedó szerepedből ki kellett esned, mindenáron vissza akartad magad tuszkolni az "adj egy linket vagy hazudsz" szerepedbe....megint bakott lőttél.



Itt van, most ismét beírom, parancsolj. Adjak linket? Ez mind mind tárgyévi MNB és KSH adat. Ez az adj egy linket se rossz...ugyanis létrejönnek kis nevenincs hírportálok, tele ultrabal ifjú agymosott szócsövekkel,és őket linkelitek be forrásotokként. Egymásra hivatkozgattok, linkként megjelölve egy 25 éve kis srác tollából kikerekedett fősikolás szintű se tákolmányt, melynek jó ha tényszerűen a tizede igaz, írása többi része nem más mint kommentárok sora ténynek álcázva.



Tessék, jó olvasgatást (egyébként gondolod érdekel mit mondasz kire szavazol....? mert nem tudom mi? te....nagyon egyszerű)



////////////////////////////////////////////////////////////////



MNB 2. sz,.műhelytanulmányok 1993, 56. oldal :



1973 -1989 között nettó 1 milliárd dollár forrásbevonás érkezett az országba



1973 -1989 között erre a nettó 1 milliárd dollárra kifizettünk 11 milliárd dollár kamatot összesen, a kifizetetlen adóssága Magyarországnak 1989 (1990)-ben 22 milliárd dollár .



Adósság összesen tehát 33 milliárd dollár,amiből kifizetve 11 milliárd, a felvett hitel (forrás) azonban csak 1 milliárd dollár mindösszesen erre az időszakra.



1990 adósság 22 milliárd dollár, mennyi ekkor a nemzeti vagyon?



Az IMF és a Világbank hazánk nemzeti vagyonát 1990 -ben akkori dollár árfolyamon számolva kb 120 milliárd dollárra becsülte. 2009 ben a nemzeti vagyon 90 % -a legalább magánosítva lett. Erre vonatkozóan a konszenzus megvan , a különböző adatszolgáltatók adati hasonló nagyságrendről beszélnek, melyek szerint 90 % már bizonyosan privatizálásra került.



1990 től napjainkig mindösszesen 16 milliárd dollár privatizációs bevétel folyt be.



A valós érték 13-14 % -a.



Mi az a nemzeti vagyon? Sokféleképp meghatározható, nemzetünk, közösségünk vagyona, lehet ez maga országunk "piaci értéke", de egy valami bizonyos: mindannyiunk közös tulajdona volt, melyet az állam kezelt. Nem tulajdonosa volt, hanem kezelője. Az 1990-től elprivatizált nemzeti vagyon természetes személyek közösségének vagyona , a magyar állampolgároké, akik arra a kérdésre : '1990-től 20 év alatt eladhatom a tulajdonodat, 120 milliárd dollárt érő tulajdonodat 16 milliárd dollárért, úgy, hogy ebből egy árva fillért sem kapsz? " nem feleltek igennel, ez a kérdés el sem hangzott, fel sem tette senki, indok mindig volt arra, hogy miért kell sürgősen kiárusítani a stratégiai és nem stratégiai szektorokat egyaránt.



A dolog 20 év alatt sokféle köntösbe csomagolva jelent meg, egy apró példa arra, miféle módon zajlott a privatizációs játszma. 1990 után az irdatlan nagy államadósság kompenzációja reményében az MDF kormány meghirdette az úgynevezett "spontán privaticáziót" . Ennek tulajdonképpen nem volt más a lényege, mint hogy minél gyorsabban, minél több állami tulajdont adjunk el, azt sem kell nézni nagyon mennyiért, csak az első vevő vigye, hogy ebből aztán mielőbb le tudjuk faragni az irdatlan adósságunkat. Mert akkor ennek volt prioritása, a fogalom bekerült a médián keresztül a köztudatba, "spontán privazitáció". Spontán sikerült is, és spontán bagóért eladtak kombinátokat, gyárakat, üzemeket. Az első osztrák, német, brit, amerikai jelentkezőnek, aki nem forintot adott érte.

Érdekesség , hogy ezt megelőzően a REPRIVATIZÁCIÓ is bekerült igaz csak 1,5 hónapra a köztudatba, azt gyorsan negálták, mintha nem is lenne. VISSZAadni jogos még élő örököseiknek a kommunista rezsim által elrbalt magántuljadont? Hogyne....még mit nem. Eladni megint...az az üzlet, Az éri meg , visszaadni? Még mit nem.



A spontán privatizáció fogalma is hamar lekerült a napirendről, az adósságvisszafizetésből semmi sem lett, a befolyt pénzről és az adásvételek zöméről nincs semmi kikereshető hivatalos információ, a média egyik pillanatról a másikra elhallgatott, és később sem emlegették fel ezt a 8-14 hónapot. Hogy a spontán privatizáció mozgalmán belül kik milyen állami javakhoz és mennyiért jutottak hozzá, finoman szólva is homály fedi.



Nézzük, mi lett a sorsa annak a 16 milliárd dollárnak, ami befolyt privatizásiós bevételként. De előtte az MNB ről egy gondolat. Tudni kell,hogy "de jure" az MNB a kormány felügyelete alá tartozó intézmény. Ugyanakkor feles törvénnyel a kormány saját magának megtiltotta, hogy bármilyen eszközzel beavatkozzon az MNB belügyeibe. Így az MNB valójában a kormányoktól független, hiába jogilag az állam a tulajdonosa.



Ugye könnyen belátható, hogy dollárt itthon tartani értelmetlen, az csak egy papír, semmi más. Az MNB ezt a 16 milliárd dollárt szerte szanaszét a világban befektette dolláralapú és más eszközökbe, még Usa államadósságot is vásárolt. Az állam ugyanakkor kapott forintot, annyit mint ami ennek a 16 milliárd dollárnak megfelelő forint, de mindezt adóslevelek kibocsájtása ellenértékeként, vagyis kamatra. Tehát nem került ez a privatizációs bevétel közvetlenül a költségvetésbe, legfőképp nem került az igazi tulajdonosokhoz, hozzánk.



Carry trade : kamatkülönbözet, hozamkülömbözet spekuláció. Garantált magas hozammal. Egy példa : már évtizedek óta Japán alacsony, 0,5-2 % közötti kamatra ad nagy mennyiségű jen hitelt.. Ha megnézzük a magyar állampapírok hozamát, (azt a kamatot, amit megígérünk, hogy visszaadjuk), akkor árfolyamkockázatot is figyelembe véve 5-8 % közötti éves tiszta hozammal vásárolható a magyar államadósság. A magyar munka eredménye így kerül ki évente hazánkból többek közt a carry trade spekulánsok zsebébe.



1990- ben nem csak állami vagyon volt, és államadósság (lásd fent a konrét számokat). volt még valamink, ami nem elhanyagolható. Pénzeszközünk. 1990 ben az összes pénzeszköz a GDP 162 % -a volt. 2004-ben a pénzeszközünk már csak a GDP 22 %-a. Miközben akkor már az állami tulajdon 80 % -a eladatott. Látható, hogy 14 év alatt, miközben 80 % -os privatizáción volt túl az ország, irdatlan mennyiségű pénzeszközállomány hagyta el az országunkat. Ahelyett, hogy megugrott volna a privatizáció miatt, drasztikusan lecsökkent.



Nézzük hogyan alakult a privatizációs játszma részeredménye 2007 -ben. A konkrét számok a nemzeti vagyonról fent, most lássuk, mennyi a külföld összes követelése hazánk felé, másképp mondva hazánk összes tartozásállománya külföld felé ekkor, tehát 2007 -ben :



40 000 milliárd forint, akkori árfolyamon ez kb 210 milliárd dollár, Ennyi az az irdatlan mennyiségű pénz, amiért ezt az irdatlan magas kamatot kell minden évben kifizetnünk. Ma amikor a világban a nulla felé konvergálnak a kamatok, nálunk úgy 7 %, hogy csökkentés után vagyunk. Sehol a világon nincs még egy ilyen carry trade ország, mint mi (ne felejdünk, EU tag vagyunk, Törökország lehet magasabb kamattal pld, vagy Elefántcsontpart, de ott a stabilitás nem ekkora, mint nálunk.). Itt jegyzem meg, ha ennek a carry trade országnak befellegzik, és végre magunknak dolgozunk, nem spekulánsoknak, (no persze nem kis játékosok ezek), akkor a forint árfolyama duplázódhat is a gyengülés irányába. Nem veszi senki, mert nem kap érte kamatot. Józan ésszel belátható,hogy ebből az adósságcsapdából azzal lehet csak kikerülni, ha a költségvetés nem adóslevelek formájában jut forinthoz, hanem maga készít magának, ha kell. Ahogy azt teszi az Usa is, az egyesült Királyság is, Svájc is, és sorolhatnánk.



Ezt az országot alig tízmillióan lakjuk. Ha a 2007-es 40 000 milliárd forint összes külföldi követelést elosztom tízmillióval, akkor minden egyes magyar állampolgárra 2007-ben 4 millió forint és annak éves kamatai adósság jut. Gyerekre, öregre, mindenkire.



A helyzet sajnos ennél is rosszabb. Mivel a privatizáció 90 % ban megtörtént, a bankok 90 % külföldi tulajdon, a termelőüzemek 90 % -a külföld tulajdon,és így tovább és így tovább, a nemzeti vagyon tőkejövedelme nem a miénk. Az országból kimegy. Az is. Ne feledjük : ezt a tőkehozamot is nekünk kell kitermelnünk. Nekünk, akik a privatizált , idegen tulajdonú cégeknél dolgozunk, az ő hasznukat is nekünk kell kitermelnünk, nem csak a 4 millió/fő éves kamatát. Ez a négymillió persze nagyon csalós. Jó ha 3 millió dolgozó ember van ma hazánkban, Öregek, gyerekek, diákok, terhes anyukák, kismamák...ők is mind mind 4 millió kamatait nyögik. Egy három fős családnak ez már 12 millió és kamata, és ugye az anyuka és a kisbaba nem dolgozik....



A magyar gazdaság pénzügyi vérkeringésében 2007-ben 12 000 milliárd forint keringett. Ebből ezt a 40 000 milliárdot és éves kamatait, plusz az elprivatizált állami vagyon tőkejövedelmét képtelenség a magyar lakosságnak visszafizetni.2006-ban erre a kombinált hozamra több mint 8 milliárd EUR ment ki hazánkból. Ez a hozamra. Tehát csak a hozamra.



Nem megy.



És amilyen áron elkerültük pld utoljára az államcsődöt, még nem is tudható. Már az IMF-nek is tartozunk, és ha ezt hozzávesszük az eddigi tartozásokhoz....a kép egyre borzasztóbb. A lakosság terhei egyre csak nőnek, a távhőn tavaly lazítottak (még így is irdatlan a haszna ezeknek a társaságoknak), de tavaly novemberben megint elektromos áramot emeltek, mert az E-ON költségei megnőttek, és ezt a fogyasztókra hárítják. Kire másra....



"Túl magasak a bérek....." - az európai 1/4-e.



"Gondoskodj magadról, ne az államtól várd el..." -rendben, ha az állam visszaadja az állami tulajdont a népnek, (milyen alapon adta el másnak, külföldinek? ki hatalmazta errre fel, pláne, hogy ebből a bevételből egy petákot sem adott a népnek ...ez lopás), akkor adja vissza 1990-ben, és akkor rendben van, nem az államtól várjuk a gondoskodást. De így....a lakosság eladósodottsága egyéni és állam felé történő össz külföldi követelések formájában is észvesztően magas, szinte közel tarthatatlan, és akkor még gondoskodjon saját magáról mindenki? Akkor minek az állam? Minek tartjuk? Mert mi tartjuk nem? Mi csináltuk nem? MInket szolgál nem? A mi fiunk nem? Értünk van nem?



Vagy mi szolgáljuk őt?



Még egy utolsó adalék hazánk pénzügyi rendszeréhez : az állam hitellevelet bocsájt ki és az éves adót adja hozzá fedezetnek. Persze kamatra teszi. Az állam egyetlen bevételi forrása (a privatizáción felül) az adó. Csoda, hogy az adók terén már meg is dícsértek minket? (fiskális minatország - mondják a carry tradesek - és közben örülnek , van miért)



Így folyt le közel 20 év alatt az állami javak 90 % -nak kiárusítása külföldi befektetők felé, azzal a szöveggel,- hogy az adósságunknak ez nagyon jót fog tenni. Ma már nem hangoztanak semmit. Igaz, nincs is mit kiárulni lassan.



Az MDF első négy éve 1990-1994 megalapozta feles és kétharmados törvényeivel azt a folyamatot, melynek ma már vége felé tartunk. Ne feledjük, minden, ami történt, "jogos" volt, jogszerű, tehát törvényes. A felelősség ezen törvények megalkotóit terheli a totális eladósításért. és ezen törvények legtöbbje még 1990-1994 között született. Lásd mdf-szdsz paktum. Egy kormány sem akart a jegybanktörvényhez nyúlni azóta sem. Az, hogy még az adóbevételeire is adósságlevelet bocsájt ki az állam....ez már mindennek a teteje.



Akárki is nyeri meg a választásokat, megörököl egy porig rombolt, egzisztenciálisa földig taposott, nyakig eladósított nemzetet, zömmel kilátástalan és reménytelen lakossággal , jövőkép nélkül, nemzeti vagyon nélkül, hajléktalanok ezrei kóborolnak a fővárosban az utcákon, munkahely nincs, családalapítási biztonság nincs, jövőkép nincs, de ahogy nagy tanítónk mondotta : el is lehet innen menni.



No persze....szeretnéd mi?



Tehát:



1973 -1989 között nettó 1 milliárd dollár forrásbevonásra (hitelfelvételre valójában)



1990 -re 22 milliárd dollár az adósság

120 milliárd dollár a nemzeti vagyon

az összes pénzeszköz a GDP 162 % -a

(A Kádár-rezsim munkássága)



2004-ben pénzeszközünk a GDP 22 %-a.

2007 ben 210 milliárd dollár az adósság

2009 ben108 milliárd dollár nemzeti vagyon eladva 16 milliárd dollárért , maradt 12 milliárd dollár nemzeti vagyon

( 20 év rendszerváltozás munkássága)



Tehét a tavalyi állás (hozzávetőlegesen):



1 milliárd dollár forrásbevonásra !!!!



210 milliárd dollár államadósság 7 % körüli éves kamattal,



12 milliárd dollár nemzeti vagyon



(108 milliárd dollár füstté vált állami vagyon eladva 16 milliárd dollárért)



/////////////////////////////////////////////////////////////////////



No pénznyelő itt a búcsúajándékom. Rágódj rajt. Van min. De szerintem inkább csomagolj lassan te is a haverjaiddal és keress magadnak valami tisztességes megélhetést országkifosztók kifutófiúja.



Nyomj rám nyugodtan. Nem hat meg. Mint írtam, búcsúajándékom ez. A magadfajtával itt vitatkozgassak? Aki pénzt kap azért ha minél többen vitatkoznak szabadidejükben vele?



Minden jót pénznyelő.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 02. 26. 10:10
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
#60
"Csak átfutottam a topikot, de ahogy láttam, fretek még azt is észrevette, hogy a szöveget is ollóztad valamelyik szélsőjobbos lapról"
ezért kár volt mert ezzel csak magadat járattad le még jobban.
Törölt felhasználó 2010. 02. 26. 10:05
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#59
Dlph. az államadósság tulajdonosi szerkezetéről ígértél korábban adatot. Ezt a pamfletet már olvashattuk itt.

Ez, amit írtál, források nélkül, ez nem egy hiteles adathalmaz, hanem egy szokásos Drábik írás tele féligazságokkal.

Csak átfutottam a topikot, de ahogy láttam, fretek még azt is észrevette, hogy a szöveget is ollóztad valamelyik szélsőjobbos lapról.
tokos. 2010. 02. 26. 10:02
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#58
dlph,

A GDP csak a számolás miatt jött elő.

A minap pontosan azon gondolkodtam, amin te, hogy oda az állami vagyon, az adósságunk meg mégis az egekben. Teljesen jogosnak tartom a felvetést.

Mindössze annyi a volt a megjegyzésem, hogy azt nem érzem a saját problémámnak, hogy Józsi bácsi felvett plazmatévére fél milla kölcsönt, és köhögi az adósságait.

És ha ezeket levonjuk, akkor azért kisebb számok jönnek ki, és valljuk be, nem mindegy, hogy 40, vagy 20, mint ahogy az sem mindegy, hogy 200 rugót, vagy 400-at keresel egy hónapban.

A másik részből valszeg nem értünk egyet a Bokros féle tételes eü hozzájárulásra vonatkozóan. Én ugyanis teljesen úgy látom, mint ő, már mikor a bolsik csökkentették, akkor nagy ökörségnek tartottam a lépést, az eltörlése meg még ennél is nagyobb.

Az ok egyszerű, jelenleg az EÜ járulék szinte teljesen jövedelemarányos, míg az igénybevételnek semmi köze a befizetésekhez. Az, hogy ezt valaki igazságosnak gondolja-e, vagy sem, az eléggé szubjektív, szerintem amúgy nem az, de ami objektív tény, ezzel is a jövedelemeltitkolást erősítjük, hiszen aki eltitkolja a jövedelmét, semmi hátrányt nem szenved, ugyanazt a szolgáltatást kapja fél, negyed, tizedáron, vagy egyes kedvezményezettek akár ingyen is.

Amúgy tényleg, miért kell nekem fizetni a másik kúrálását? Aki b@szik dolgozni, vagy aki eltitkolja a jövedelmét?

Bokros programja amúgy nem a múlttal foglalkozik, a program arra próbál kísérletet tenni, hogy legyen lehetőségün kimászni a szarból elsődlegesen a versenyképességünk javításával. Nem mondom, hogy tökéletes, de jelenleg ez a legjobb. A szocik miatt nem szavazok rá.

Arra visszatérnék még, hogy mi van a pénzzel. Igaz, rengeteget elloptak. Ez büntetőjogi kategória. Az igazi nagy probléma szerintem, hogy egyik sem akar lépni ezügyben, ezeken a dolgokon, amik jelenleg előjönnek, csak a legbutábbak buknak le, és ami még probléma, hogy egyik oldal sem fogja elszámoltatni a másikat, hiszen tudja, hogy akkor legközelebb ő maradhat ki a szabadrablásból. Ez alól a Jobbik sem kivétel, ők még csak most kerülnek majd a zsírosbödön közelébe.

Amúgy azt gondolom, hogy a szoci a leggátlástalanabb banda, nem véletlen, hogy a privatizációk, amiket tökéletesen jó meglátással kritizáltál, a legnagyobb lenyúlások ezekben az időszakokban folytak, de miért nem számoltatta el a Fidesz ezeket a dolgokat amikor volt rá lehetősége???

Az állami vagyon nagy része az őket megelőző négy évben folyt el, nem évültek el a dolgok, lehetett volna lépni. 10-15 év után mit akarunk?
Törölt felhasználó 2010. 02. 26. 07:25
Előzmény: #51  tokos.
#57
Ez bruttó , és semmi köze a GDP hez. De oly mindegy. Vagy szerinted számít bármit is?
BKV : ez biztosítaná a nem saját autós, és nem gyalogos közlekedést Budapesten. Évente szisztematikusan brutális adóssághalmazt készít, melyet a te adóforintjaidból (is) feltőkésít Budapest városa minden alkalommal zokszó nélkül.MInt utólag kiderült, Budapest lakossága finanszírozta a BKV botrányban eddig parasztáldozatként beadott tolvajok, sikkasztók és gazdasági bűncselekményt elkövetők milliárdos nagyságrendű tolvajlásait is. Egy van a BKV ból. Ha az leáll, mert csontsoványan pincéig adósodva működésképtelenné vált, akkor Budapest lakossága ha nincs autója, gyalogolhat. A város megszűnne működni. A BKV nem állhat le. Szerinted miféle pénzből van feltőkésítve minden évben? Az a pénz honnan van?
MÁV : sokat hallani a BKV botrányról, hogy bű...meg bá.. meg ujuj és hűha. Ez az elterjedt együgyű szlogen, hogy "csontvázak esnek ki a szekrényből" - nos, van szerencsém egy nagyon magas beosztású MÁV vezetőt személyesen is ismerni. Egy laikusnak halvány fogalma sincs arról, milyen nagyságrendű pénzről van szó ott. MÁV-ból nincs több. Ha az leáll, vége az országnak Az ország leáll. Ne feledd, nem csak személyszállítás létezik. Az a kisebbik üzlet. És persze nem megkerülhető feladat. Áruszállítás : óriási biznisz, hatalmas. Földi halandó el sem képzeli. Tranzitforgalom biztosítása. Ha a MÁV leállna, mert az adósságai miatt nem tudna működni tovább, az országunk leáll. Hibernálódna. Olyan hatalmas , monstre vállalat a MÁV és olyan elképesztő pénzösszegek áramolnak kontrollálatlanul benne (befelé ömlik és elneyeli mint egy feneketlen kút), ami a BKV hoz képest a Himalája. A MÁV szekrényeiben tízszer százszor akkora és annyi csontváz esne ki, ha azt valaki kinyitná végre. De nem nyúlnak hozzá, ez túl nagy falat. Ebbe mindenki keze benne van az elejétől. Ebben megvan a konszenzus, hogy nem piszkáljuk. Ha ehhez egy független banda hozzányúlna, mindenki bukna. Az egész magyar vezérkar.Egyben. Pártoktól függetlenül. Olyan nagy üzlet. Szerinted ezt kinek a pénzéből tőkésítenék fel? És tőkésítik fel a mai napig?
Nem akarod beleszámolni ezt sem? Jó. Ne számold bele. Pedig mi fogjuk ezt is kifizetni, eddig is mi fizettük.

OTP. Nem egy van belőle, ez egy bank Ez igaz. Akár be is dőlhet. Gondolja a felületes szemlélő. Csakhogy...mégsem. Hazánk pénzügyi vérkeringésébe olyan mélyen benyúlik mint egy ezerkarú polip. Egész le a háztartások szintjéig. Nem dőlhet be. Szerinted kinek a pénzéből lenne feltőkésítve? Milyen pénzből volt feltőkésítve ? (honnan volt pénze srv-re amikor 1500 körüljárt az árfolyam - mert ugye ennyi pénzért gondol egyet egy olajsejk és lenyeli keresztbe hazánk elsőszámú stratégia bankját és végigveszi pld a zuhanást 1800 tól ameddig esik, neki mindegy).
Vagy te nem ,látod miféle pénzből tőkésítették fel? Ez egyébként szintén nem magyar sajátosság, a világ ezt csinálta az elmúlt 1,5 évben. Állami pénzből mentegette meg a saját bankjait. Növelve a már amúgy is toronymagas államháztartási hiányt. (nem ide tartozik, de elismerésem az OTP-nek, hogy a gyesről dolgozni visszament anyukákat sorban kirugdalja, no persze nem azonnal...kicsit várnak, aztán valami szakmai indokot kikotornak a szekrény legaljáról....nyilván ha feltételezzük, hogy a földbe ismeretlen mélységig lehet lefelé fúrni csak eszköz kell hozzá akkor azt mondom : mindig van lejjebb)

Nem folytatom a sort...szóval te ezeket nem számítánád bele? Jó, akkor ne számold, akkor valóban kevesebb....csak a 2/3-a.

Rendben. Tehát így a helyzet sokkal jobb? NEM lehet nem beleszámítani, de oly lényegtelen ez is. Az a baj, hogy az a trend, az a tendencia, azok a sarkalatos tények, melyeket nem tagad senki hogy megtörténtek egyet mutatnak, jelentenek, egy látszódik , a lényeg :

1990-ben NEM VOLT rendszerváltozás, csak a diktatúra változott meg, bolsevik katonai diktatúrából orosz katona támagatással, átmentünk neobolsevik pénzügyi , gazdasági diktatúrába nemzetközi bankárholding támogatással.

Ahhoz már nagyon vaknak kell lenni, hogy ezt valaki ne lássa meg. Nem?

/////////////////////////////////////////
Sajnos nem voltam elég alapos. A nemzeti vagyon privatizációjának írásakor kihagytam egy nem kihagyható komponenst, hazánk aranykészletét. Leírjam mi lett vele? Ha egy ufo ideesik, elolvassa mi történt 20 év alatt, és most felteszem neki a kérdést : tippelj kedves, mi történt az aranyunkkal? Szerintetek mit válaszol ? - Ezt : azt is eladták....kérem a hangszórót...

Surányi György 1990 és 1991 között a független Magyar Nemzeti Bank első elnöke volt, később – 1995 és 2001 között – ugyanezt a posztot töltötte be.

Tőzsdések vagytok, látjátok mi történt az USD -vel 20 év alatt, és az arany árfolymával. Csak az adatokat mondom : 65 tonna nemzeti aranyból Surányiék 62 tonnát értékesítettek 370 USD átlagáron (ezen lehet vitatkozni, nehéz adatokat szerezni, de lehet 410 is...oké., legyen annyi).

Ami viszont a lényeg : most akkor ezt, ezt a bevételt is 62 tonna * unciánként 370 usd , keressétek meg, hol van, hova került, csökkent ezzel a bruttó hazai adósság vagy sem? Nyomát sem látom sehol ilyesminek, de aki igen, az értékes információhoz jutott, mert kiderítette hova vándorolt hazánk aranytartalékának 90 % a.

Tehát még egyszer : becsaptak minket. Rútul és galádul. Rendszeráltozást, demokráciát ígértek, de ehelyett meggazdagodtak, és a saját zsebüket tömték. Kommunistából, kiszkáderből milliárdosokká lettek. A magyar nép meg elszegényedett és eladósodott. Eladták a nemzet értékeit , azt amit kommunista elődeik elraboltak az akkori tulajdonosaiktól. REprivatizávió helyett (visszaszolgáltatom a jogos örökösöknek), orgazdák lettek. Lopott holmit árulnak.De ha nem RE privatizáció, akkor az is járható út (vitatkoznék ezen, ha én lenék az egyik örökös) hogy visszaadom kollektív a magyar népnek. Úgy ahogy van, a magyar nemzeti vagyont visszaadom annak akié. A magyar nemzetnek.

Nem. Eladták újra. A hasznából pedig meggazdagodtak.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////

Figyelemre méltó ezek után ma, 2010 ben olvasni balukapitány szózatát, mi szerint pld tételes egészségügyi sarcot vezetne be. Ő ebben látja minden problémák kulcsát, ő így szeretné megoldani népe problémáit, szerinte ez a gond, és egy huszáros vágással meg is találta a megoldást. Ő, az exkomcsi, a pufajkás hajdani embere, a csomagok (elképesztő csomagok ezek) lenyomása a nép torkán 1994-1998 között, ő most ismét felbukkant , és kitalálta a megoldást.

Az ember nem tudja hogy sírjon vagy nevessen, ez már annyira überszánalmas. Ha a magyar nép ezeket megint megengedi a hatalom poros közelébe is akár beférkőzni, senki sem beszél itt 150 év múlva már magyarul.
Törölt felhasználó 2010. 02. 26. 03:33
Előzmény: #55  treff
#56
Bocs, de az ilyesféle megnyilvánulások jelentik a Jobbiktól való elfordulást, nem az általatok emlegetett hírgyárak, agtitátorok.
Csak elolvasom, és már borzongok is tőle. Brrrrrrr. :(((((
treff
treff 2010. 02. 26. 00:46
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
#55
Remélem a fajtátok hamarosan akkora pofont kap, hogy 1 évig 1 irányba fogtok menni... el a jó ..................-ba

Undorító gerinctelen bagázs.

Hajrá DLPH, kitartás!!!!
Többen támogatunk, mint gondolnád! Örülök, hogy az elmúlt évek során sem adtad fel a harcot ezzel a parazita réteggel!
Törölt felhasználó 2010. 02. 26. 00:16
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
#54
Ui:
Ha kezdő beírásod komolyabb választ igényelt volna, hidd el, szakítottam volna rá időt, ennek hiányában azonban nem gondoltam, hogy érdemes energiát feccelni bele.
Törölt felhasználó 2010. 02. 26. 00:12
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#53
Drága Öreg Gárdistám!

Őszinte hálám, hogy ilyen tartalmas és kimerítő posztot szenteltél nekem elvéve a drága idődből, amit akár családoddal is tölthettél volna.
De te már csak ilyen lelkes és önzetlen vagy, ha az ellentábor egy-két még élő tagját igyekszel - őszintén szólva teljesen eredménytelenül - a földbe döngölni.

További szerencsés próbálkozást és sikeres munkát!
Törölt felhasználó 2010. 02. 25. 22:38
#52
levették a hunhírről!

Szebb Jövőt!
tokos. 2010. 02. 25. 22:10
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#51
Csak egy megjegyzés részemről, nekem ez a 40000 Mrd Ft adósság sok egy kicsit. Illetve ez az ország teljes adóssága lehet, benne a MOL adósságától kezdve Náncsi néni fűnyírógép vásárlására felvett hiteléig minden.

A magyar GDP olyan 25000 Mrd körüllehet, nem tudom pontosan, hogy mennyi, az állam adóssága ennek nincs egészen 80%-a, ami összességében 20000 Mrd körüli pézt ad ki.

Vagyis a helyzet, bár korántsem rózsás, hiszen a vagyon oda, de azért valamivel mégiscsak jobb, mint leírtad.
Törölt felhasználó 2010. 02. 25. 21:48
Előzmény: #46  B Gabor
#50
No első nap termése : egy szűk keresztmetszet képződik "liberális" -ékról, mint látható kezd körvonalazódni lassan. Nézzük csak meg miféle. Összefoglalom kissé.Ne feledjük, az írás hemzseg a számoktól, ha a kommentárjaimat kiradírozzuk - tegyük, hiszen azok csak kommentárok a részemről - tehát ha maradnak pusztán csak a tények, akkor is maradt egy tonna ADAT. Számok.Pénzmennyiségek adathalmaza marad itt lent a legelső hsz-ben , semmi más.

Nézzük miféle próbálkozások születtek eddig :

1. fretek támadása szinte azonnal. Alias mostanában feketevipera - régi politikai motoros, mi a dolga és honnan való - döntse el mindenki maga - alig szembetűnő viszont ....nézd csak : potom 2 óra leforgása alatt kiderítette, hogy ez az írás létezik egy másik portálon is, sajnos a betegség, hogy rajta kívül mindenki hülye, őt is legyőzte, elképesztő bakot lőtt,azt feltételezvén, hogy én vagyok a tolvaj, amiből próbált kimenekülni azzal, hogy végül is jót tett, mert tisztázta a helyzetet, már maga ez a szabódás is egy kórkép, hiszen kiváló példája a " vermet ások másnak és magam esem bele " -dolognak, nem gondolkodott egy percet sem, azonnal hülyének nézett, akinek gondolatlopásra van szüksége...jól jellemzi a szélsőbal hozzállását mindenhez, a menekülési próbálkozása is figyelemre méltó : nem akart ő rosszat, jobb tisztázni a dologkat - írta. No persze...hát hogyne.....a probléma ezzel a következő : ez egy ADATTENGER, amibe egyféleképpen sikerült belekötnie (rosszul), : nem a saját gondolataimat közöltem.

Nem túlzok ugye, ha azt mondom : ez egy nyílt besimerés az ultrabal részéről arról, hogy a lent közölt adatok VALÓDIAK. De ennek bizonyítása elvi síkon még várat magára, ezek csak jelek egyelőre.

Fretek porig égette magát. De (számára) sajnos még történt valami : sikeresen közölte, hogy elképesztően "naprakész" az ellenség portáljainak taralmát illetően. Hát ez meg hogy lehetséges? Alig gyanús nem? Elképzelem magam , amint szabadidőmben heti hetest nézek plusz kiolvasom a népszabadságot, az ATV- re kelek fekszem, és lehetőleg Bolgár György és Baló minden megnyilvánulását magnóra veszem, esti mese helyett a szomszéd gyerekeinek is benyomom,...hát persze.

Ki is az, aki az ellenség híranyagáról,"nemzeti" internetes portálok tartalmáról ennyire jól tájékozott , de neolib eszmeharcos a velejéig közben itt a neten? Döntse el mindenki maga.

2. Konki, Conquistator, alias liberális, alias mózes, alias csuda tudja mi, több klnókkickje is van, az elmúlt három évben átlag évi egyszer sikeresen lebukott, írt valami ehhez hasonlót mint itt láttok , olvashattok tőle, aztán bejelentkezett egy másik nickkel, és saját magát elkezdte dícsérni. Évi egyszer ezzel le is bukott. Szóltak neki, koma elfelejtettél nicket cserélni.Ugyanis saját magával beszélt, menet közben Egyébként mint látható, a nagy semmi egy tartalmas dolog ahhoz képest amit ír. Egy épkézláb gondolatra sem képes. Viszont valamire képes...mások írásait beollózza, elfelejti hozzátenni, hogy nem ő írta, azt is, hogy kitől ollózott, még idézőjelbe sem teszi ezeket, jelezvén : nem az enyém, valakitől van, de nem mondom meg kitől - nem mindegy? ne akarjátok tudni...hát nem. Amikor önálló gondolatokat kéne megszülnie, akkor a fröcsögés, a gyűlölet, az utálat úgy ömlik belőle, mint Vezúvból a láva amikor elöntötte Pompeit. Magam már megszoktam tőle ezt , az "arabokat irtsuk ki tömegesen" kijelentései után, melyek kb 2 éve hangzottak el ezen a fórumon. Nem véletlen, nem elírás volt, minden jóérzésű olvasóban meg is állt az ütő : egy rasszista , agresszív indulatos erőszakos (no persze csak verbálisan) ember kirohanástömege volt ez , a közlendőjének a lényege pedig : minden arabot le kell géppuskázni, éljenek a zsidók, dögöljenek halomra az arabok. Kábé ennyi volt mondanivalójának sommázata azokban a hetekben. Egy kitiltást is kapott ezért akkor. Ekkor lett Konki a Conquistatorból. Miután visszatért. Azóta már Morvai Krisztinát is lehülyézte, leelmebetegezte (mostanában az orbánfóbia mintha szűnőben lenne nála). Itt eme pársorosa is...magáért beszél. Semmit sem mond ő sem arról, hogy ezek az ADATOK stimmelnek vagy sem?....igazak vagy sem? Netán nem igazak ? Nem így történt? Nem ebben a sorrendben? Nem ez az igazság?

Erről az eddigi két támadótól egy sort sem olvashattatok. Tehát arról amiről szól az az írás ott a legelső hsz-ben, egy árva szót sem ejtenek. Nem azzal foglalkoznak ami a tartalma, azzal foglalkoznak ki írta. Vagy ki sem. Aztán a fröcsögés bele a vakvilágba érvek, a lecsupaszított indulat diadala.

Alakul a keresztmetszet. Bármi lehet még, akármi.Támadás bárhonnan.

De egyvalami nem lesz. Az írás TARTALMÁVAL nem foglalkozik egyikőjük sem. Sem most , sem később, sem soha.

Erre bevehetitek a ciánt.
mondoka 2010. 02. 25. 21:38
Előzmény: #48  mondoka
#49
Jönne az Újonnan felálított európai Rohamrendőrség és adna nekünk fegyvert....

Ebből a helyzetből amiben van az ország csak végtelen munkabírással, penge gondolkodással, fanatikus kitartással lenne esélyünk. De miután ugyanilyen vezetőkre mégis csak kevés az esélyünk. Nem sok remény marad csak az esetleges egyéni kitörés.
De ez csak keveseknek fog sikerülni.
Persze a tolvajok és kiszolgálóik ballról előznek és közben kaján vigyor az elkényeztetett képükön.
mondoka 2010. 02. 25. 21:30
Előzmény: #46  B Gabor
#48
Fegyvercsövét az uzsorás arcába???

Ennek a népnek már megroppantották a gerincét sajnos. Fegyvert már a lábunk közt sem hordunk lassan sajnos. 30-40év és az egész romhalmazban, vagy gettóban ami lesz ez a jobbsorsra érdemes ország, -már kissebbségben leszünk.
exley 2010. 02. 25. 20:52
Előzmény: #46  B Gabor
#47
"hosszúkésekélszakája"
B Gabor 2010. 02. 25. 20:30
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#46
Az a legszomorúbb az egészben, hogy az ország lakossága nagy része nem tudja, hogy egy forradalommal csak rabláncait veszítheti!
Nem tudják hogy ebből az országból már csak az adóssághegy az övék!
Olyan lenne a forradalom, mint amikor az uzsorás jön a pénzéért, és pénz helyett, egy fegyver csövét dugják az arcába!
Törölt felhasználó 2010. 02. 25. 20:29
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#45
Szánalmas vagy.
De van kiút. Kezd az önvizsgálattal. Ha megvolt, jöhet az alázat elsajátítása. És akár emberré is válsz...
Törölt felhasználó 2010. 02. 25. 20:20
Törölt hozzászólás
#44
Törölt felhasználó 2010. 02. 25. 20:10
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#43
Én első olvasásra elhittem, hogy a kezdő poszt dlph saját kútfejéből származik.

Ennyi baromságot, ilyen zilált gondolatmenet mentén, ilyen végkövetkeztetésre jutva senki más nem képes leírni.

dlph megdöntötte a gondolat-mélységi merülés világcsúcsát.
Törölt felhasználó 2010. 02. 25. 19:13
#42
... a cikket a szerkesztők törölték.

Gyorsak és korrektek voltak.
Az ügyet az ő oldalukról részemről lezártnak tekintem.
Törölt felhasználó 2010. 02. 25. 17:50
Előzmény: #40  mondoka
#41
ne aggódj
látok a pályán
elintézem, ha eljön az ideje, semmi gond

Topik gazda

_dlph
3 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek