Topikgazda: elemes 2009. 03. 24. 14:50

Kormányválság percről percre - az SZDSZ Surányi Györgyöt támogatja, nem vállalná?  

Ugrás a cikkhez
Gyurcsány Ferenc szombati bejelentését követően a legnagyobb kérdés az új miniszterelnök személye. A találgatások, majd a tárgyalások is megkezdődtek. Hétfői parlamenti beszédében Gyurcsány Ferenc megköszönte, hogy Magyarországot szolgálhatta és...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=112207
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2009. 03. 26. 11:06
Előzmény: #156  Törölt felhasználó
#160
Kanyisz,

Én értem, hogy mire gondolsz, és én már írtam, sokmindent el tudok fogandi, ezt is. Csak ennek nincs realitása szoci kormány esetén.

Amit tőlem elvesznek, azt nem fogják visszaadni, eddig is minden évben egyre rosszabbul jártam, pedig az induláskor sem voltam a kegyeltek között. Amit elvettek, ment szavazatvásárlásra.

Most sem lenne másképp.

Amúgy félek, hogy a helyzet ennél rosszabb, nem megy el olyan sok arra, amire írod, de lehet, jó lenne pontos adat, mennyi a gázártámogatás, mennyi a csp. mennyi ez, mennyi az.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 11:01
Előzmény: #129  elemes
#159
elemes,

"3. A gyereknevelés olyan jelentős jövedelemveszteséget okoz, és olyan jelentős életszínvonalcsökkenéssel jár, hogy a gyereket nevelő családnak, hogy a magyar támogatási szint valóban rendkívül keveset pótol ebből."

Ez a gondolkodásmód már tényleg vicces... :)

Szóval a gyerekvállalás - mivel költséggel jár - életszínvonalesést okoz? Miért nem mondod azt, hogy a házépítés, vagy a luxusatóvásárlás - mivel az is költségekkel jár -, hogy az is életszínvonalesést okoz, ezért támogassa már az állam azt is... :)

Szerintem az életszínvonal maga az, ha valaki gyereket vállal, vagy több gyereket vállal és nevel, ha mindezt házban teszi, vagy autóval járhat - akár külföldre nyaralni...

De azt mondani, hogy életszínvonalesést okoz a gyereknevelés? Épp a gyereknevelés egy minőségibb és teljesebb életet. Nekem, ill. a családomnak... Hogyan is jutna eszembe az, hogy ez nekem teher, amit jó lenne, ha az állam (adófizetők) átvállalnának?

Ez még durvább, mint az állami kamattámogatás, ahol a házépítést, meg a nagyobb lakásba való költözést is az állam (adófizetők) finanszírozzák, ahelyett, hogy az finanszírozná, aki házat épít, meg aki nagyobb lakásba költözik...

Merthogy ez jó a nemzetgazdaságnak...

Na látod, emiatt a gondolkodásmód miatt tartok attól, hogy a fidesz visszahozza az államszocializmust... :( Eddig minden megnyilvánulásukban ezeket a komcsi beidegződéseket szajkózzák...

...és ezért ragaszkodom ahhoz a szabadsághoz, amit a szigorúan és következetetsen szabályozott, valódi piacgazdaság kínál, ahol mindenki szabadon megteremtheti magának a jólétét - feltéve, ha betartja az előre kialakított szabályokat...

Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:57
Előzmény: #129  elemes
#158
Nekem az első gyerek 90-ben született, azóta tuti nem változott semmit a rendszer, kivéve amikor Bokros megvonta. Az adóból levonás is tök ugyanolyan hatású volt, mint a közvetlen támogatás, csak át kellett írni kétszer, hogy melyikünk veszi igénybe, attól függően melyikünk épp milyen státuszban volt.
tokos. 2009. 03. 26. 10:57
Előzmény: #147  Törölt felhasználó
#157
Hát a tiéd is elég jó szöveg. Valszeg egy kicsit demagógabb, mint az enyém, de ezt bizonyára nem érzékeled.

Mint írtuk már egy páran, a gyerek nem olyan, mint a plazma tv, az autó, vagy a mobiltelefon.

Míg mondjuk az államnak hosszabb távú stratégiai szempontból tök mindegy, hogy veszel-e tv-t, lecseréled-e a 8 éves bömcidet, vagy mobiltelefonodat, a gyereknevelés egy picit más, ugyanis a munkaerő újratermelése szempontjából fontos.

Amúgy ez a demamgógia, ami fényesen ragyog az írásodból azért is jó, mert nem arról van szó, hogy eltartasz-e (egyelőre én tartottalak el, míg pl. negatív adót fizettél), és az elmúlt tizenöt évben minden évben sokkal többet perkáltam, mint amit visszakaptam. Nem tart el senki, nem is kértem, hogy eltartsanak. Ezért is kerültünk nyomorúságos helyzetbe.

Persze aki a bolsevikok kegyeltjeként nem is igen találkozott az adófizetéssel az könnyen járatja a pofiját.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:51
Előzmény: #129  elemes
#156
Tokos, Elemes!

Nem értitek amit mondok. Külön-külön mindenhez lehet érvet atlálni én ezekkel most nem is akarok vitatkozni. Ha az egészet nézzük, akkor hirtelen azt találnánk, hogy a költségvetési kiadások felének kidobásával az ablakon (gyes, gyed, családi pótlék, gázár támogatás, mg. támogatás, ártámogatások, termelési támogatások, szociális támogatások jelentős része, mg. támogatások, kisvállalkozásokat ösztönző mindenféle támogatások+luxuskiadások) olyan adórendszert és járulékrendszert lehetne bevezetni, ami új világot teremtene.

Megnéztem egy kicsit a statisztikákat. Sajna nem túl beszédes, mert van egy átfogó költségvetési szervek és fejezeti előirányzat
4 000 Mrd-vel, ennek az egy harmada tuti, hogy kapásból megspórolható lenne olyan gondolkodással, amit én képviselek (de inkább fele). Ez 1200-2000 Mrd megtakarítás. Az egyedi és normatív támogatások, ártámogatások, lakásépítési támogatások, családtámogatások, jövedelempótló támogatások további 1300 Mrd.
Össz. megtakarítási potenciál 2500-3300 Mrd (és akkor még semmit sem vettünk el az önkormányzatoktól, a 13. havi nyugdíjat sem bántottuk, stb.)

Tavaly 2000 Mrd volt az SZJA bevétel és 3300 a járulék bevétel=szumma 5300 Mrd.
A szummát 50-60%-kal lehetne csökkenteni, ilyen radikális gondolkodással.

Gondoljátok el milyen hatása lenne ennek. Kinek kellene családi támogatás? Hiszen a többség simán el tudná tartani otthon maradó feleségét (férjét, ízlés szerint). Ha nagyon kell az idológia a nemzetpolitikához, akkor legyen az SZJA sávozása egy főre eső jövedelem alapján, még az is jobb, mint ami ma van.

Még egyszer, részleteiben mindenki igazát elfogadom. A család támogatást si, a hazai vállalkozók támogatását is. Egészében nézve viszont mindez értelmetlen, mert sokkal többet nyerne a többség, mindezek eltörlésével, mint amit veszítene a támogatások elvesztésével. Tipikus Hankiss féle társadalmi csapda.

Arról a nem mellékes közvetett haszonról se feledkezzünk meg, hogy minél kevesebbet oszt el az állam, annál kevesebb a lenyúlási lehetőség (pl. nem kell drága informatikai rendszert fejlesztenie Bajának a családtámogatások nyilvántartásához és kifizetéséhez:). Márpedig a lenyúlás csökkentésének egyetlen hatékony módja van, ha nincs mit lenyúlni.

Phylaxa 2009. 03. 26. 10:44
Előzmény: #154  Törölt felhasználó
#155
Majd a természet megoldja.....a szociális boltok már nyitnak. Termelőtől az üzletbe közvetlenül. Aztán jön a többi. A vásárlóerő dönt. A parlament pedig csak elfoglalja magát kivételek szavazgatásával. Máshoz úgysem értenek.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:37
Előzmény: #144  elemes
#154
Elemes!
Ha nincs felelősége, akkor nincs rá szükség! Ha nincs rá szükség akkor minek van ott?
Sok léhűtő, igaz? :-)
Ennyi erővel a takarító személyzet is beülhetne az ellenzék soraiba. Annyi pénzért végig is ülnének minden ülést! (legalább úgy látszana, hogy működik a Parlament!)
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:34
Előzmény: #152  exley
#153
énis így gondolom... de sajnos a most hatalmon lévő politikai "elit" foggal, körömmel ragaszkodik a "szemétdombjához", hogy még sokáig tudjon kapirgálni rajta... ilyen vezetéssel 0 az esélyünk egy stabil gazdaságra
exley 2009. 03. 26. 10:30
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
#152
Magyarországnak nics esélye a kilábalásra a saját maga okozta válságból, csak és kizárólag a Német és Orosz nagytőke segítséágével. Ezáltal feladjuk nemzeti szuverenitásunkaz és a függetlenségünket. Mindez kit érdekel, egy szépen kiegyensúlyozott és konxzolidált gazdasági környezetben. Az elmúlt százötven év szép tendenciát tükröz kivéve az elmúlt 20 év önsors rontó időszakát.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:30
Előzmény: #148  Törölt felhasználó
#151
Mozes50,

Mondom, mondom... :)
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:29
Előzmény: #143  hill
#150
Szia Hill!
"Ráeröltetik Surányira.."
Ezt komolyan gondolod?
Nem kényszermunka v. kényszerzubbony!
Ismered azt a mondást: a lovat a folyóhoz elvezetni,nem nagy dolog! De ha arra is rá tudod venni, hogy igyék, ha nem akar, akkor elmondhatod, hogy tudsz valamit!!

Hatalom: azt minek nevezed, ha valaki -mint a Döbrigi- ruhát kap (3X) és még mindíg a posztján matrad?
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:28
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
#149
Mozes50,

Látom, egy húron pendülünk... :)
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:27
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
#148
"Csupán csak azért, mert a kamionokkal nem fizettetik meg az útépítés/útfelújítás költségét, nem beszélve az externális károkról, mint pl. a környezetszennyezésről, vagy a kamionoktól elszenvedett balesetekről, de akár a hazai ipar gyengítéséről is, ha olcsóbb behozni pl. a spanyol bort, mint a hazait megvenni..."

A hét végén Debrecen felé autóztam és szomorúan tapasztaltam, hogy valami elképesztő minőségromlás következett be a 4-es burkolatában.
Az egy dolog, hogy a pár éve négysávúsított szakaszon repedések sora, több helyen kialakuló kátyúkkal, de azokon az útszakaszokon, ahol csak két sáv van és nem mostanában lettek felújítva, olyan mély árkokat vágtak a kamionok, hogy dupla erővel kellett szorítanom a kormányt, hogy az autóval előzni tudjak.

Én biztos, hogy már a határon leperkáltatnék az összes kamionnal egy rahedli pénzt nemcsak az autópálya használatért, de valamennyi magyarországi út használatáért. Tönkreteszik, aztán az államnak kel-lene megjavítani a mi pénzünkből. Egyetértek azzal, hogy ki kellene alakítani az áruszállítás átterelését a vasútra. Egyszerűen kötelezővé tenni. Ha nem tetszik, menjen másfelé.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:26
Előzmény: #124  tokos.
#147
tokos,

"Az ember nem akar nyomorogni, Bokrosnak sikerült elérnie, hogy egy értelmiségi család a nyomor szintjére süllyedjen kizárólag azért, mert gyereket szeretett volna."

Ez azért lássuk be, elég demagóg szöveg... :)

Miért kellene bárkinek is a nyomor szintjéra süllyedni ahhoz, ha gyereket szeretne?

Szerinted mi a megoldás ahhoz, ha valaki gyereket szeretne, és azt el is akarja tartani? Tartsa el az államtól kapott segélyből? Mondom másképp: tarsák el az adófizetők? Tartsam el én a Te gyerekedet?

Szerintem tartsd el Te, és ne mástól (az államtól, vagy más adófizetőktől) várd, hogy megteszi helyetted. Ha nem elég rá amit keresel, alkalmazkodj a helyzethez, kérj fizetésemelést, válts állást, vagy vállalkozz...
elemes
elemes 2009. 03. 26. 10:25
Előzmény: #143  hill
#146
nem lehet csak úgy "ráerőltetni".

surányi 55 éves, már elég idős sok ahhoz, hogy egy csúfos kudarc után nem tudja a nulláról újjáépíteni magát, de még elég fiatal ahhoz, hogy sok évig kellene hordoznia a bukás lelki terhét.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:25
Előzmény: #142  exley
#145
tegnap volt egy bulvár jellegű hír, hogy egy angliai falucskát megvételre kínálnak...

mi ajánljuk fel Magyarországot egy kellőképpen nagy tőkével rendelkező, ámbár felelősen gazdálkodó szervezetnek :D lehet, hogy hamarbb kijönnénk a csávából...
elemes
elemes 2009. 03. 26. 10:24
Előzmény: #140  Törölt felhasználó
#144
az ellenzék felelősségéről is van friss felmérés...?
hill 2009. 03. 26. 10:21
#143
Ráeröltetik Surányira, csak nehogy a választásokra kerüljön sor. Úgy fél az Mszp a választásoktól mint a tűztől. Nem érdekli őket , az ország sorsa, csak az önös hatalmukat féltik. Mindenáron hatalom, az sem baj ha megint szar lesz minden. A kisebbségben lévő kormány , megint félévig venné át a hivatalokat, majd elkezdődhetne a munka. Fél évük maradna a kormányzásra. Bár a Lopó- Office programjuk az működne.
exley 2009. 03. 26. 10:21
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
#142
A parlament felhatalmazásával, követet kell meneszteni Brüsszelbe, hogy a rendek folytonos torzsalkodása miatt, nevezzenek ki egy ideiglenes kormányzatot Almúnia vezetésével, a magyar Europai tartomány élére, mivel a Magyar aprórend egyik prominense szláv "rulettbe" kezdett egy az EKB által folyósított hitelből. Ez elég indok lehetne arra nézve, hogy a nyomorgó talpasokat megvédjék saját főrendi mágnás miskáitól.
Törölt felhasználó 2009. 03. 26. 10:19
Előzmény: #124  tokos.
#141
"Ha történetesen a világmegváltó Bokros marad kormányon még 10 évig, akkor nekem három helyett egy, vagy esetleg kettő gyerekem lenne.

Az ember nem akar nyomorogni, Bokrosnak sikerült elérnie, hogy egy értelmiségi család a nyomor szintjére süllyedjen kizárólag azért, mert gyereket szeretett volna."

tokos
Ha kizárólag azért lett 3 gyereked, mert megmaradt a családi pótlék, akkor ezután ne szidd még véletlenül sem a dakotákat...

Topik gazda

elemes
elemes
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek