steadyp

Regisztráció: 2019-07-15 08:06:02

Hozzászólások száma: 8

Utolsó hozzászólás: 2021-01-11 11:52


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 3


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 11. 11:52
Kutya / macska tartáshoz mit szóltok bútorozatlan illetve bútorozott lakáskiadás (panel) esetén? Volt konkrét dolog amit tönkretett nálatok vagy "biztos ami biztos" alapon inkább kerülendők az ilyen bérlők?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 05. 13:15

Panel tulajok!
Aluminiumról rézre szoktatátok cseréni a vezetékeket, vagy úgy vagytok vele, hogy amíg nincs vele gond, addig marad?
Nálam nincs gond, de a biztosítéktábla nagyon gányul néz ki, így hívtam egy villanyászt, hogy mennyibe fájna kicserélni a táblát, a biztosítékokat illetve a fi-relét. Ő azt mondta, hogy aluminiumnál az egész hálózatot kell cserélni, amit az 53 négyzetméteres panel esetén 850e-ért csinálna meg (bruttó, számlával). Ez korrekt ár? Érdemes megcsináltatni?
Őszintén szólva én csak a táblát cserélném most, ami nem kerülhet többe 60-80e-nél anyaggal, szereléssel.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 12. 29. 23:42

Sziasztok,
Elnézést ha már volt téma, de ti lakáskiadáshoz (panel) szoktatok energiatanusítványt csináltatni? Elvileg 1 éven túli bérlet esetén kötelező. Márpedig 1 éven túli lesz, mivel közjegyző előtti szerződéskötést szeretnék..
Köszi!
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 24. 18:11

Köszi mindenkinek a segítséget a bérleti díj emeléssel kapcsolatban!
Még egy kérdést ha megengedtek: van egy bérlő jelölt, aki hajlandó picit magasabb árat fizetni, de csak fél évig maradna. A félév vége viszont pont a nyár eleje. Mennyivel esik a kiadhatóság június-július környékén? (XI ker panelről van szó, tehát nem játszik az, h nyáron AIRBNB legyen, ha egyáltalán visszaállna a turizmus addigra).
Mivel bútorozatlan a lakás, jellemzően nem diákok a bérlők, akik nyáron hazamennek, mégis azon gondolkodom, hogy esetleg lehet nyáron egy uborkaszezon, ezért nem éri meg a féléves kiadással bajlódni, még kicsit több pénzért se.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 23. 15:58

Én hallgatok az okosabbra, hogy érdemes?
A szándék részemről, hogy hosszú távú bérlő legyen (bútorozatlan a lakás, szóval amúgy se fél évre fognak beköltözni). Szerintem a reális a 2-3-4 év.
Arra gondoltam, hogy a szerződés határozatlan legyen, de beleírom, hogy minden évben van lehetőség bért emelni a KSH infláció mértékéig, ezt pedig minden év november 30-ig megküldöm a bérlőnek, hogy el tudja dönteni, számára ez megfelelő-e vagy sem.
De ezek szerint te azt javaslod, hogy a fenti szituációban is inkább évente legyen új szerződés? Mivel közjegyző előtt akarom kötni (a nem fizető bérlő kirakása végett), ez esetben évente kellene ezt fizetni és túlzásnak gondolom..
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 11. 23. 15:30

Ingatlan szakik segítsetek! Lakáskiadásnál a szerződésbe milyen módon érdemes beleírni a bérleti díj éves emelését? Egyáltalán elfogadott egy éves inflációval történő emelés? Vagy csak beleírni, hogy van lehetőségem erre évi max x % mértékig?
Egyszerű panellakásról van szó..
Köszönöm!
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 03. 08. 17:02

"A lényeg az, hogy a társasház alapító okirata nem tiltja a rövidtávú lakáskiadást, azonban ÚJ engedélyt nem adnak ki (összezárnak a lakók és a régebb óta ezzel foglalkozó tulajdonosok). Nálunk is a házban az van, hogy sok "eredeti" lakó (értsd: 10-15 éve a házban lakik) foglalkoznak ezzel, az újonnan ilyen céllal érkezőknek azonban megtiltják."
Ezzel kapcsolatban én láttam olyat, hogy pl új klíma felszerelést megtiltják az újaknak, de a régieknek szabad fennhagyni! Ez szabályos? A lakógyűlés egyszerűen hozott egy határozatot, hogy a "belső homlokzati felületeken" nem szabad klímát elhelyezni, mert állítólag zavaró a hangja. Akinek van, azt viszont maradhat. Jogilag ez rendben van?
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 07. 15. 08:51

Elnénést, hogy megzavarom egymás anyázását, lenne pár praktikus kérdésem :)
1. Van értelme bérlakásokat céges formában kiadni manapság? Bármi adó vagy illeték előnye van? Én idáig csak hátrányokat láttam (pl konvektor csere programban nem vehet részt).
2. Dél budán, Budaörsön milyen építési négyzetméter árak lehetnek kb? Valaki építkezett ezen a környéken az utóbbi 1 évben?
3. Konvektoros lakásban próbálkozott valaki klímás fűtésre áttérni? Gangos ház esetén a klíma szerelő azt mondta, hogy a többi lakót zavarhatja a gangra kirakott kültéri, amely téli időszakban szinte folyamatosan járni fog és hangosabb is mint nyáron, mert jobban dolgozik a gép.
4. Bartók Béla út gellért tér felőli végéről mi a véleményetek?

friss hírek További hírek