Ez most enyhén szólva is gusztustalan, de nem publikus. Elnézést. kérek.
Egyébként semmi extra. Freteknek volt egy ígéretem.
Egyszerüen telefonálni lusta voltam, outlookot meg ilyenkor nem nyitok
Gondoltam így lesz a legegyszerübb.
Bocs.
Akkor lehet, hogy én voltam részeg, mert a névjegykártyára nem emlékszem.:)
No figyelj, van egy autód, aztán kiderül, hogy lakásnak is használható, ez az indikációs kör kiterjesztése. Azzal, hogy a gyógyszer csak arra használható, amire van indikációs kör (ha az orvos nem megfelelő indikációval adja, indokolnia kell, ha nem tudja, büntethetik), az autóban aludhatsz akkor is, ha a gyártó nem ajánlja, és ha elzsibbad a segged, nem perelhetsz érte.
Tehát ez de facto új piacot jelent, olyan állapotot, melyre eddig még nem volt adható. Analógia: mikor három éve kihozták, hogy a Tamiflu jó madárinfluenza ellen is, a Roche értéke 50%-kal nőtt olyan környezetben, amikor más nagy cégek majd ugyanennyit csökkentek. Hát kb. ennyit tesz az új indikáció (bár ez utóbbi példa talán túlzás ehhez képest - én mindenesetre akkor ezen nagyon sokat nyertem, ha érdekel a pontos sztori, mailen elmesélem) Üdv
jaj, csak nem megsértődtél a poénkodáson? :) én mindig komolytalan vagyok, nem tudtad? :) amúgy meg hogyne emlékeznék már a mindig udvarias Gibi-re, akinek elárultam, azt hittem, lány - a beírásai alapján?????????? Gibire, aki jogi tanulmányokat egészít ki orvosival? (Még névjegykártyát is kaptam, asszed elhagytam? :) Megvan, csak könnyebb megkérdezni a mail-t mint előkeríteni + akár változhatott is volna, nem? :)
viszont ezt nem értem:
Az indikációs kör, vagy dózis kiterjesztése dollármilliárdokban mérhető új piacot jelent.
mi az a kiterjesztés izémizé? :) egyenlő a piacbővüléssel? vmi engedélyezési dolog, amit az USA-ban az FDA végez, vagy orvosi szakkifejezés (is)?
Figyelj AKS, Te múltkor a konfin már olyan részeg voltál, hogy nem is emlékszel rám? Remélem én jól emlékszem... :)
Szóval a Plavix csak áttétlesen javítja a fenti problémát. Véralvadás gátló szer, olyasmi, mint az aszpirin, csak hatékonyabb, drágább, és tudomásom szerint még szabadalmi védettség alatt áll.
Cardiovascularis és cerebrovascularis kórképekben évekig szedik a betegek, kemény EBM indikációk alapján. Havi gyógyszerköltség itt kb. 30E Ft (teljes áron) 90%-os támogatás van rajta hazánkban szakorvosi javaslatra.
Csak annyit mondok, hogy a szív-érrendszeri halálozás veztő mortalitási és morbiditási ok mind hazánkban, mind pedig a fejlett államokban. Az indikációs kör, vagy dózis kiterjesztése dollármilliárdokban mérhető új piacot jelent.
Kockázat lehet a perek esetleges fennállása a hasonló szerkezetű (aszpirin szerű), de alapvetően más hatású szelektív COX2 blokkolókon több cég (már nem emlékszem melyek) milliárdokat bukott, és a szer visszavonására kényszerült.
TIPPSAROK