Topiknyitó: lehoka 2007. 03. 07. 16:00

TIPPSAROK  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 19:01
Pár korrelációt megnéztem, és azóta a régió indexei a kedvencek között mind. (Ellentétben pl. a törökökkel, a CEE-tőzsdék pofás kis weblapot mond6nak magukénak. Mohamed „leszármazottai” azonban prófétájuk medinai futása óta b..nak frissíteni az adatokat. Alant pár link, akinek van türelme kikeresni, pls adjon egy működő és aktuális linket az isztambuli tőzsdeindex %-os napi változásához… thx. Sajna én csak a turbórágóról ismerem a nyelvet, english version meg annyi van, mint bozkultlar sűmyr küclü (=mackó)sajtban a brummogás.)

Régió:
ATX +0,95%
ÖMV +1,36%

WIG20: +2% (LOTOS, MOL, PKN, PGNIG /olajosok/ +3% - +4%, PEKAO BANK +4% körüli teljesítményekkel nem csoda, hogy a WIG vígan nyomult)
PX50: fél % + (telekom+erőműtúlsúly… ezek alig mentek, akárcsak a PX)

Törököt fogtok itt:

link

link

link

BOVE.SPA (=bikuci gyógyfürdőzött, teljesen meggyógyult) +3,08%

NYSE COMP., FINANCIAL, ENERGY rendre: (+ … %) 2,04; 2,05; 4,24
AMEX, NAS., S&P indexek: +1,5% vagy felette; DJIA: +1,21%

Ilyen gyakran van év elején???
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 18:43
Előzmény: #52274  prfecó
Fecó!
Akkó én má nemis tőtöttkáposztát öttem vacsorára, mer ugye a ZEU....... :-))))
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 18:38
Előzmény: #52275  Törölt felhasználó
"Fecó!

Pont ma utaztál el, pont ma hagytad ki Bobi bácsit - ha elolvasod akkor kistoppolódsz reggel. (pannon puma)

Most mit fogsz csinálni?"

Válaszolhatok helyetted? Ha nem utazol el, reggel 21800-on kistoppolódsz és 22100-on újra nyitod :o))))))
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 18:31
Előzmény: #52273  prfecó
" 200 pontos hati bux-nál rossz irányba zárni kell, "

Ennyit meg jobb napokon is volazik.
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 18:29
Prfeco,

Tobbek kozott teged is kovettelek a shortommal:-) Ezzel sajna nem teged okollak, hanem epp forditva. Az en pozim felvetele nem hagyta esni az arakat. ...
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 18:25
Fecó!

Pont ma utaztál el, pont ma hagytad ki Bobi bácsit - ha elolvasod akkor kistoppolódsz reggel. (pannon puma)

Most mit fogsz csinálni?
prfecó 2006. 01. 04. 18:24
Tancs. a portugieser magyarul kékopotó. Biztos ismered, ugye jött az EU és ilyen csicsás néven forog.

Ma bánatomra egy chilei vagyont érő vöröset iszok meg, már édes mindegy , majd a konferencián koldusként jövök.
prfecó 2006. 01. 04. 18:21
Tomcsibácsi. Hidd el ez van. Vagy kibirod vagy egy életre fogod magadat marcangolni.
Életveszélyes egy-két napra hagyni a tőzsdét csináljon , amit akar. Én is tudom " SZENT STOP-LOSS " , de mégis. Most már csak azért is. Ez is tilos . Más ne csionálja. 200 pontos hati bux-nál rossz irányba zárni kell, azaz KELLENE. Ez egy hazárdjátéák , pedig ugye a nagyágyuk is azt mondják-mondták és fogják mondani , amikor a kispapirok örült bullba mennek a nagyokat shortolni kell.
Mi van , ez maci ???? Ma két millát temettem el a számlámról, emberek segítsetek.
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 18:02
Előzmény: #52268  Törölt felhasználó
sztem inkább az okok közösek a nemzetközi bullal: bevásárolnak az alapok (januáreffektus)
én nem hiszek ált. az ilyen urban legendekben, de én csökönyös is vagyok meg zöldfülú is :)
szóval egy megaszgép megaprogramokkal meg a korrelációs-ökonometriás-hétpróbáswaldpróbás cuccokkal kéne a kiderítéséhez, vagy adatokat lopni azoktól, akiknek ezek már megvannak :)
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:54
Előzmény: #52265  Törölt felhasználó
nem nézünk hülyének... az a hülye, aki a tanulópénzt mindig a maga kárán fizeti meg, és nem kérdez

amúgy ez egy FAQ, ez a short-long párosítás - látszik, hogy alapinfók nélkül öngyilkosság pozit felvenni, és sok a kamikáze... node jó pap holtig tanul. a profi és a kezdő közt az a különbség, hogy a profinak már kevesebbet kell megtanulnia. aki elbizakodott, és nem tanul, előbb-utóbb olyan lesz, mint a kezdő(k)
ez a tőzsdézés 1 folyamatos kihívás, ott vannak pl. az ETF-ek meg commodityk

jó diverzifikáció=túlélés HT-on is
ja, és k...va sokan shortoltak/-nak, szóval nincs itt a világ vége, ők is túlélik... be is rakom a reggelre szánt nemzetközi kitekintőmet okulásképp... a korreláció az korreláció, kérem szépen - ha mindenki emelkedik, köztük sokan kifejezetten sokat, akkor várni kell a shortokkal.

MM: egy gap sokmindent szétb...sz, de most csak nem adtál meg stoplosst, mi? sztem is xar, hogy folyton húzni kell az elmozdulásnak megfelelően. vmi jó kis if függvényezés, elágazás jó lenne, ha a brokiknál ilyesmit lehetne megadni... ismer vki olyan brokit, aki rácsörög az ügyfélre, ha vmi eksün van??? (persze előtte definiálod neki, mit értesz eksün alatt: mi érdekel és mi hagy hidegen)
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:53
Előzmény: #52267  werkaz
Én se azt mondtam, hogy innentől húdenagy bull lesz, sőt. De februárig/márciusig akár egy korábbi csúcs megközelítés sem elképzelhetetlen.
13, 15k-s BUX-nál is voltak kispapír rally hullámok (pl. pont egy éve), szóval ez jó megfigyelés, de óvatosan kell kezelni ezt is.
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:52
Előzmény: #52267  werkaz
Werkaz!
Már nem használom rég az icq-t. Másrészt: egészségedre!
ARP! Sok italféleséget tényleg nem ismerek, de ez a KÖVÖdinka gyanús:-)))))
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:47
Előzmény: #52266  Törölt felhasználó
Igen a vege az n'on durva lett... Attol hulyultem be:-) A prompt bux mar csak tokolt, a hati meg zutty fel vagy 100 pontot, 22 fole. T'om penznyelo, pont te tanitgattal a stop ellhelyezesekre, de sajnos azota sem vagyok kibekulve veluk. + mindenki annyira pesszimista volt a magyar piaccal kapcs, ezt a shortot hosszabb tavra gondoltam nyitni. Abbol kiindulva, h 22-23k fole uccse nagyon megyunk. Max ennyit veszthetek. Sajnos mostanaban nincs idom egesz nap a gep elott ulni. Bar a prompt BUX meg most sincs 22k felett. Innen meg eddig visszafordulgatott. Tudtommal semmi sem valtozott. Most csak az ev eleji nemzetkozi bull hangulat huzza felfele?
werkaz 2006. 01. 04. 17:43
Előzmény: #52266  Törölt felhasználó
MOndjuk annyira nem lennék biztos a további bux longban sem. A kispapír rallyk mindig a bull kifulladás jelei szoktak lenni. És most aztán van bőven kispapper rally.
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:35
Előzmény: #52264  Törölt felhasználó
Én ma gondolkodás nélkül kivágtam volna, ha shortolnék. (Ha elérte a keretet, hogyhogy nem volt stopod? Tanlság: hatinál mindig legyen bent stop!).
Nem tudom meddig megy a piac, de most nagyon nem shortolnék. És a kamattarcsi mag nagyon alacsony, bár a záróra adott egy kis ízelítőt abból, hogy alacsony KT-nál milyen veszélyes shortolni... (és még mindig tágulhat párszáz pontot minden probléma nélkül).
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:32
Előzmény: #52263  Törölt felhasználó
"Csak mar annyira szivat ez a q.. BUX, h nem tudok gondolkodni sem:-(("

Ezert jo hogy rakerdeztem, meg ha hulyenek neznek itt sokan, akkor is:-)
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:27
Előzmény: #52262  Törölt felhasználó
Koszi penznyelo,

Teljesen igazatok van. Azt nem tom meddig tartsam. A MM keretet mar reg tullepte, bar az is attol fugg, mit szamitok teljes tokenek...
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:24
Előzmény: #52261  werkaz
Werkaz,

Igaz. Tok ugyanaz, hiaba nem realizalom a jelenlegi veszteseget, az innen nyitott long nyeresege az eddigi vesztesegen mar nem segit, csak tovabbi emelkedes eseten eszi meg a veszteseget. Akkor meg tenyleg egyszerubb zarni a shortot. Hulye kerdes volt. Csak mar annyira szivat ez a q.. BUX, h nem tudok gondolkodni sem:-((
Törölt felhasználó 2006. 01. 04. 17:17
Előzmény: #52259  Törölt felhasználó
Tomcsibacsi
1. Ha nem realizálod, attól az még veszteség. Ez a promptra is igaz, de a határidőre aztán végkép, ott ugyanis naponta le is vonják a veszteséget.
2. Rányitni egy longot a shortodra az pont ugyanaz, mint zárni a shortod (hiszen mindkettőt úgy teszed, hogy veszel).
3. "Most már nem is akarom" hozzáállásra: A piac nem attól megy erre, vagy arra, mert te így vagy úgy szeretnéd, vagy így vagy úgy nem szeretnéd. Nem fogja érdekelni, hogy 5, 20, 50, vagy 100% minuszba kerülsz. Egy pozi tartása tulajdonképpen pont olyan, mint egy pozi nyitása, vagy zárása: arról kell dönts, hogy szerinted erre, vagy arra megy a mostani helyzetből a piac. Ha most úgy gondolod, felfelé, akkor zárj. Ha tartod, azzal azt mondod, várod, hogy lefelé megy, olyan mintha most nyitnál shortot (csak + már elszenvedtél x bukót).
werkaz 2006. 01. 04. 17:16
Előzmény: #52259  Törölt felhasználó
tomcsibacsi... ha most nyitsz egy ugyanakkora longot, mint amekkora shortod van az pont olyan mintha a shortod zárnás, és magasabbról újranyitnád (pont onnan ahol a longot zárnád) csupán sokkal több pénzed lesz vele lekötve.

Topik gazda

lehoka
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek