a plastban 1300 forint az opciós ár összesen a vezetők közt 420.000dbt osztanak szét az első harmadát akkor kapják meg a 420ezernek ha a papír az opciós árhoz képest emelkedik 15%ot, vagyis 1495 felett zár. A cégnek nincs saját részvénye tehát ahoz hogy adjon opcióba vennie kell, a következő opciós szint 1680nál van, itt kapják meg a következő 140ezer darabot. A cégnek az erste vásárol az tuti, de veszi másra is mert már bőven nála van az a 420ezer darab amit opcióba ki akar osztani kb 1-1.5 millió darabja van szerintem. beszéltek még ilyet hogy az erste árfolyam karba tart a plastnál, de a lényeg hogy eddig full veszteséges volt, és most jönni fog az első nyereséges negyedév tehát mindenki plastot akar majd. az hozzá tartozik hogy mi 1300-350 közöttről vagyunk benne , tehát itt már meredekebb , szóval a történet miatt írtam le, de erre lelkiismeretetekre bízom hogy vesztek e
teljesen jó beszállási pont, csak ez hosszú táv, de egy ezres benne van!simán
Törölt felhasználó2005. 05. 31. 10:38
Sziasztok! Nem tud valaki elérhető elemzésről/célárról a Rábával kapcsolatban, pl. valamelyik brókercégtől? (az ERSTE-n és Concord-on kívül) Előre is kösz!
jo reggelt! erős occokat mindenkinek!!:) daxi kám!Amit kuldtél nem raktam fel, mert szvsz csak a tárhelyunket terhelném vele, ugyanis fent van a bet.hu-n, de szvsz (ismerve) a portfolion is meg lehet találni...
Antenna augusztusra 4800??? ez merész, bár mint tudjuk a tőzsdén minden lehetséges (és annak ellentettje is). Nekem az elmúlt cca 1 évben többször is volt Antennám, kerestem is vele, most nincs, szelvényvágás előtt eladtam (jó döntés volt). Most - egyenlőre - nincs több a sztoriban, sok a kocka benne. A vodacsomag eladása és az extra osztalékvárakozások elrepítették 3000 környékéről 4690-ig. A privatizációban rengeteg lehetőség és veszély van a papírban. Logika szerint most rá kéne simulnia a 180-napos átlagra (ami egy pár hónapig még emelkedik valamennyit, amíg az osztalékszelvényes időszak súlya nő az átlagszámításban), kb.4100-4200 lenne így az árfolyam a privatizáció után, ajánlattételkor. erre rájön mondjuk 1-2száz forint - tegyük fel hogy bőkezű lesz az új tulaj, hiszen pénz is szépen maradt a cégben (kb ezt az osztalékot még egyszer gond nélkül megismételheti). én az ajánlattételkor is túlzottnak érezném a 4800-at. Kockázat az is a dologban, hogy nem tudjuk hogy is áll a privatizáció (hány ajánlattevő, sacc/kb ajánlati árak). Vajon szakmai, vagy pénzügyi befektető lesz a befutó (a szakmait kicsit jobbnak tartanám a kisrészvényeseknek, ebben az esetben egy bőkezűbb ajánlatot is el tudok képzelni) és itt van még M.R. 10%-os csomagja. Ha különalkut köt az új tulajdonossal akkor 2 átkötéssel simán alávághat a 180 naposnak. (érdekes hogy a legutóbbi Kafijat - Firthlion részvénycsere miért tőzsdén kívül történt)... Én mindenesetre most kockázatosnak tartom az AH-t, de ha a privatizációs hírek kedvezően alakulnak lehet hogy (újra) beszállok.
Antenna augusztusra 4800??? ez merész, bár mint tudjuk a tőzsdén minden lehetséges (és annak ellentettje is). Nekem az elmúlt cca 1 évben többször is volt Antennám, kerestem is vele, most nincs, szelvényvágás előtt eladtam (jó döntés volt). Most - egyenlőre - nincs több a sztoriban, sok a kocka benne. A vodacsomag eladása és az extra osztalékvárakozások elrepítették 3000 környékéről 4690-ig. A privatizációban rengeteg lehetőség és veszély van a papírban. Logika szerint most rá kéne simulnia a 180-napos átlagra (ami egy pár hónapig még emelkedik valamennyit, amíg az osztalékszelvényes időszak súlya nő az átlagszámításban), kb.4100-4200 lenne így az árfolyam a privatizáció után, ajánlattételkor. erre rájön mondjuk 1-2száz forint - tegyük fel hogy bőkezű lesz az új tulaj, hiszen pénz is szépen maradt a cégben (kb ezt az osztalékot még egyszer gond nélkül megismételheti). én az ajánlattételkor is túlzottnak érezném a 4800-at. Kockázat az is a dologban, hogy nem tudjuk hogy is áll a privatizáció (hány ajánlattevő, sacc/kb ajánlati árak). Vajon szakmai, vagy pénzügyi befektető lesz a befutó (a szakmait kicsit jobbnak tartanám a kisrészvényeseknek, ebben az esetben egy bőkezűbb ajánlatot is el tudok képzelni) és itt van még M.R. 10%-os csomagja. Ha különalkut köt az új tulajdonossal akkor 2 átkötéssel simán alávághat a 180 naposnak. (érdekes hogy a legutóbbi Kafijat - Firthlion részvénycsere miért tőzsdén kívül történt)... Én mindenesetre most kockázatosnak tartom az AH-t, de ha a privatizációs hírek kedvezően alakulnak lehet hogy (újra) beszállok.
Na a mai nem is lett olyan rossz nap...Mentek a gyogyipapírjaim és a CHEM se esett annyit, mint amennyit vártam... Hurrrá!! well done! (vagy ahogy az autószerelő mondja: wheel done!:))
TIPPSAROK