Lehet én értelmeztem félre, de ezt szűrtem le miután volt szabad fél órám átnyálazni a doksit. Ahogy kiszűrtem a 2021-es elmaradt osztalékról lesz szó, az osztalék megszavazásáról, értékéről és a pletykában forgó saját részvény vásárlás is téma lesz.
Félre ne érts, mondjuk pont nem a bank részvénynél nézem ezt ki, viszont vannak a magyar piacon olyan részvények melyeknél évek óta nem volt árfolyamkarbantartás, azt pár forintért lehet megvenni a papírokat, lásd delta, futureaqua, opus és hasonló baromságok. Na ezek azok a részvények amit messziről elkerülök. Ki adják a közkézhányadot, aztán szarnak bele alapon leértékelődik az egész, hiába, hogy nincs short-ra lehetőség. Én még mindig az elmű nyrt kivezetését tudom felhozni, ugyan akkor nem tőzsdéztem, viszont mivel szakmám és sokáig elműhöz akartam menni dolgozni követtem az eseményeket. Voltak jó pillanatok is a múltban, bár ezt utólag tudja az ember felismerni. Ezt az részvény megszerzéses dolgot én se értem, félre ne érts, lehet én vagyok hülye de nagyon jogász nyelven van ez a közlemény megfogalmazva.
Jelenleg A, B és C típusú részvények is vannak, ezután csak A típusúak lesznek csak. Az is érdekes,, hogy a részvények megszerzéséhez harmadik személynek pénzügyi segítséget nyújtanak/nyújtatának !
Na erre kíváncsi leszek, viszont ahogy látom osztalékfizetés is témánál van. Bankfúziónál én mondjuk hasonlóra gondoltam, mint az elmú nyrt-nél, mikor azt vezették ki a piacról, hogy srv-t csináltak és valamennyire fel ment az ára. Én pár hónapja vásároltam be takarékot, viszont ezt az A, B, C részvényt nem értem én. Átvezetéstől mért kéne félni?
döntés a részvény forgalomban tartásának megszüntetéséről egy adott szabályozott piacon, ha a részvényt egy másik szabályozott piacon forgalmazzák (átvezetés);a Közgyűlés felhatalmazása alapján döntés saját részvények megszerzéséről;
az MKB Bank Igazgatóságának döntése alapján a Társaság üzletpolitikájának, stratégiájának (ideértve többek között a földrajzi terjeszkedésről, illetve új üzleti területekre való belépésről, valamint a fennálló üzleti területekről való kilépésre vonatkozó és a harmadik felekkel létrehozandó közös vállalkozásokról, megkötendő szindikátusi, illetve konzorciális megállapodásokról való döntéseket), üzleti tervének és az ahhoz kapcsolódó termékportfóliójának a meghatározása, elfogadása;
TAKAREKJZB