Ha akarták volna kivezetik már a tőzsdéről. Illetve a Konzum/Opus/Appenin/4IG esetében is az volt a stratégia, hogy a tőzsdén lévő kis céget vásárolták meg, majd apportba adták a tőzsdén kívüli nagyobb cégeket, így hízlalva fel a tőzsdei cégek értékét.
Szerintem inkább fordítva lesz. Az FHB név is megszűnt. A médiumokban megjelent "gigabank" alapításában pedig epizódszereplő lehet a tőkeerősebb MKB és Budapest Bank mellett. Az FHB egy kicsi bank.
köszi, már értem, MTI-nek olvastam. Ha váltják a vezetőt, akkor előfordulhat az is akár, hogy az MNV mégis odaadja a részesedését és akkor már 90% felett lennének -már ha ki akarják szorítani. De valószínűbb, hogy igazat mondanak és nem lesz kiszorítás, nem lesz kivezetés, hanem mint már régóta meglévő tőzsdei cégbe szépen az FHB-ba pakolják majd be az MKB, Takarék, STB részvényeket- vagy legalábbis azok jelzálogos részeit. Egész logikusan hangzik. Van egy minimális közkézzel rendelkező bank a tőzsdén, ami nagyrészt közvetetten így is úgy is ML tulajdona. Ugyanolyan logikus lenne ez, mint amit anno mondtam, hogy a 4IG-t sem értettem , hogy miért nem vette meg a nemzet Lölője, aztán meg is vette.
A cikk szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt vezérigazgatója távozik 2018.augusztus 31.-vel az MNV Zrt megváltozott feladat és hatáskörére való hivatkozással. Az FHB ma Takarék részvény 7,32 %-os állami tulajdoni részét továbbra is az MNV Zrt kezeli, a vezetőváltás azt (jelenleg) nem érinti...
A korábbi hivatásos lebeszélők /vészmadarak/ után megérkezett hivatásos felbeszélőt minek nevezhetnénk el? Még gondolkodnom kell, olyan váratlanul ért az érkezésed.;-)))
Ez volt korábban az FHB, de most, hogy a Takarékbank megvásárolta a részvények többségét, a Takarék Csoport része lett, és az FHB Jelzálog Bank helyett Takarék Jelzálogbank lett a neve. :) Csak ennyi köze van. :)
TAKAREKJZB