Mostanában inkább csak olvasni szoktam a fórumot, az írást mellőzőm. Azt tapasztaltam ui., hogy a linkelést és az abból való másolást nem engedi a fórum, így a rv-el kapcsolatos hírek is csak azok számára olvashatók akik azt keresik és megtalálják...
A hangsúlyt hová teszed akkor volt ... ( rövid ideig) azóta...( hosszabb idő) .Persze szerintem nem ez a lényeg.A papír a piacon mindig annyit ér amennyiért gazdát cserél.És ezt szerintem döntően a cég számai stb.( kilátása iparági stb helyzete ) határozza meg.Tehát- mivel jós nem vagyok - csak azt akartam írni hogy ha igaz az hogy 750 körül lesz az mindenképp kecsegtető befektetési lehetőség ,....( fél év alatt cca.: +25%)Most a BUX alulárazott tehát nem ez az egyetlen papír aminél inkább felfelé várható az árfolyam.Tehát max azt írom hogy én nem vagyok optimista, a papír szerintem többet ér mint a mostani árfolyam ( itt már szubjektive a jövőt is árazom) de ezt a piac nem igazolja, a diszkontnak megvannak az okai (amit lehetne sorolni de nem teszem).
"Jelenleg szerintem még felsöbb szinten sem tudják mi lesz" telitalalat ez a mondat -- kivulrol szemlelve (mint a nagy tobbseg) nekem az jon le, hogy a kereskedelmi haboru arnyekaban, a hosszu konjunktura veget varvan, a kormany biztonsagi jatekba kezdett. Abba pedig nem fer bele az eroteljes expanziv meneteles, amit lathattunk tavaly a ner-meszaros papiroknal. az is ujratervezest igenyel, hogy milyen bazison es szerkezetben bovitik tovabb a gazdasagot, mert jol lathatoan "a rejtett eroforrasok" bevonasa nem jarhato ut tovabb, nincs tobb munkaero, a demografia is gyengen muzsikal, vallakozasok versenykepessege igen-igen gyatra... viszont el kell jonnie a pillanatnak, amikor megszuletik a felismeres, hogy nincs mas irany, csak az elore. ezek a lepesek nem csak mint lehetoseg adodnak, hanem konyortelen kenyszer is egyszerre lassan mar az is keves ha meglepik; a sebesseg, az intenzitas, a hatekonysag/hatasossag, atutoero egyre inkabb meghatarozova valik fokozatot kell valtania a kormanynak, ami abbol all, hogy a tettre kesz embereket kell helyzetbe hoznia, eloterbe helyeznie es tamogatnia, a tobbiek pedig mogejuk sorakoznak majd fel - nem folejuk, nem rajuk telepedve, nem mellejuk duruzsolni, meg spanolgatni
Jelenleg szerintem még felsöbb szinten sem tudják mi lesz; A részvény átnevezése nem garancia a kivezetés Ellen, bár semmi jel nem utal rá, és a mostani helyzetben nem lenne illdomos...Anélkül hogy bárkitvmegbántanék, megjegyzem a politika érdekekröl szól, és a széljárás( nem pártpreferencia) gyakran változik...A megszellöztetett tervek a gigabank körül egy távlati cél, ami -- ha meg is valósul -- ahhoz több év kell...Jól müködö bankot kellene " összehozni" --- most ITT tart a dolog...
Én is ettől tartok...😃 Mire alapozod a véleményed? Amúgy tudja valaki, h a tevékenységi körök ide oda szervezése hogy történt? Milyen elszámolás alapján? Pl a lakossági rész kiszervezése hogy érintette a cég értékét/jövedelmezőségét?
Ha létrejön a sokat cikkezett "gigabank", melynek részesei lesznek a Takarék Csoport tagjai is (közöttük az FHB) az MKB-val és a Budapest Bankkal együtt, akkor a egy jogi személy lesz, és nehezen képzelhető el a TJZB részvény ebben.
TAKAREKJZB