"A civil társadalom személyek önszerveződő, önkéntes, közjó érdekében végzett tevékenységeinek összessége. A polgári kezdeményezések a társadalmi-kulturális élet fontos elemei, szerepvállalásuk révén nagyban hozzájárulnak a társadalmi problémák azonosításához, eredményes rendezéséhez és közösségi szükségletek kielégítéséhez." . Ez kellene,hogy legyen,a Soros álcivil szervezetek ilyenek? NEM!
Persze,hogy az államot képviseli,ezt mindenki tudja,és mit kell ezen csodálkozni? Ugyanannyira nem civil,mint a Soros által támogatott szervezetek sem.
Én is jobban szeretem az NGO kifejezést, az jobban kifejezi, hogy a hangoztatott kifejezés valójában kormányzattól függetlent takar. És nyilván képviseli valaki érdekeit. A TASZ például azokét, akiknek a jogi képviseletét ellátja, merthogy fő tevékenységként ezt teszi. Mivel százas nagyságrendben vannak finanszírozói pl. a TASZ-nek, szerinted kinek az érdekét képviseli. A Norvég Alap százas nagyságrendben finanszíroz szervezeteket. Szerinted mind az ő érdekét képviseli? Szerintem egyáltalán nem logikus, amit sugallni akarsz
Ha megengedet, az én véleményem: 1. Úgy független, mint a többi külföldröl pénzelt független civil szervezet. Ez a "független" és "civil" jelzö már nagyon lestrapált, szerintem olyan hogy független vagy civil nem létezik, föleg nem a politikában. 2. Nem azt írtad, hogy nem feltétlen a finanszírozó érdekeit képviselik (nem ugyanazok a "célok")? *ggg*
Soha nem látott támogatás a Soros-terv ellen