Szerintem így azért csak idö kérdése megtalálni a "láncban" azt a szervezetet, aki közvetlenül kap külföldröl támogatást. Aztán rá lehet mondani az összes többire is a láncon, hogy külföldi érdekeket képviselnek...
TASZ: "Fontos megjegyezni, hogy - elsősorban a felesleges viták elkerülése
végett - a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítványtól kapott
támogatást a külföldi források között tüntetjük fel, holott jó érvek
szólnak amellett is, hogy ne tekintsük külfödli forrásnak, hiszen az
alapítvány egy Magyarországon bejegyzett jótékony szervezet."
A mostani magyar törvény is könnyen megkerülhető: alapítasz itthon egy köztes szervezetet, ha akarsz pénzelni magyarokat, és akkor csak ezt a köztest kell regisztrálni.
A külföldről finanszírozott eléggé adja magát,hogy aki finanszírozza annak az érdekeit képviselik. Megismerhető volt,de így ha ott szerepel a nevük mellett,honlapjukon,úgy az is megismeri aki magától nem nézett volna utána a finanszírozásuknak,hátterüknek.
"...akkor NEM, mert az egy magyar alapítású szervezet..." - Nem vagyok jogász, de szerintem a törvény így borzasztóan egyszerüen megkerülhetö lenne. Nem hinném, hogy ilyen naívak lennének az USA-ban...
Ilyen nincs a törvényben, de el tudom képzelni, hogy majd így változik. Amellett is, hogy önmagában az, hogy valaki külföldről kap többségében pénzt, még nem mond el semmit arról, hogy milyen érdekeket képvisel.
Eddig nem kellett feltüntetni a honlapjukon kinek a pénzéből élnek,és kinek az érdekeit képviselik,így világos lesz a nép számára.Nem elhanyagolható szempont,hogy Soros nélkül éhen halnának,cserébe maximálisan kiszolgálják a gazdit :)
Soha nem látott támogatás a Soros-terv ellen