Az Elliot guru nem Robert Prechter volt? Ki ez a Bob? Egyébként a chartjai rémisztőek és szerintem biztosan hibásak. Nem hiszem, hogy a "B" ponton már túl lennénk. Sőt abban sem vagyok biztos, hogy amit most látunk az egyáltalán korrekciós hullám. 2011-től túl hosszú ez csak korrekciónak.
nemcsak maund, hanem az egész shill csapat a "no downside risk" nótát énekli és bányászrészvényeket ajánlgat...
ez nagyon ijesztő...
ezek az emberek hosszú évek óta tendenciózusan viszik be a népet a susnyásba...
és most kifejezetten ezüstöt és ezüstbányákat ajánlgatnak...
szeretnék hinni abban, hogy innentől kezdve nagy rali jön, de sajnos nem tudok...
Nem vitas, hogy nem konnyu most az arany es aranybanyaszok piacan barmerre allast foglalni. Azt azert nem hiszem, hogy Maund-contrary allaspont jobb lenne, mint mondjuk az Elliott-professzoroke, vagy a sajat velemeny.
Addig vilagos, hogy 2011-ig nagy bull volt, es 2015 vegeig bear korrekcio. Most alighanem a korrekcio korrekciojaban vagyunk, es ilyenkor a legnehezebb tudni, hogy mire szamitsunk.
1)Indulasnak azert hadd tegyem fel ide a legfobb Elliott guru, Bob Prechter mostani chartjait a nemesfem komplexumrol. Gold, Platina, Silver, es GDX aranybanyasz Index, Havi es Heti chart, sokeves kitekintessel. Ha atnezed, akkor vilagosabb lesz ?
linklinklink
Szerintem a Gold chart nem jo; a tobbit el tudom fogadni jonak.
2)Itt vannak a sajat Gold-banyasz chartjaim. Ezek se biztosan jok. De peldaul ezek alapjan nekem ugy tunik, hogy mostanaban kozeledunk egy lemeno (b) idoszak vegehez. Tehat meg hatra van a (c of B) hullam, ami megiscsak kellene hogy felfele mutasson mindegyik aranybanyasznal.
link
Gold kitört, egyelőre felette van. Kezdjük számolni a napokat, ez az 1 nap. Ha hétfőn záráskor is a kitörési szint felett van, akkor nem értem az arany mozgását és bármi lehet. Meg kellett volna csinálnia az 1237-et. Ezután kellett volna folytatnia az emelkedő trendet. "B" opció, hogy most értük el a hosszú eső trendvonalat, éppen érintettük. Ha erről lefordul, akkor lemehet 1225-ig. "C" opció, hogy július 6-án megvolt a korrekciós "C" pont és innen indult a következő emelkedő szakasz.
újabb maund opus a szabadesésbe kapcsoló USD-ről mely alapján én inkább egy heves USD ralira tippelnék...
RECONCILING THE US DOLLAR OUTLOOK with the SUPER BULLISH GOLD AND SILVER COTs...
link
Az arany szerintem megcsinálta az utolsó emelkedő szakasz "A" korrekcióját, majd fel a "B" pontig ismét 1259 körüli szintre, majd le "C" pontig 1237-ig. Ezután kezdődik egy következő emelkedő szakasz, illetve remélem.
igen, érdekes, hogy a nagyok még tartják a pozikat. Vagy túl kicsi a pozijuk és elfér a többi mellett és nem érdekli őket vagy könnyelmű bizalom látszik a cég iránt.
Én 15 vállalat egyedi papírját vettem promton. Én ETP-be nem tennék pénzt, mert életveszélyes. Sorosnak 85 évesen vissza kellett jönnie a piacra, mert a munkatársai túl nagy pozíciókat vettek fel S&P500 shortban, gold ETF-ben longra és nagyon sok bányarészvényt vettek. A tőkeáttételes pozikban feltehetően nagy a tőkeveszélye.
silver&gold