Ha nem is imadkozok,de nagyon remenykedek, hogy tovabb ontik a nemesfemeket...Fizikai arany tombjeimben szeretnek boviteni (raduplazni)...Ezustben tovabbi 5-10%-ost bovitest tervezek 16$ alatt...Es nyilvan csipegetni fogok a banyaszokbol is....
a nemesfém topic esetében inkább a __mániás-depressziós__ jelző a találó
a depresszió már közel 6 éve tart, most még nem tűnik úgy hogy magunk mögött hagytuk, de egyszer vége lesz és onnantól kezdve a "mánia" szakasza jön:)
Jelenleg úgy gondolom, hogy arany 1220-1214,3 kritikus szinthez érkezett. Ha ez megtartja, akkor felmehet kb 132x-ig. Ha letöri, akkor legalább 1150-ig eshet, de új alj (<1046,2) sem kizárt.
jav.:
persze lehet hogy csak maund és maloney lelkesedése loval bele ebbe a negatív hangulatba, de vhogy nagyon NEM tetszik az amikor ők (és pl. a silverdoctors című shill-szájt) felfelé várnak vmit...
és az efféle szalagcímek se tetszenek...link
az arany történelmi mélységbe süllyedő volatilitása sem tetszik...
link
kb. vihar előtti csendnek tűnik ez
és az összes shill rohadt lelkes... nem látnak "downside risk"-et...
az elkövetkező hónapok tekintetében nekem vhogy egyre hihetőbbnek tűnik ez a forgatókönyv...
link
persze lehet hogy csak maund és maloney lelkesedése loval bele ebbe a negatív hangulatba, de vhogy nagyon tetszik az amikor ők (és pl. a silverdoctors című shill-szájt) felfelé várnak vmit...
a deflációs sokk gondolat különben akkor szokott felmerülni bennem, amikor okot keresek egy jó kis monetáris lazításhoz
egy újabb, méretes - ZIRP-el vagy NIRP-el vegyített - QE megindításához jól jönne ez:)
a junior aranybányászok szépen mennek fölfelé a "normál" aranybányászokkal szemben ami jó jel
link
ezért kezdtem el tegnap egy jó nagy részvénypiaci (S&P) korrekció lehetőségén törpölni, az talán megmagyarázná ezt, mindenesetre az nagyon nem tetszik, hogy a jól ismert dezinformátorok jó belépési pontról beszélnek az ezüst kapcsán, amikor az objektív jelek vhogy nem igazán utalnak erre
persze én semmit sem adok el az ezüstpozíciómból, de vhogy sok jót se várok az elkövetkező hetek (vagy néhány hónap?) vonatkozásában
de ne legyen igazam!
silver&gold