2014 decemberében is volt egy, mondjuk azt közvetlenül nem követte lejtmenet
link
de a shill kommandó felfokozott ezüsttel kapcsolatos lelkesedéséből ítélve én inkább arra hajlok, hogy itt 1-2 hónapos távon esés lesz...
A szokasos...Valami nagyobb balnanak margin problemai lehetnek bizonyos poziknal...Igy adni kellet nehany pozit...( a brokerek pedig ezt kihasznalva eltoltak piciket az arfolyamot, hiszen ok is emberek es szeretnenek a morzsakbol...)Egyre tobb ilyen leszuras lesz megfigyelheto a legtobb eszkoznel ahogy a likviditas csokken ill. Szigorodnak a feltetelek...(Nem az ezustnel kell felni, mert az eshet innen max. 15-25%-ot, hanem az indexek es rv-nel, mert azok nem csak 20-25%-ot eshetnek hanem akar 40,50%-ot es a sort folytathatnam, de nem szeretnem borzolni a kedelyeket...)...Majd azokat a kevesbe tapasztalt kereskedok megveszik amig az o marginuk birja...es igy tovabb...
Még hetes charton is ritka az ekkora gyertya nem hogy percesen.Szerintem a mai nfp adatokra való kitörésre készülnek stop kiverés. Ha ez lenne akkor jelentős erősödésnek nézünk elébe, mert egy picit le van maradva az aranyhoz képest.
Semmiképpen nem szállok ki. A papírokat úgy vásároltam, hogy ha három cég csődbe menne, akkor is nagy profit legyen a végeredmény, ha a piaci trend megfordul és odáig elmegy, ahová gondolom. A Platinum Group Metals hamarabb megy csődbe, mint a Tahoe szerintem. Na azt nem kellett volna visszavenni.
Akinek nincs benne pozija annak erdekes lehet....Nekem van benne de ha a ceg tonkre menne akkor is csak 0,3%-os kockazatom van benne...(En nem szoktam higitani), ha vissza terek jovo heten europabol akkor kicsit jobban megvizsgalom a ceget...Ha nem fog tetszeni amit latok akkor felezem a pozit...Guatemala ha jol vettem ki 1 eleg korrupt orszag, szoval lehet hogy uj banyaszati miniszter van es 1 kis extra penzt akar a jovobeni engedejekert...(Ha ez lenne akkor viszont nem szabad kiszallni...,de ez csak spekulacio)...
Szerintem a guatemalai jogban kevesek vannak otthon. Nem hiszem, hogy a vállalatnak kellett volna az őslakosokkal egyeztetnie. Az engedélyt hatóság adja ki. Ha valaki hibázott, akkor azt hatóság tette. Ha elveszti az Escobart, akkor a cég csak 3,5-4 EUR-t ér. Az is nagy probléma lehet, ha a bíróság a vizsgálatot nagyon elhúzza. Sokáig nyomást gyakorol a részvény árára.
az általános kép persze nem sokat mond a részvényspecifikus kockázatokról, a tahoe-val kapcsolatos mai legelső - talán rosszhiszemű megjegyzésem - mely szerint most diszkontáron vásárolnak be a jól értesültek azonban lehet, hogy is olyan rossz hipotézis
persze ehhez jobban kéne ismerni a történet hátterét és én bevallottan nem ismerem ezt
és az is nagyon valószínűnek tűnik, hogy ha az arany kitör a Cristopher Aaron által árgus szemekkel vizsgált symmetrical triangle-ből akkor óriási mozgás lesz,
hisz eszméletlenül mélyen van az arany volatilitása
link
a bányászrészvényekben pedig még durvább lesz a mozgás
én még továbbra is azt tartom valószínűbbnek, hogy néhány hét vagy hónap türelemjáték után ez fölfelé fog kitörni, de persze a negatív forgatókönyveket se lehet teljesen kizárni
silver&gold