Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 05. 16. 03:08

silver&gold  

szerettel varunk mindenkit akinek a forum temajaval kapcsolatban van velemenye...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kissat 2016. 05. 13. 14:15
Előzmény: #4139  emerald
felhozom
---
emerald 2016. 05. 11. 08:18
Előzmény: #4134  goapsy1
Lehet ennyi volt aranyban a visszateszt.
Nem tom tartod-e még....
emerald 2016. 05. 10. 07:38
Előzmény: #4136  Törölt felhasználó
Köszi a grafikonokat.
Pont ezért van nálam kivárás.

Majd beírom ha venni készülök, én is kíváncsi vagyok mások véleményére is.
De vigyázz a fórum tanácsokra-ötletekre, mert nem biztos h jó ha befojásol.-ez a saját tapasztalatom.
(Más idősík, más kereskedési mennyiség, más platform, más stílus, más tudás-tapasztalati szint.
Ami extra jó beszálló Neked az másnak más szempontból akár veszélyes. Vagy fordítva! )
Anno, amikor még azt se tudtam létezik a portfólió, egyedül a saját fejem után hoztam meg a döntéseket arannyal-bányászokkal kapcsolatban, és bizony jók voltak.
A hibáim inkább a hiányos(kezdetben mondhatnám zéró) tőzsdei tudás következménye volt.
Ám a hibáimból tanultam, a máséból nem 😉
emerald 2016. 05. 10. 07:15
Előzmény: #4135  upgrayeddAKS
Ez elég jól hangzik.
Mert marginálisan sem megy akkora minuszba :)
Így akár itt is bele lehetne venni 1/4 pozicióval, lejjebb pedig bővíteni.
Ha meg felmenne 1360-ra, mielőtt beesik az főnyeremény :)

Törölt felhasználó 2016. 05. 09. 23:31
Előzmény: #4129  emerald
Szia Emerald,

ha már a grafikonok szóba kerültek, idelinkelném, hogy Jeffry Kennedy hogy látja. Most nála is két alternatíva létezik, s a közeljövőben fog kiderülni, hogy melyik lesz az igazi:

link
link

(link

Amit kisvuk belinkelt az Ázsia topicba az is elgondolkodtató. Minden alap brutál longban van, pont mint 2011 nyarán.

Mindenképpen írjál, ha már úgy látod, hogy itt az idő vásárolni :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 05. 09. 22:24
Előzmény: #4132  goapsy1
aranyra szoktak extrém hosszú (5 év, stb.) certiket is kiírni az Euwax-on
persze vannak rövidebbek is - így nem ütik ki a certidet, ha egy átmeneti ideig ellened megy a piac...
goapsy1
goapsy1 2016. 05. 09. 17:55
Előzmény: #4133  emerald
jók voltak, csak koraiak :PP
mondjuk olajat tényleg nagyon szeretem, jól kereskedhető, kellemes cucc, és mozgás is van benne, simán megy 3-4%-okat naponta.

én vettem egy fél konti aranyat, pont erre a visszatesztre spekizve:)
ráérek, nem sürgős.
van egy minimális eurhuf shortom, meg 2 konti (1 dax pont=0,2 eur) dax shortom, ez utóbbit hosszabb távon is megtartanám, minimum a 9750-es legutóbbi lokális aljig.

Valszeg ott kidobom az egyik kontit, a másik meg hadd fusson:)
sp-m most nincs, az olyan senkiföldjén mozog most.
emerald 2016. 05. 09. 17:04
Előzmény: #4132  goapsy1
Látod jók a megérzéseid, olajban is jók voltak!
Picit próbálj meg ilyenkor.

Nem feltétlen, eshet már márciustól is.
Szezonálisan az alja van június és augusztus közt.

Most vissza varnám a következő 24-48h-ban egy 1278-80-as visszatesztre. De nem vettem bele!
Most sp-re koncentrálok, mert ott valami huncutság készül.
goapsy1
goapsy1 2016. 05. 09. 16:55
Előzmény: #4128  emerald
A nagyon ügyestől még messze van, de a certis időszaktól már jobb :PPP

bizony.... pedig gondolkodtam is rajta pénteken, épp a csúcson, 1294-en, de úgy voltam vele, h 1300-on már járt, elég bika amúgy is, szóval a lokális csúcs előtt nem nyitok shortot.

szezonálisan június felé szokott elkezdeni esni?
goapsy1
goapsy1 2016. 05. 09. 16:52
Előzmény: #4127  Törölt felhasználó
Pedig ezek fontos dolgok, törődnöd kéne velük
emerald 2016. 05. 09. 16:44
Előzmény: #4116  Törölt felhasználó
Erről a "miséről" meg úgy mindenről mesélhetnél, kíváncsi lennék mik voltak a benyomásaid....
emerald 2016. 05. 09. 16:40
Előzmény: #4105  Cipolla22
Jó kérdések :)

Hát konkrétabbat nem tudok mint amit írtam az időponttal kapcsolatban. Az előbbi hsz-ben behatároltam h mi alapján fogok dönteni.
Hagy mit?
Sajnos nehéz életem van, a jelenlegi szolgaltatómnál csak és kizárólag a GDX elérhető, az is olyan kondícióval h tuti nem kötök náluk. Arany tartása viszont olcsó, itt aranyat fogok extrém óvatosan venni és bővítgetni. Vagy ha picit nagyobb tétellel aljat vadásztál, annyi előnye van h 0-24h-es tehát tudsz közeli stoppot alkalmazni.
(Bányászok meg kinyitnak valahol és szerencsés esetben neked kedvezően alakul, de ha nem....akkor kalkulálni kell h jó sok margin legyen mögötte.)

De keresek más szolgáltatót és aszerint h ott mi érhető el majd választok belőle. Majd beírom ha kinéztem valamelyiket.
Amit csak javasolni tudok az a GDXJ (junior bányász index) azok mennek a legjobban, nem igen tudsz mellé fogni mint esetleg az egyedi cégekkel.
Mások javasoltak cégeket, de nem tudok nyilatkozni mert nem néztem a mozgásuk jó ideje.

Amit nem írtam és elgondolkoztató, mármint Neked és másoknak is ajánlom figyelmébe h 2008-ban is bizony tudott az arany nyáron hihetetlen mélységbe esni. Pedig addigra már láthatóan gáz volt az indexekben. Ezért spekizek arra h hátha lesz olyan jó hozzánk és tréfás...😉 h ezt újra megcsinálja.
A bányászok viszont lényegesen olcsóbbak most mint akkor.
Valószínű érdemes azokból tartalékolni igen hosszú távra.
Tréderes topikban van egy Kopejka nick, hát képzeld van neki részvénye még 1989-ből....😉
Okos ember, nincs ugri-bugri lehet Ő a mi Omahai bölcsünk :)
emerald 2016. 05. 09. 16:10
Előzmény: #4126  goapsy1
Látom nagyon ügyesen kereskedsz.
Megtaláltad a saját stílusod, és tratégiád.

Azt nem tudom, most így nézve pénteken kellett volna :)
Nem viccen kívül nem merem shortolni, habár várom az esését.
De akkora csapkodások vannak benne, meg tüskék h kereskedhetetlen.

Kivárom azt a jól bevált módszert amit írtam.
Tudja fene h innen nem-e fordul és megcsinálja az 1360-at a nyári mélypont előtt. Persze lehet h már csak lefele megy, de nem tudom. Nem akarok kockáztatni.
Ha a long beszállót vadászom majd az biztonságosabb.
Be fogom írni, ha megveszem az első pozit, meg figyelem Pomperj hullámtani grafikonjait, és ami bevált még h van néhány bányász ha azok közül valamelyik csinál egy 8-10%-os kiugrást akkor ott lesz az arany nyári mélypontja. Néha ezek a cégek előbb törnek ki mint maga az arany.

Törölt felhasználó 2016. 05. 09. 08:12
Előzmény: #4125  goapsy1
mivel ez nem az Elliott klub , így ezt a hülyeséget itt most futni hagyom!
goapsy1
goapsy1 2016. 05. 09. 05:45
Előzmény: #4104  emerald
"Egy biztos, ahol beszállsz annyi tőkével tedd amire nem raksz stoppot, csak tp-t. (Ezért most megköveznek néhányan de nem baj.)"

Én részemről nem hogy kövezni nem kövezlek, de magam is ezt csinálom:)
Nagyobb elmozdulás után szállok be visszatesztre, kisebb mennyiséggel. (Fontos, hogy nem trendfordulót, csak visszatesztet várva, mikor ez megvolt, nyerőben lezárom a pozit, és nem kockáztatom, hogy visszamenjen.) A mennyiség akkora, hogy időleges bukót simán lehessen finanszírozni.
A trédek 90%-ánál bejön.

A maradék 10% meg megy tovább, sosem fut nyerőbe. Ezeket visszatesztnél nullában vagy kisebb mínuszban kihajítom, itt sincs mérlegelés, hogy esetleg megy e tovább. Nem kockáztatok, mindig lesz újabb lehetőség.

Ahol rögtön látszik, h rosszul döntöttem, és láthatóan ellenem megy a pozi, általában azokat is kivágom mostanában. Ezt volt marha nehéz megtanulni, realizálni a buktát, de mostanában már nem csinálok ügyet belőle.:)

Aranyról mi a véleményed, mikor és hol lenne érdemes egy tartósabb shortra beszállni?
goapsy1
goapsy1 2016. 05. 09. 05:34
Előzmény: #4113  Törölt felhasználó
A frekvenciatartomány nem elég, a longitudinális divergencia is fontos!

Ha ugyanis az RSI amplitúdó transzverzális, interferencia léphet fel az MACD és az RSI longitudinális periodicitásának divergens reciprocitásában!!

Gondolom, erre azért te is figyelni szoktál, és csak véletlenül hagytad most ki!
goapsy1
goapsy1 2016. 05. 09. 05:25
Előzmény: #4116  Törölt felhasználó
remélem, kameráztál :P
KB58 2016. 05. 09. 01:46
Előzmény: #4106  pomperj
Nagyon köszönöm a részletes hozzászólásod és a véleményed. Megpróbálom jobban figyelemmel kísérni az aranyat, ezüstöt.

Sajnos amikor 2015. december végén, 2016. január elején írtad, hogy az arany elérte a mélypontját, nem szálltam be (mint ahogy mindent ezt is kihagytam). A legközelebbi jó lehetőséget viszont már nem kellene kihagynom.
KB58 2016. 05. 09. 01:42
Előzmény: #4104  emerald
Köszönöm a hozzászólásod és az infókat. Ha lesz egy kicsit több időm, akkor megpróbálok jobban tájékozódni arany ügyben.
eurocent 2016. 05. 08. 21:58
Előzmény: #4119  Törölt felhasználó
Most melyik hullámban vagyunk?

Topik gazda

Kisvuk
Kisvuk
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek