Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Igen elkezdte hízlalni a vételi oldalt, főleg miután volt egy 2000 db TL39 vétel 14:40-kor és elkezdett piaci vételeket is. De még eléggé sérülékeny a helyzet, bár optimistább vagyok, mint 2 órával ezelőtt.
Szerencsére én is több lábon állok, így azért a félelmeim nem arra irányulnak, mi van ha itt bukok, mert azért szerencsére még így sem állok a certieimmel mínuszban. Csak azért vagyok nagyon mérges magamra, mert elég brutális nyerésben voltam és ez kissé elvette az eszemet. Volt olyan pillanat, amikor +350 %-on álltam és innen jött a kijózanító pofon és zuhantam le +40 %-ra. Persze ez még így sem rossz, de ez nem vígasztal. Sokat tanultam a saját hibáimból és ez remélem meghozza a gyümölcsét hamarosan.
Igen igen. Teljesen igazad van. Nekem tavaly hatalmas bukók voltak, de igaz a mondás aki nem bukik hatalmasat az nyerni se fog sosem. De amivel itt én nyomulok ezek a certi pénzek, azok ha úgy tetszik nem fájnak. Nyilván fáj mint állat a milliós meg több milliós bukta, de vannak részvények is (OTP 8xxx átlaggal mekkora vétel volt tényleg, meg én tele vagyok pl Erste és Raiffeisen részvényekkel, még a jó kis 350-360-as euróból), na és rengeteg állampapír is, tehát a certi pénzek elvesztése úgymond csepp a tengerben (jó azért annál kicsit több ...). A félelem hatalmas úr, én is tudom, és mindig az utolsó utáni pillanatig kivársz, akkor adod el, és azért lesz a bukta általában. Valszeg a jó taktika a stop lehet, sokszor nekem az a hibám hogy elkezdek venni valamit túl korán és csak veszem veszem, és eljutok oda hogy elfogy kb a keret, és még mindig esik. Ezt felismertem magamban és megpróbálok változtatni rajta. A múltkor kitáraztam a Richtert, nyeltem egyet, de kilátástalan volt, mentem telekommal és otp-vel, egyiknél 100% feletti nyerő volt, másiknál csak 40-50% körüli. Elég volt nekem. Most szállingózok ide vissza, és várom hogy meginduljon. De nem fogok többet venni, csak ha megvan az irány. Amúgy én ezt az egészet a játékszenvedélyem miatt csinálom, lehetne csak hogy részvénybe ülök, de az olyan uncsi, így még viszont van izgalom. Sajnos több is a kelleténél néha. Én tényleg bízom hogy nem lehet még egy ilyen szaros év mint ami magunk mögött lesz nemsokára, és a kormány ha békén hagyja, akkor stabil papír ez. Most minden az ótépéről szól, de elég lesz egy kis pánik megint a világban, és akkor fordul a kocka. Na boccs ez hosszú lett, a lényeg hogy le kell nyelni néha a békát és tovább kell lépni, vagy tartod és vársz, vagy eladod és megnyugszik a lelked, de akkor meg azon izgulsz mikor indul meg. Neked kell dönteni, győzd le a félelmeid.
Még 1 érdekesség a pénteki TL38 vétellel kapcsolatban: Ebből a certiből 150.000 db bocsátottak ki, azaz a pénteki 20.000 db-os vétel az összes certi több min 13 %-a. És ha van még nála a tegnapi vételen kívül is valamennyi akkor jól bezsákolt. Nem gondolom, hogy azért vette, hogy gyorsan kiszórja.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.