Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Az amerikai forgalmazást nem a Richter végzi, szóval őket nem terhelik a reklámok költségei közvetlenül. Tehát ez ügyben kiadásuk nincs, az meg kérdés az Aberdeen mennyiben teszi ezt be a kifizetéseibe.
Jó estét!
két dolgot kifejtenél bõvebben, az intézményi kitárazást, hogy ítéled meg meddig tart 1 nap, 1 hét , 3 hét? Az amerikai készítmények piaci bevezetés elõtt döbbennek rá az extra költségekre?
Te valamit nagyon félre értesz. Nem nézek én le senkit. Nem fikázok senkit, pláne nem a kisbüföktetőket. Hiszen jómagam is az vagyok. Csupán van némi tapasztalatom, ami harminc év alatt gyűlt össze. Ennek alapján próbáltam rámutatni, hogy intézményi eladások mennek az árfolyam tartásával. Az árfolyamot persze nem lehet ezzel a módszerrel a végtelenségig tartani, ezért esni fog a Richter. Ez talán lehet az én véleményem, amit kifejthetek még úgy is, ha nem köszönök neked minden beírásomban. Bocs.
Bogsch Erik értékelését egyébként érdemes komolyan venni. Én nem hiszem, hogy manipulatív szándékkal adta volna a tájékoztatót, amit nevezhetünk profit warning-nak is. Vannak fundamentális gondok a Richter profitkilátásaival kapcsolatban. Azt például érdemes megfontolni, hogy a túlzottan hangsúlyozott amerikai gyógyszerbevezetés nem csak az engedélyek megszerzéséből áll, hanem nagyon agresszív és költséges reklám is kell a piaci sikerhez, ha egyáltalán elérhető a piaci siker valaha az amerikai piacon.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.