Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ez ilyen egyszerű... :) Bele is veszek holnap fullal OTI és RICHI, majd 3 év múlva ránézek az árfolyamra. Csak nehogy leverjen a víz :D Amúgy OTI-nál 250-es visszatesztre számítottam csak, de már 350-et ostromolja. Richi esetében pedig 160-on álltam vételen. Nos az sem jött be...
szerintem ez nem ide tartozik, de a random idei célára 5e alatt van még az Otiban, 5 éven belul szerintem is lesz 10e, de szerintem nem csak az Oti hanem a Richter is!
Na de szerintem még korai erről beszélni, bár még van 3-4 hónap, hogy az 5 éves track recordok a csucsra futhassanak, ám utana jöhet a korrekció.
szerintem.
Ez maga a zárókötés volt. Holnap majd a reggeli indikatív alapján nyit!
Törölt felhasználó2014. 01. 09. 19:56
Kötéslista szerint az utolsó kötés:17:05:27 4520 Ft-on 72469 darab 327.559.880 Ft
Szerintetek ez a pakk benne volt a záró árban? Vagy csak holnapi nyitó ár indul ezzel?
Persze... 4500-nál is elsütötték ezt. Majd ment rá 200 HUF-ot, aztán reccs. Randomnak 10k-s célára van. 5 éven belül. Az előadás utána szépen be is csüccsentették a kicsiket. Ilyen ez. Szerinted miért határoznak meg ezek az intézmények célárat? Nyilván mert ő belevett, és el szeretné adni valakinek. ;)Kell nekik a vevő! Mellesleg minden nagyobb elemző cégnek 5k vagy feletti célárai vannak már fél éve. Ahhoz képest látjuk mik történnek...
Törölt felhasználó2014. 01. 09. 19:45
A napokban láthatóan erőre kaptak a Richter részvényei, melyek az utóbbi három kereskedési napon 3%-kal értékelődtek fel, megközelítve ezzel a korábban beállított csúcsokat. A Richter sztorija hosszú távon továbbra is vonzó, az előttünk álló hónapokban ugyanakkor nem kizárt egy jelentősebb korrekció sem, miután a rövid távú katalizátorok hiányoznak.- Nincs már MSCI-sztori, ami több hónapon keresztül komoly vételi erőt jelentett a részvényeknél
Datastream 11 elemző véleményéből kalkulált medián ajánlása 4-es, erős vételi értéket jelez. A megítélés az utóbbi hónapokban érdemben nem változott a szakértők körében.
OTI-val kapcsolatos felvetésre: Továbbra is felülteljesítő ajánlást fogalmazott meg az OTP részvényeire a Credit Suisse. Céláruk 5500 forint, amely 28 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.
Azért van itt más is:a nem mostanra várt kitörés a shortosokat zárásra kényszerítették.Nem kis összegű lehetett a dolog,anno az MSCI átsúlyozásnál nap mint nap több milliárdos volt a forgalom a mostanában szokásos 800 millióhoz képest - persze hogy felhajtóerő volt az is.Viszont hiányolom a Richter "sajátrészvény" eladásaiból adódó esést.Ha csak a dolgozók 1/3 döntött az eladás mellett ,már annak is számottevő hatása kellett volna lennie,főleg ilyen alacsony forgalom mellett.Szóval szerintem meglesz még ennek a ralinak a böjtje,ez így valóban nem egészséges.
Ennek veszélye, hogy ezek dolguk végeztével eltűnnek... és nagyon hírtelen megszűnik a vételi (vagy alkalom adtán az eladási) erő. Nagyon gyors volt ez a hullám felfele. Ezeket rendre visszaadják a papírok.
"Viszont egyértelműen valami index, vagy alap mókázik a bluekban"
Ha Oti nem mindennapi, akkor mit szólsz a telcsihez ??? Úgy meghúzták, hogy az már "undorító", pláne, hogy szándékomban állt a beszálló csak éppen még 2-3 ponttal lentebb a több 100K-nyi szinteken ..., de sebaj majd legközelebb sikerül...
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.