Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Napos és hetes TA alapján is lefelé kellene mennie. Egon ábrajan is tisztán látható. Egyenlőre hír sincs ami felfelé mozgatna. És minden más is esik.:-)
Szerintem ez már egy ideje a levegőben volt. Akár már benne is lehet az árban.
Törölt felhasználó2013. 12. 05. 08:50
Előzmény:
törölt hozzászólás
Én ezen a szinten már csak mozizó maradok.
Az elmult napon az OTP-t is csak minimális veszteséggel tudtam értékesíteni.Ennél 4100-as szinten várom a csatlakozás lehetőségét.
Egyre élesedik a kéttábor közötti ellentét. Valójában már em hiszek senkinek emg semminek sem, mert az tuti hogy kamu a chart, de keresni lehet vele. Sajnos a jelenlegi állások szerint shortom szívás lesz. :
Szerintetek ki és hogyan dönti el, hogy egy részvény árfolyama milyen határok között mozogjon egy adott napon?
Szerintem létezik egy belsö forgatókönyv és interaktív módon be lehet avatkozni, hogy meddig essenek vagy emelkedjenek a részvények.
Ma pl. az OTP-ben 4320-on is volt 20 ezres vétel mégsem engedték le. Nem hiszem, hogy ne lett volna hozzá eladó.
Pláne, ha a robotkereskedést indítják be, akkor még szembetűnőbbek a korlátok.
Nyitóban, záróban minden ajánlatot fel kell dolgozni, itt lehetnek nagy ugrások.
Törölt felhasználó2013. 12. 04. 22:22
Előzmény:
törölt hozzászólás
lehet, jól tetted Éva. Ez kb fél százalékos veszteség, annyi meg elviselhető.
Összeesküvés elmélet mindig kell. Attól színes a kép. :) szerintem azt egy percig nem mondtuk, hogy bűncselekmény történne. Én magam furcsának találom ezt a mozgást amit kvázi egy hete a richter produkál. Attól még lehet szabályos. Alapvetően kereskedni szeretnék ezért szeretném megerteni a mozgásokat.
Úgy látom, hogy per pillanat mindenki találgat, hogy mi történik és a fontosabb, hogy mi fog.
mondja már meg valaki, mért van ez az állandó összeesküvés elmélet? Ha ez így lenne, korrupt lenne a teljes magyar bróker rendszer. Ezt nem hinném. Ma minden kompjuterizált. Adatokat gyűjt a kereskedő program, és algoritmus szerint párosít, fed le ajánlatokat. Azokat az ajánlatokat, melyeket a "netbróker" felhasználók visznek be, bróker nem is lát. Manipuláció lehetősége: zero. Egyetlen "automata manipuláció" lehetséges, robotok használata, de ez nem bűneset kategória. Amiről sokan itt rebesgetnek, "ERŐK", az bűneset kategória, és ha bármilyen manipuláció lenne, a tőzsde felügyelet azonnal retorziót alkalmaz. Jól emlékezünk, amikor az OTP a záró szakasban 5 %-t mozdult, azonnal lecsaptak, mivel "ál ibformációkar" hoztak napvilágra! Itt sem a szoftver manipulációja miatt történt egy brutális elmozdulás, hanem olyan "irreális" ajánlatok érkeztek, amit a szoftver algoritmus szerűen teljesített.
Tehát, vigyázzunk, amikor dobálózunk a kijelentésekkel, egyben gyanúsítunk is. Maga a bizonyíték nélküli gyanúsítás is bűneset kategóriává válhat ....
Lássuk be, igaza van azoknak is akik longban vannak, hiszen ahogy te is fogalmazol, szép kis bázist építgetett már ezen a szinten.
Kétségtelenül igaz viszont, hogy ERŐK mozgatják az árfolyamot és tartják puszta kézzel a sávban. Ezen erők szándékai viszont erősen kétségesek.
Azt már nem hiszem, hogy arra várnak, hogy kiszedjék a kisbüfiket és megindítják felfelé, mert akkor ezt már megtették volna, megvolt az két-három beejtős kuffervizit.
Innen a remény, hogy süllyedés indul és nem fel. Ráadásul most nem annyira inspiráló a kinti hangulat sem.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.