Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Telekomot 680-ról tartva 600-on adtam el 7-8 hónap tartás után. Az sem tegnap volt, de biztosan tudom, hogy azóta a közelébe sem ment a 600-as árfolyamnak.
Most próbálkozik ismét.
Sok mindenben hasonlit a gondolatmenetunk, annyi hogy en figyelem a tobbit is, de termeszetesen komoly penzt fotex, fhb es hasonlo okossagokba kizart hogy tegyek. Mtelekom viszont nagyon is listan van, meg is volt a 475-515 lendulet par hete... jo az, es kiszamithato. kulonosen kozeledven a osztalekfizetes fele...
Most egyebkent hihetetlen milyen bull market lett igy hirtelen, keptelenek a piacok esni.... 1 honapja meg mindig estunk minden kis hirfoszlanyra... mintha a konspiracios nagy magusok atforditottak volna az iranyt, nem gondoljatok?
Bux-kosár spekinek ez a mai nap nagyon halovány volt, a saját részvény vásárlás pedig pont nem aktuális, sőt: link
Negyedév vége messze van, hó vége már nem annyira, de éppen hogy nem felfelé tolják az áfolyamot.
De a többiben igazat adok, azonban nem kell elfelejteni, hogy a gyj-ket általában előre árazza a piac, sajna már erre sem nagyon lehet alapozni.
Dehogy ülnék Fotex-ben, az életben hozzá nem nyúlnék. Volt már TVK-m, CIG-em és pelenkás-tőzsdés koromban Synergonom is ! :-) Azóta tanultam pár dolgot, többek közt azt is, hogy max. 3-4 papírral zsonglőrködöm: MOL-Ricsi-OTP-Egis. Telekomra 1x ráfáztam, érdektelenné vált számomra. Csalódtam benne, elkapálta magát egy életre. :-)
Ilyenek pedig vannak. Termeszetesen tobbnyire oka van. Pelda lehet egy Bux kosar spekulacio, vagy csak egyszeruen sajat reszvent vasarlas, olyan is volt mar hogy az alapkazelok tartottak, vagy feltoltak az arat hogy a negyedev, hovege szebben nezzen ki. De a legszebb megoldas az, ilyen volt anno pl Borsodchemnel (piaci pletykak alapjan) a ceg vette a reszvenyeket aggressziven, azert hogy a menedzsment eladhassa a megazako elott...
Szoval van ilyen, nem is ritka.
Mas: Ricsiben megy most az altatas, ez jellemzo ra, en nem is csodalkozom. De 1000pontot egy szemvillantas alatt fog ugrani szerintem hamarosan, es az meg csak a kezdet. A trend egyertelmuen 40ezer visszareszt iranyaba mutat. Hogy ez most milyen intenziv es gyors lesz az mas kerdes. Aki nem er ra, es szeret ugralni probalkozhat massal is, csak az a baj a tobbi is eleg necces mostansag ekkora emelkedesek utan. Most mibe ulnel nyugodtan a 3860-as Otpben, vagy a kozel 30%-ot emelkedett FHB vagy Fotexben? Most vagyunk szerintem ott hogy oldalazas lesz... Es abban a Ricsi villanthat egyet egy eros gyorsjelivel, amihez minden korulmeny adott...
Egészen pontosan mit értesz az alatt, hogy "védik" az árfolyamot ?
A MOL-ban is pont ezt olvastam, és megmondom őszintén: nem egészen értem.
Ki a szösznek érdeke, hogy védjen egy árfolyamot ? Ki az, aki ezért betol többszázmillát egy részvénybe, hogy ne essen még 500,- Ft-ot ????
Őszintén szólva nekem ez csak amolyan "megmagyarázásnak2 tűnik.
ez tény, h tapad rendesen, de úgy is olvashatjuk ezt, h védik a 36K-t...ma pont akkor volt időm figyelni a prompt kereskedést, amikor öntögették 36K-ra, és számomra az jött le, h szakaszos megbízások pakolódnak be a vevői oldalon ezen az árszinten... kérdés az, h ki fogy el hamarabb...?
lefelé az MA200 a kövi megálló 35300-400 köröl...(ráadásul shortos gyuri is borús, ajjaj)
persze:)
bár tény, h a mostani árfolyamszinten "csak" +42% van rajta...;)
de tartom magam ahhoz, h 20K alatt nem adom...
és igaz, a kereskedési kényszer nem a barátunk, de ha ricsi megtartja a héten a 36K-t, hát akkor ma venni kéne...
te boszi vagy amúgy is...mit látsz a varázsgömbödben?:)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.