Az elképzelés nem rossz, de a közkézhányad csak akkor lenne több, ha sok kisebb befektető venné meg a nagy pakkot, mert ha külsős intézményi, az ebből a szempontból nem sokat segít. Persze Soós Csaba adhatná 5 év alatt el mondjuk pár ezres csomagokban havonta.
Kicsit elvadult ötlet, de mi van akkor, ha a mnyp-i részt, ami kb. 8%, mondjuk Soós Csaba veszi meg. Azt tudjuk, hogy kell neki 8%, hiszen opciója van Makra úr csomagjára 7500-as áron 2011 végéig. Ráadásul az mnyp-s csomagot akár olcsóbban is megszerezhetné. Ebben az esetben nem szorítana az idő a „külsős” vevő felhajtására, mindenki jól járna. (Még Makra úr is eladhatná később 7500-nál drágábban a pakkot.) Kellene a „külsős” vevő, hiszen valószínűleg Soós úr sem akarna 50 % fölé menni, a közkézhányad pedig most sem túl magas.
Rendben, ha Te mondod :) Alapból bízom a papírban, csak nem értem a kis eladókat, hogy mire számítanak. A blue chipek nem mozdulnak, hulla szag van. Miért nem jó nekik itt állni? Költői kérdés :)
Egy pozitív hír--mondjuk a mnyp-s csomag egy kézbe történő eladása-- esetén úgyis ugrik egy tisztességeset. Olyan mindegy, hogy ezt 8200-ról vagy 8500-ról teszi....
A sok okostojás nem látja, hogy ha egymás alá pakolják, akkor azzal csak ők járnak rosszul. Ki kéne tartani 8500 felett, mert így letörik a 8400-at és vele együtt a kitörést is.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....